Lexus NX PHEV OFFROAD: Arazi Kabiliyetli Plug-in Hibrit

0
1328
Lexus NX PHEV OFFROAD, kahverengi, önden görünüm

Lexus, Tokyo Auto Salon 2022’de “NX PHEV OFFROAD Concept” ile çıktı. Konsept araç, Lexus’un karbon nötr bir toplum için attığı adımları somut kılmaya geliyor. Ayrıca müşterilerin seçeneklerini çoğaltarak farklılaşan ve genişleyen yaşam tarzları önermek istiyor. Tüm bu beklentileri karşılayabilmek için de bu yeni Off-Road tarzını öne sürüyor. Lexus NX serisi, bulunduğu tüm pazarlarda halihazırda satışta. Bunlar Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya pazarları. 2022 yılının başında, popüler Japon modelinin yeni konseptini sundu. Bu seri üretim modeline kıyasla çok daha çarpıcı bir konsept niteliğinde. Üstelik alışık olmadığımız bir Off-Road estetiği ile geliyor.

Lexus NX PHEV OFFROAD, kahverengi, önden görünüm

Lexus NX PHEV OFFROAD bir SUV olacaktı. Ancak firma daha tipik bir Off-Road sunmayı tercih etti. Bunun temeli Lexus’un “Vital x Tech Gear” felsefesine dayanıyor. Buna göre, sportiflik ile canlılık ve gücün birleştirici özellikleri bir araya gelmeli. Bu konseptte ise daha özel bir tasarım ilk bakışta göze çarpıyor. Aynı zamanda yüksek güç ve performansa sahip bir plug-in hibrit. Böylelikle de mekanik olarak da iddialı olduğunu kanıtlıyor.

Benzersiz Tasarımıyla Lexus NX PHEV OFF-ROAD

Konsept araç estetik olarak çok zarif bir renge sahip. Ayrıca radyatör ızgarasının üzeri de mat siyah detaylara sahip. Bu birbirine zıt olan iki dokunuş ile ayrı bir çekicilik yaratıyor. Üstelik metalik bir bronz ile tampon uçlarına yerleştirilmiş dekoratif aplikler de ayrı bir hava katmış. Dikiz aynaları, kapılar, tekerlek kemerleri, tavan rayları ve daha fazlası ilginç bir ahenk içinde.

Teknik Özellikler

BF Goodrich lastikleri 265/65-R17 ebatlarında. Bu lastikler sadece asfalt için orada değiller. Öyle ki, adeta yeni konseptin sahip olduğu canlılığı keşfetmeye adapte edilmiş arazi formatının hakkını veriyorlar. Bu nedenle en çok dikkat çeken unsurlardan biri. Ayrıca bu güçlü taşıyıcılar, 17 inç alaşım jantlar üzerine monte edilmiş. Bu sayede de yüksek sürüş gücü ile gerçek arazi sürüşüne uygundur. Bununla birlikte, ekstra yükler için de için boru şeklinde bir portbagaja sahip. Ayrıca 2.5 litrelik sıralı dört silindirli motoru ve iki elektrik motoruyla birlikte plug-in hibrit bir versiyondur. Önde 182 hp maksimum güce, arkada ise 54 hp’ye sahip. Ek olarak, elektronik olarak kontrol edilen “E-Four” dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Birlikte görücüye çıktığı “ROV Concept” i de aşağıda görebilirsiniz.

Lexus ROV Concept, kahverengi, önden görünüm

Lexus NX Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here