Chevrolet Spark, şirketin sunduğu en küçük otomobildir. Ayrıca Toyota Aygo ve Citroen C1 gibi diğer küçük şehir arabalarına rakiptir. 1.0 litre ve 1.2 litre benzinli iki motor, piyasaya sürülen rakiplerine kıyasla düşük vergi ve yakıt ekonomisi sunuyor.

spark

Spark Teknik Özellikleri

Chevrolet Spark’ta 68 beygirlik 1.0 litre veya 80 beygirlik 1.2 litre olmak üzere iki motor seçeneği mevcuttur. 0-100 km / s 15,5 saniye süresiyle, yalnızca kağıt üzerinde yavaş görünmekle kalmıyor. Aynı zamanda yolda da gerçekten yavaş hissettiriyor. 1.2 litrelik motor, özellikle düzenli otoyol yolculukları yapan kişiler için biraz daha iyidir. 0-100 km / s süresi 12,1 saniyedir. Şüphesiz normal sürüşte de biraz daha hızlıdır. Ancak, olması gerektiği kadar güçlü değildir. Otomatik şanzıman Chevrolet Spark da yoktur. Bu sayede trafiğe ayak uydurmak için çok çalışmanız gerektiği anlamına geliyor. Sürüş konumu çok yüksek ve arka koltuklar çok sıkışık. Otoyolda motor çok gürültülü hale geliyor.

spark

Tıknaz mini MPV tarzı tasarımı sayesinde Chevrolet Spark kesinlikle ilginç görünümlü bir şehir otomobili. Büyük, geriye doğru uzanan farlar ve gizli arka kapı kolları buna katkıda bulunuyor. 2012’de piyasaya sürülen yeni, güncellenmiş Chevrolet Spark, yeni bir çift bağlantı noktalı ızgaraya, ince ayarlı farlara ve sportif yeni bir tampona sahiptir.

spark iç mekan

Çok kullanışlı bir mini MPV

Chevrolet Spark, yüksek sürüş pozisyonu ve bazı modellerde tavan rayları ile bir mini MPV gibi görünebilir. Ancak bu araba kadar pratik olmaktan uzaktır. Arka koltuk yerindeyken 170 litrelik yetersiz bagaj alanı vardır. Bu nedenle daha uzun eşyaları basitçe katlayarak taşıyabilirsiniz. Kabinde bardak tutucular, saklama yerleri ve bir torpido gözü var. Bu nedenle tüm parçalarınızı ve fişlerinizi saklamak için bolca yer vardır. Arka koltuklardaki alan sınırlı olduğundan ve hem baş hem de bacak mesafesi ciddi bir şekilde küçük olduğundan, beş yetişkini taşımak her zaman biraz zor olacaktır. Ortadaki koltuk özellikle kötü ve kesinlikle bir yetişkini rahatça oturtmayacak.

Chevrolet Spark, standart olarak altı hava yastığına sahip olmasına rağmen, Euro NCAP tarafından çarpışma güvenliği açısından test edildiğinde beş yıldızdan dördünü aldı. Bazı şehir arabaları bu testte beş yıldızın tamamını almayı başarıyor. Ancak bu büyüklükteki arabaların bunu yapması kolay değil.  Bununla birlikte, tüm Chevrolet modelleri beş yıllık veya 100.000 km garanti verir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here