Temizlik Boyası

Temizlik boyası nedir, araçların tamiratında kullanılan klişeleşmiş terimlerden birisidir. Ön takım sorunu, motorun yağ yakması, lastiklerin azalması gibi klişeleşmiş birçok konudan birisidir. Birçok insan gerçeği söylememek adına bu tür terimleri araçlarını satarken kullanmaya çalışıyor.

Bununla amaçlanan insanları bir yalana inandırarak araçlarını olması gereken değerin çok üzerinde bir rakama satmak istemeleridir. Bu tuzağa düşmemeniz için işlemin ne olduğunu ve insanların neden bu yalanı kullanmak istediklerini öğrenmeniz gerekiyor.

Temizlik Boyası Nedir?

Temizlik boyası nedir sorusuna kısaca cevap vererek merakınızı giderek konuyu anlatalım. Bunun için karşınıza birçok tanım çıkabilir. Genelde anlatılmak istenen araçların yere yakın kısımlarında sürtmelerden, taş atmasından oluşan kötü görünümün giderilmesi için boyanmasıdır. Buralarda çizik, çürük, ezilme gibi farklı sorunlar olabilir.

Tabi bu olması gerekendir. Bazen aracın tamamını boyatıp, araca temizlik boyası attırdım diyenlerde olabilmektedir. Bu pek inandırıcı bir yorum değildir. Kaput, bagaj, tavan gibi kısımlar çok özel bir sorun olmadığı sürece ciddi bir hasar görmeyecektir. O nedenle buraları, direkleri boyattırmak, kapıların tamamını boyattırmak doğru bir yöntem değildir. Bunlara bu tabirle anlatmak ise yanlış bir yol olacaktır.

Temizlik Boyası Neden Yapılır?

Bu tip bir boyanın yapılma amacı aracın sıfır ayarında güzel görünmesini sağlamaktır. Tabi bu niyeti bozuk olmayan bir satıcının izlediği bir yoldur. Ancak günümüzde birçok satıcı bu durumu büyük bir ayıbı kapatmak için kullanmaktadır.

Lokal boyalı olan parçayı dahi bu şekilde yapıldığını söyleyerek insanları kandırmaya çalışmaktadır. Lokal boyalı kısım parçanın tamamen boyanması anlamına gelmektedir. Ancak diğer yöntemde sadece belirli bir kısım, tek kay boyanmaktadır. Bu farkı bilmek doğru olacaktır.

Temizlik Boyasının Gerçeği Aslında Ne?

Temizlik boyasının yapılmasının temel nedeni etek kısımlarında ki çiziklerin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Bunun haricinde bir bölgede bu şekilde bir işlem yapılmışsa unutmayın bu işte başka bir hinlik vardır.

Örneğin “Tavan dahil komple temizlik boyası vardır”, “Bel Altı temizlik boyası vardır”  gibi terimler en sık karşılaşılanlarıdır. Hiçbir sürücü durduk yere sadece temizlik olsun diye aracının tavanını boyatmaz. Bu işte başka bir şey olacağını aklınıza getirmelisiniz. Eğer illa almak istiyorsanız iyi bir boyacıya götürüp kontrol ettirmelisiniz. Diğer olayın da emin olduğundan emin olmak için aracın altına bakmak gerekir. Çünkü kaldırıma çıkıp, alttan darbe aldıysa bu bölgelerde boyanmış olabilir.

2. El Satılık Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Bence çok yanlış teşhis. Ben 4 gün önce 1995 model Opel Vectra GLS 2000 aldım . Aracın herşeyi güzel ama yaşından dolayı boyası solgun ve ufak tefek çizikler var ben dıştan temizlik boyası yaptıracağım. Daha temiz ve güzel olması için ve elimde expertiz raporları var orjinel olduğuna dair . Arabada hiç bir pislik yok boyatmadan önce resmini ve video sunu çekeceğim öncesini bilmeleri açısından yani her temizlik boyası yaptıran üçkağıtçı olmuyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here