Alfa Romeo MiTo 2008 yılında üretimine başlatıldı. Diğer rakipleriyle eşleşmek için mücadele ediyor. 2016’da bir güncelleme geldi. Görünüşte çok daha yeni olan Giulia sedanındakileri yansıtacak şekilde biraz ince ayar yapıldı. MiTo’nun ilk geldiğinde ana hedefleri MINI ve A1 olsa da, fiyatlar onu bu modeller ile DS 3 , SEAT Ibiza , VW Polo veya Vauxhall Adam gibi rakip süperminler arasında bir yere konumlandırdı. Ve şık bir İtalyan şehir arabası arıyorsanız, Fiat 500 tartışmasız daha iyi bir seçimdir.

MiTo (adı Milano ve Torino’nun (Turin) bir kombinasyonu, tasarlandığı ve inşa edildiği İtalyan şehirleri), ızgarası, yuvarlak hatları ve diğer modellerden ilham alan çeşitli stil dokunuşları ile çekici görünüyor.

MiTo Motorlar, performans ve sürüş

Sportif yol tutuşu, Alfa MiTo sürüş deneyiminde eksik olan bir şeydir.

Alfa Romeo MiTo ile platform paylaşan Fiat Punto ve önceki nesil Vauxhall Corsa maalesef Alfa bunu bir sportif avantaj sağlamak mümkün olmamıştır. Kullanım güvenli ve emniyetlidir. Ancak sahip olunacak çok eğlenceli değildir.

Alfa’nın DNA anahtarı, vites kolunun önündeki orta konsola eklenir. Bu, sürüş modlarını Dinamik’ten Doğal ve Tüm Hava Durumu ayarlarına değiştirir. Bu, motorun, direksiyonun, frenlerin, süspansiyonun (uyarlanabilir amortisörlü araçlarda) ve şanzımanın (TCT otomatik donanımlı modellerde) tepkisini ayarlar. Bununla birlikte, ayarların hiçbiri sürüş deneyiminde özellikle tatlı bir nokta sunmuyor.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Alfa MiTo’nun konusu şık görünümdür. Alfa Romeo MiTo ilk kez ortaya çıktığında bir sansasyon yarattı. Dar kalkan ızgarası, büyük yuvarlak ışıkları, 8C Competizione süper otomobilinden esinlenen arka kısımları ve kompakt üç kapılı şekli ile satıştaki diğer süper minilerden kesinlikle farklı görünüyordu. Üretim ömrü boyunca büyük ölçüde değişmeden kaldı. Ancak 2016’daki bir güncelleme, ipuçlarını Giulia sedanından alan ön uç stilini ekledi. Ancak daha şık ve daha dinamik görünen rakipler sahneye çıktıkça, MiTo’nun görünümü biraz dik ve asık suratlı görünmeye başladı.

Yine de Alfa, far çevreleri ve yan aynalar için gümüş veya koyu gri kaplamalar ve farklı alaşım jant tasarımları bulunmakta. Çeşitli kişiselleştirme seçenekleri sundu. Geleneksel İtalyan yarış kırmızısı, MiTo’nun görünümünden en iyisini getirdi, ancak koyu renkler onları biraz donuk gösterme eğilimindedir.

İçeride, kadranlar, döner kontroller ve dairesel hava delikleri sayesinde biraz İtalyan havası eklendi. Ancak küçük şalt sistemi doğrudan Fiat Punto’dan alınmış ve oldukça dayanıksızken, büyük, ince çerçeveli direksiyon simidi ve sert plastik sütun sapları MiTo’nun lüks beklentilerinden uzaklaşıyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here