2018 Alfa Romeo 4C 1.7 Detaylı İnceleme

1
12148
Alfa Romeo 4c

Alfa Romeo 4C alınır mı? Alfa Romeo 4C hakkında bilgilerAlfa Romeo 4C fiyatı ve teknik özellikleri…Alfa Romeo 4C Test Sürüşü ile Murat Tosun değerlendirmelerini yaptı.

Alfa Romeo 4C boyutları, yakıt tüketim miktarı, teknik özellikleri ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Murat Tosun Alfa Romeo’nun iddialı otomobili 4C’nin direksiyonuna geçti. Alev alev yanıyormuş gibi görünen otomobili test etmek çok keyifliydi…

Alfa Romeo 4C Test Sürüşü İzlenimleri

 “Hem çok hafif hem çok güçlü”

Alfa Romeo 4C 2018 modeli, markanın gen mirasını neredeyse tamamen kullanan bir otomobil. Bu araç gerçekten de çok seksi bir İtalyan. Hele o ateş kırmızısı…

Alfa Romeo 4C Tasarım Özelliklerine Bakalım!

Alfa Romeo modelleri her zaman özeldir. Bu kışkırtıcı otomobilin kökleri, 1930 ve 1940’lı yıllardaki yarış ve binek modelleri olan 8C ve 6C’ye dayanıyor. Gerçek bir Alfa Romeo efsanesi olan 33 Stradale’den, 8C Competizione’ye kadar uzanan agresif ama aynı zamanda nostaljik çizgide tasarım öğelerini gövdesinde barındıran Alfa Romeo 4C, tam bir Alfa.

Onu ilk gördüğünüz anda ilk olarak yüksekliği şaşkınlık yaşatıyor. Normal ortalamalar 1400 ile 1500 mm arasındayken onun yüksekliği sadece 1183 mm. Bu düşük profilin getirdiği önemli artı nedeniyle aracın başta sürtünme katsayısı olmak üzere, yol tutuş karakteri dahil pek çok performans verisi çok iyi sonuçlara imza atmış. Önde karbon fiber çerçeveye sahip farların dikkat çektiği 4C’de jantların geniş çamurluklardan çıkacak gibi duran ofsetli yapısı sportifliği pekiştirmiş. Aracın arkasında ise iki egzoz çıkışı, geniş gövde ve büyük stoplarla yine dikkat çekici bir tasarım elde edilmiş. Eğer test aracındaki gibi kırmızı rengi seçmezseniz o zaman 4C size biraz sönük bir tasarıma sahip gibi gelebilir. Bu nedenle de onu küçük Ferrari yapan bu kırmızı en çok tercih edilen renk.

Alfa Romeo 4C İç Mekan Özellikleri

Buradan hiç çıkmak istemeyeceksiniz. Tamam alışkın olduğunuzdan daha alçak bir sürüş pozisyonundasınız ama emin olun buna değecek. Çünkü birazdan hükmedeceğiniz atletik yapısı ağzınızı kulaklarınıza kadar açacak. Aracın minimal iç mekanı satış fiyatı göz önüne alındığında basit gelebilir ancak safkan bir spor otomobil isteyenler için tam da aradıkları yapıda.

Düşük yükseklik nedeniyle araca iniş binişler elbette kolay değil, buna karşılık koltukların sahip olduğu oturma alanı 4 metreden kısa bu otomobil için yeterli. Kapıyı açtığınız anda sizi karşılayan karbon fiber yüzeyler ise monokok şasinin bilerek açıkta bırakılmış parçaları oluyor.

Aracın kısıtlı yaşam alanında konfor namına çok fazla donanım bulunmuyor. Müzik sistemi bile bir teknoloji marketten alınıp takılmış gibi bir izlenim verdiği için detaylarda devam eden bu minimalist yaklaşım herkese göre değil. Bunun yanında aracın 110 litrelik bagaj kapasitesi de günlük kullanıma uygunluğun önündeki en büyük engel. Ancak tüm bunları göz ardı edebileceğiniz bir araç. Onu normal bir binek otomobil gibi kullanacaksanız zaten başka araçlara bakın.

Alfa Romeo 4C Motor Özellikleri

Burada fiyat performans dengesi fazlasıyla devreye giriyor. Sıfır Alfa Romeo fiyatları ile performans genel olarak dengeli bir veri sunuyor. Ama bizde şimdi kurdu, dolardı, vergiydi derken biraz fazla arttı tabi…

İşte asıl güç kaynağına sıra geldi. Adeta bir kalp gibi çalışan motoruyla o gerçek bir efsane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Alfa Romeo mühendisleri tarafından tasarlanan ve Maserati’nin İtalya’daki Modena fabrikasında üretilen 4C, alüminyum malzemeden yapılan ortada konumlanmış 4 silindirli 1750 cc’lik turbo benzinli motoru, çift kavramalı TCT otomatik şanzımanı ve arkadan itişli yapısıyla tam bir spor otomobil. Aslında bu araç için pek çok yerde küçük Ferrari benzetmesi yapılıyor ve bunun da haksız olmadığını direksiyonuna geçince anlıyorsunuz.

Alfa Romeo 4C Kırmızı

Yaklaşık 4 metre uzunluğa, 1.18 metrelik yüksekliğe ve 2.4 metrelik aks mesafesine sahip olan Alfa Romeo’nun iki kişilik coupe modeli 4C, karbon ve alüminyum kullanılan gövde ve şasi unsurları sayesinde 4 kilogram başına 1 HP’den fazla güç üretmesiyle de dikkat çekiyor. Yeni “Race” moduna sahip olan Alfa DNA sürüş modu ile tam bir sporcu olan Alfa Romeo 4C, maksimum 258 km/s’lik hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını ise 4.5 saniyede tamamlıyor. 350 Nm maksimum torka sahip olan model, 6000 d/d’de 240 HP’lik bir güce ulaşıyor. Aracın ilk andan itibaren güç üretme isteğini kaybetmemesi performanslı kullanımları sizi teşvik ediyor. Vites küçülttüğünüz anlarda aracın sizi koltuğa çarpması tam spor otomobillerde görmeye alışık olduğumuz bir davranış.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Şimdiden Alfa Romeo’nun ikonik modelleri arasında yerini alan 4C, Yeşil Cehennem olarak nitelendirilen pistteki turunu 8 dakika 4 saniyede tamamlayarak büyük iş yaptı. 250 HP’lik motor gücünün altında, kendisine göre daha güçlü motora sahip ve daha pahalı spor araçlar arasında bugüne kadarki en iyi dereceyi elde etti. Onun bu başarıya ulaşmasında kuşkusuz motorunun önemi büyük olsa da araçtaki pek çok bileşende karbon fiber kullanılarak ağırlığının 900 kg’nin altında tutulması sayesinde elde ettiği güç/ağırlık oranının da katkısı büyük.

Her ne kadar bir yarış otomobili gibi lanse edilse de 4C aslında günlük kullanıma da uygun bir otomobil. Elbette 110 litrelik bagajı bunun dışında tutabiliriz ancak küçük boyutları sayesinde dar alanlarda da rahatlıkla kumanda edilebilen 4C, ister performanslı kullanımlar olsun ister sakin sürüşler olsun sürücüsünü mutlu etmeyi başarıyor. Aracın belki de tek olumsuz özelliği dar iç mekan nedeniyle uzun yolculuklara uygun olmayan yapısı ve motor sesinin iç mekana çok yansıması.

Alfa Romeo 4C Güvenlik Özellikleri

Bu otomobil büyük ihtimal hiçbir zaman çarpışma testine girmeyecek. Bileşenlerinin kuvvetli yapısı, başarılı ağırlık güç yapısı, güçlü gövdesi sayesinde Alfa Romeo 4C’nin başarılı sonuçlar alacağını tahmin etmek çokta zor değil.

Alfa Romeo 4C Hakkında Yorumlar

Murat Tosun’un Alfa Romeo 4C yorumları şöyle: Alfa Romeo 4C, en azından bir şekilde herkesin direksiyonuna geçmesi gereken safkan bir otomobil. Sadece 895 kg ağırlığındaki bu ufaklık, sahip olduğu 240 HP ile gerçek bir yarış otomobilinin içinde yol aldığınızı size hissettiriyor. Aracın günlük kullanıma da uygun olması ise onu sevmek için bir başka önemli neden.

Teknik Özellikler

  • Motor: 1.7 lt
  • Motor Hacmi: 1742 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 240 HP
  • Maksimum Tork : 350 Nm

Alfa Romeo 4C Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 4.5 sn
  • Maksimum Hız: 258 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Alfa Romeo 4C Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 9.8 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km
  • Karma: 6.8 lt/100 km
  • Test: 9.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 157 gr/km

Alfa Romeo 4C Boyutlar

  • Uzunluk: 3989 mm
  • Genişlik: 1864 mm
  • Yükseklik: 1183 mm
  • Dingil Mesafesi: 2380 mm

Alfa Romeo 4C Bagaj kapasitesi: 110 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi: 40 lt
  • Boş Ağırlık: 895 kg
  • Lastik Boyutu: Ön 205/40 R18 – Arka 235/35 R19

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here