Ducati Elektrikli Motor Prototipini Pistte Test Ediyor

0
1776
Ducati Elektrikli Prototip

Ducati yeni elektrikli motor prototipini piyasaya hızlı bir şekilde dahil etmeyi hedefliyor. Motosiklet severlerin bildiği üzere Ducati motorları, pistlerin tozunu attıran en kaliteli ve popüler markalardan biridir. Supersport ve Sport segmentteki motosikletleri ile pistlerde bir sürü başarıyı elde etmiştir.

Pist Çalışmaları

Ducati Yeni Elektrikli Prototipini Pistte Test Ediyor

MotoGP tarafında tek elektrikli motosiklet üreticisi unvanı artık Ducati markasındadır. Ducati ne kadar piyasaya bir ürün çıkartmamış olsa da bu konudaki çalışmaları herkes tarafından biliniyor. 2021 yılının sonundan bu yana Ducati bir sürü farklı test sürüşü gerçekleştirdi ve bu sürüşlerden yararlanarak projelerini geliştiriyor. Ünlü pist yarışçısı Michele Pirro ile gerçekleştirilen bu testlerden şu anlık bir bilgi sızmıyor. Ducati elektrikli motosiklet direktörü yaptığı açıklamada proje üzerinde sürekli bir çalışma halinde olduklarını ve ilerlediklerini iletti. Ducati Yeni Elektrikli Yarış Motorunun hala geliştirilmesi gerektiğini belirtirken, yolun yarısının tamamlandığını dile getirdi.

Prototip Gün Yüzüne Çıktı

En son yapılan testte yeni elektrikli prototip nihayet gün yüzüne çıktı. Bu sefer ki testi bir başka sürücü olan Alex de Angelis, gerçekleştirdi ve test sırasında kısa bir video çekilerek Ducati tarafından yayınlandı. Videoda dikkate değer olan ise motosikletin çıkardığı ses oldu. Herkesin sandığının aksine elektrikli araçlar yüksek hızlarda gerçekten çok fazla gürültü yapabiliyor. Böylelikle elekrikli motosikletlerin oldukça sesli olacağını anlayabiliyoruz. Ducati elektrikli motor prototipini, 2023 yılına kadar pistlerde yarışacağını belirtiliyor.

Tasarım

Ducati Elektrikli yarış motoru

Ducati markası yeni elektrikli prototipini tasarlarken ergonomiye çok önem vermiş gözüküyor. İlk bakışta asla elektrikli bir model olduğu anlaşılmıyor. Ön teleskopik çatallar ve disk frenler dahil bir benzinli motosikleti andırıyor. Yalnızca belirgin bir hava kanalı bulunmaması diğer motosikletlerden farklı özelliği olarak görülebilir. Motosikletin alt kısmında ve yan grenajlarında boşluk bulunmuyor adeta bir bütün gibi duruyor. Bunun sebebi alt kısımlarında bulunan bataryalar olabilir. Resmi değerleri henüz paylaşılmayan modelin gövdesi karbon fiber ağırlıklı olarak tasarlanmış.  

Ducati markasının 2023’te yarışırken ki performansını görmek için gerçekten çok heyecanlıyız. Peki siz de bu heyecana ortak mısınız?

İkinci El Ducati Motosiklet Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here