Mercedes-Benz EQE SUV versiyonu tanıtıldı. Aynı zamanda Mercedes EQE sedan versiyonu ülkemizde satılıyor. Marka, şimdi de sedanın SUV versiyonunu görücüye çıkardı. Hem tasarım hem de teknik özellikleri ile dikkat çeken modele yakından bir göz atalım.

Mercedes-Benz EQE SUV Özellikleri 

Mercedes-Benz EQE SUVEQE SUV’un teknik özelliklerine baktığımız zaman EQE sedan ile aynı olan 90,6 kWh’lık 400V bataryayı görüyoruz. Şirket, bu batarya için WLTP standartlarında 550 kilometrelik menzil sunuyor. Model, standart olarak 11 kW şarj cihazıyla beraber geliyor. Ayrıca 22 kW şarj cihazı ise opsiyon olarak sunuluyor. EQE SUV, maksimum 170 kW DC hızlı şarj desteğine sahiptir. Buna bağlı olarak sadece 15 dakika şarj ederek 220 km menzil sağlanıyor. Aynı zamanda DC şarj ile yüzde 10’dan yüzde 80’e 32 dakikada dolum sağlıyor.

Mercedes-Benz EQE SUV için üç farklı donanım mevcut. Bu donanımlara bağlı olarak değişen motor seçenekleri bulunuyor. İlk olarak EQE 350+ donanımına baktığımız zaman 288 beygir gücü ve 565 Nm tork değerine sahip motor bulunuyor. Bir diğer donanım ise EQE 350 4Matic. Bu donanımda ise dört tekere güç veren elektrikli motor bulunuyor. Aynı zamanda beygir gücü 288 olarak sabit kalıyor. Fakat tork değeri 764 Nm’ye çıkıyor. Son donanım ise EQE 500 4Matic‘dir. EQE 500 4Matic’de 402 beygir gücü ve 858 Nm tork değeri bulunmaktadır.

Ek olarak EQE SUV’un AMG versiyonu da bulunmaktadır. AMG versiyonunda iki farklı motor seçeneği yer almaktadır. İlk seçenek olarak standart AMG karşımıza çıkıyor. Bu versiyonda 617 beygir gücü ve 950 Nm tork değerine sahip motor yer alıyor. Aynı zamanda 0-100 km/sa hızlanmasını 3,7 saniyede tamamlamaktadır. Diğer seçenek olarak performans versiyonu bulunuyor. Performans versiyonunda 677 beygir gücü ve 1000 Nm tork değerine sahip motor yer almaktadır. 0-100 km/sa hızlanmasını ise 3,4 saniyede tamamlandığı açıklanmıştır.

Mercedes-Benz EQE SUV Tasarımı

Mercedes-Benz EQE SUV tasarımıİlk olarak EQE SUV’un dış tasarımına bakalım. Model, 4863 mm uzunluğa, 1940 mm genişliğe, 1686 mm yüksekliğe sahiptir. Ek olarak 3030 mm aks mesafesi bulunmaktadır. EQE SUV sedan versiyona kıyasla 9 cm daha kısa aks mesafesine sahiptir. Şirkete göre bunun nedeni daha yüksek manevra kabiliyeti sağlamaktır. Modelin ızgara tasarımı oldukça şık görünüme sahiptir. Aynı zamanda far tasarımında kullanılan şerit LED’ler ile genel olarak farklı bir tasarımla karşımıza çıktı. Arka kısımda ise bagaj kapağını tamamen kaplayan LED’ler eşsiz bir görünüm sağlamaktadır.

Mercedes-Benz EQE SUV iç tasarımıMercedes-Benz EQE SUV’un iç tasarımına göz atalım. Sedan versiyon ile benzer özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. SUV’da da sedan gibi 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 12.8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Ayrıca konsolu tamamen ekranla kaplı Hyperscreen opsiyon olarak sunulmaktadır. Modelde sürücü sisteme kendi istediği görseli yükleyebiliyor. Böylece ekranlar kullanılmadığında arka planda kendi seçtiği görsel arka planda gözükmektedir. Bagaj hacmi ise normal şartlarda 520 ile 580 litre arasında değişmektedir. Fakat arkadaki koltuklar tamamen yatırıldığında bagaj hacmi 1675 litreye çıkıyor.

EQE SUV Fiyatı

Mercedes-Benz EQE SUV, 2023’ün ilk yarısında satışa çıkması bekleniyor. Fiyatı ise 75 bin dolardan başlaması bekleniyor. Fakat AMG versiyon için bu fiyat daha fazla olacak gibi gözüküyor.

Mercedes-Benz EQE Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here