Mercedes SL63 AMG çok pahalı bir spor otomobildir. Muazzam performans ve uzun yollarda konfor isteyen alıcılar için çok mantıklı bir seçim olacaktır.

Mercedes’in AMG bölümü, arabalarının ürettiği güç miktarında her zaman cömert davranır. Bu nedenle, SL63 AMG’nin şimdi 577bhp sunması ve standart olarak sınırlı kaymalı bir diferansiyele sahip olması şaşırtıcı değil.

SL63’ün 5,5 litrelik V8’ini çalıştırınca, dörtlü egzozlardan gelen fantastik gürültüsü bile sizi aşık eder. Makyajlı kasa artık 4,1 saniyede 0-100 km / s hıza ulaşmaktadır. Pre-facelift ise 4.3 saniyede ulaşıyordu.

Karbon seramik frenler sayesinde daha güvende hissettiriyor. Ancak bu frenler opsiyon listesindedir. Ciddi derecede pahalıdır. Tabi bir AMG alacak kadar zenginseniz bu frenler şarttır.

Ne yazıkki SL63 en iyi seçim değildir

Bu sınıfta en iyi yol tutan arabanın peşindeyseniz seçeceğiniz araba SL63 değildir. Çünkü Porsche 911 Carrera S Cabriolet, SL63’den daha mantıklı bir seçimdir ve daha uygundur.

Mercedes SL63, süspansiyon ayarlarını değiştirmenize izin veren bir düğme ile birlikte gelir. Bununla birlikte, gösterge paneline entegre edilmiş yedi inçlik bilgi-eğlence sistemi küçük bir kadranla kontrol edilir. Fakat yeni C Sınıfındaki akıllı telefon tarzı sistemle karşılaştırıldığında biraz modası geçmiş gibi görünüyor.

Gayet güvenli

Mercedes SL, Euro NCAP tarafından test edilmedi. Ancak çok çeşitli hava yastıkları ve elektronik güvenlik özelliklerinin yanı sıra Alman markasının mükemmel itibarı sayesinde, potansiyel alıcılar güvenlik için beş yıldız vereceğinden emin olabilirler.

Mercedes SL, sektörde oldukça standart olan üç yıllık / 100.000 mil garantisiyle geliyor. Ayrıca, korozyona karşı 30 yıla kadar teminat ve Avrupa genelinde 30 yıla kadar arıza sigortası içeren Mercedes-Benz Yol Kenarı Yardımı bulunmaktadır.

SL bunun yerine sürücü ve yolcuya kabin içinde geniş bir alan sağlamaya odaklanırken, kapak açıkken 350 litrelik bagaj, birkaç küçük valiz için yeterince büyük.

Klasik uzun kaput tasarımına sahiptir. Ancak katı bir iki koltukludur. Tavan yerindeyken, her iki yolcu için de yeterli miktarda tavan boşluğu bulunur.

İki koltuklu bir roadster için SL oldukça pratiktir. Tavan yerindeyken bagaj 500 litredir, ancak kapalı haldeyken bile hala 350 litre yer vardır. Bagajınızı içeri almanıza yardımcı olmak için bagaja yerleştirildiğinde tavanı 25 derece kaldıran bir eğim işlevi, eşya yüklemek de sorun değil.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here