2000 Model Altı Sorunsuz Araç Tavsiyesi- Mayıs 2022

0
4386
2000 model altı sorunsuz araçlar

Bir otomobil alırken sorun çıkarıp çıkarmadığına dikkat ederiz. Özellikle bu araç eski ve 2000 model altı bir otomobil ise ekstra dikkat ederiz. Bizde sizler için 2000 model altında en sorunsuz araçları inceledik.

2000 Model Altı Mükemmele En Yakın 3 Araç

Bugün sizlerle en sorunsuz ve aynı zamanda en çok satılmış üstelik hala 2. el piyasası canlı olan 3 aracı inceleyeceğiz. Parça konusunda problem yaşamayacağınız sanayiye yolunuz düşse bile çözümleri için yormayacak araç mı arıyorsunuz? O zaman bun modeller tam size göre. Sizlerle beraber bu otomobillere göz atalım.

Listemizde yer alan 3 otomobil;

  • Honda Civic i ES (Japon)
  • Renault R19 Europa (Fransız)
  • Mercedes W124 (Alman)

Gelin bu 2000 model altı sorunsuz araçlara yakından bakalım.

Honda Civic i ES

Honda Civic i ES  Genellikle Japon otomobilleri yürüyen aksam ve motor sağlamlıklarıyla bilinir. Kronik sorunları sizleri kesinlikle çaresiz bırakmaz. Ülkemiz şartlarında bu aracı kullanıcıları çok daha fazla zorlayabiliyor. Dilerseniz beraber bu aracın kronik sorunlarına göz atalım.

Kronik Sorunları:

  • Yalıtım yetersizliği
  • Tampon ayarlarının bozulması
  • Fren yetersizliği
  • Kapı menteşelerinin zamanla özelliğini kaybetmesi

Honda Civic i ES modelinin kronik sorunları yok denecek kadar az diyebiliriz. Bu sorunların hepsi kolaylıkla giderilebilecek düzeydedir. Civic i ES’nin 2000 model altı sorunsuz araçlar listesinde olma sebebi de budur. Üstelik ülkemizde sorunsuz olması nedeniyle çok tutulan bir araçtır.

Bu aracın kısaca teknik özelliğine bakacak olursak, 1.6 16v(110HP) ve 1130kg ağırlığa sahiptir.

2.El Honda Civic iES Fiyatları

Renault R19 (Europa)

Renault R19(europa)Bu otomobil Renault’u ekonomik bir krizden kurtaran model olarak da geçmektedir. Çıktığı yıllarda tasarım ve özellik olarak insanları cezbetmiştir. Aynı zamanda zamanında fazlasıyla satmış ve insanların beğenisi toplamıştır. Renault markası genelde parça maliyeti bakımından ucuzdur. Düzgün kullanımda oldukça az yakıtla çok uzun kilometreler gidebileceğiniz bir modeldir. Genellikle problemleri çok ufak şeyler olup aynı zamanda da sizi maddi anlamda kesinlikle üzmeyecek bir modeldir.

R19 modelin opsiyonel olarak birçok özelliği bulunmaktadır. Hep birlikte kronik sorunlarına göz atalım.

Kronik Sorunları:

  • Merkezi kilit
  • Rölanti sorunu
  • Sileceklerin kaputa vurması
  • Motor sıcakken geç çalışması (nadiren)

Çözümleri oldukça basit olan kronik sorunları vardır. Bu durum sizi kesinlikle üzmeyecektir. Bu araç çok fazla pakete sahip olduğundan dolayı araçtan araca değişiklik gösterebilmektedir.

Kısaca teknik özelliklere bakacak olursa 1.6 16v (90HP) ve 945kg ağırlığa sahiptir.

2.El Renault Europa R19 Fiyatları

Mercedes W124

2000 model altı Mercedes W124Alman tankı olarak bilinen bu model aracın üretim yıllarında Mercedes in ar-ge’sinde en fazla bütçe harcadığı modeldir. Bu model parçalarının çok sağlam ve korunaklı olmasıyla bilinir. Parçaların korunaklı olmasından dolayı ustaları biraz uğraştırabilir. Fakat yeni modellere nazaran kaput alanının daha geniş ve açıklık olmasından dolayı bu uğraş durumunu biraz da olsa telafi edebiliyor. Bu araç eğer çok üzülmemiş olarak 2. El de bulursanız kesinlikle size sanayinin yolunu unutturacaktır. Fakat bu model için diğer modellerdeki parça ucuzluğunu söyleyemeyeceğiz. Nedeni ise aldığınız orijinal parçaların aşırı dayanıklı olmasıdır.

Kronik Sorunları:

  • Map sensörü
  • Dijital sıcaklık ölçer
  • Kadran sallanması
  • Rölanti arızası (LPG’li modellerde)

W124’te genellikle bakımsızlık, yan sanayi parça kullanımı, LPG kullanımına ek olarak çekiş düşüklüğü yaşanmakta. Aslında bu modelin neredeyse kronik sorunu yoktur genellikle çıkan bu arızalar kullanıcıya bağlı olarak değişen arızalardır.

Kısaca teknik özelliklerine göz atacak olursa 2.0 16v (126-150HP) arasında değişiklik göstermekte ve 1340kg ağırlığa sahiptir.

2.El Mercedes W124 Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here