Hobi Amaçlı Binmek İçin Hangi Aracı Tercih Ederdiniz?

0
1797

Hobi amaçlı bir araç alacak olsaydınız hangi aracı tercih ederdiniz? “Normal arabayı aldık da, hobisi mi kaldı?” dediğinizi duyar gibiyiz. Sonuna kadar haklısınız. Otomobil fiyatları bu durumdayken araç almakta zorlaşıyor.

Tabi ki belli bir zaman sonra piyasalar da normalleşecektir.

Bugünden sizin için aklınızda fikir oluşması açısından, herkesin hayal ettiği ve kullanma hayali kurduğu araçlardan bazılarını sizler için derledik.

1Mercedes-Benz W124 Kasa E Serisi

Aracın önündeki o yıldıza bakarak araç kullanmak araç severlerin hayallerinden birisidir. 1990’lı yılların en konforlu ve büyük satış rakamlarına ulaşan ve o zamandan bu zamana gerçekten kalite, konfor ve sadeliğin mükemmel birleşimi olan bu araç.

hobi

Hafta sonları, “Yaylana yaylana” keyifli bir deneyim yaşamak ve yaşamın doğal düzeni içerisindeki stresi azaltmak için bir terapi olarak düşünülebilir.

Çoğu kimse hobi amaçlı, hafta sonları gezmek için, hatta tamiratları ile uğraşıp zamanını değerlendirmek için bu araçtan almak istiyorlar.

hobi

Çeşitli motor ve donanım seviyesinde seçenekleri olan modelin, fiyatları konusuna hiç girmiyoruz.

2BMW E39 Kasa 5 Serisi

Geçmişten gelen dostça rekabet, Mercedes-Benz ve BMW markaları arasında hep devam etti ve bugünde ediyor. BMW sevenler tarafında, hayali kurulan araçta elbette 5 serisi oluyor. Gerçekten de 5 Serisinin en kaliteli ve konforlu modeli olarak anlatılan E39 kasa için, “Ciğerli Makine” deniyor.

hobi

Model yılı W124 kasaya göre, daha yüksek olan BMW tarafında, donanım anlamında daha yüksek bir konfor elde edebilirsiniz. Özellikle eklentiler olmayan orijinal haliyle kalabilmiş bir modelini bulabilirseniz. İşte o zaman BMW keyfini rahatlıkla çıkartabilirsiniz.

Hem bu araçların kendi karakteristik özelliklerinden, hem de o dönemin şartlarında tasarlanmış bir aracı kullanmanın keyfine varırsınız.

3Lada Niva Ve 4×4 Hobi Araçları

Salgın hastalık döneminde, insanlar temasın az olduğu yani insanın az olduğu kamp yerlerini ve doğa ile iç içe olabildikleri ortamları tercih ettiler. Bu da doğanın keyfini almalarına sebep oldu. Normal hayatlarında da insanlar kalabalık iş ortamlarından ve şehirlerden sıkılıp, daha sakin ortamlara gitmek istediğinden, kampçılık oldukça gündeme gelmeye başladı. Bununla birlikte, arkasına karavan takabilecekleri, hafta sonları piknik ve kamp yapabilecekleri araçları incelemeye başladılar.

Bu 4×4 araçların en ekonomik olan modellerinden birisi Lada Niva’dır.

Hem yaklaşık 40 senedir aynı kasayı kullanan tek araba olmasından kaynaklı, hem de safkan arazi aracı olarak tam bir Off-road deneyimi yaşatma kabiliyeti ile, ikinci bir araç olarak düşünülen modellerden birisidir.

Hobi araçları içinde, Arkasına tekne, ATV gibi hobi ekipmanlarını bağlayabileceğiniz, hobi araçlarının başında arazi araçları geliyor. 🙂

hobi

Bahsettiğimiz araçların detaylı inceleme içeriklerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here