Rolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler

0
3450

Rolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler… Rolls Royce’nin adı, tüm dünyada sınıf ve lüksün eş anlamlısıdır fakat bugünkü içeriğimizde, çoğu meraklının bile bilmediği ilginç noktalara değineceğiz. Otomobil dünyasında klas ve zarafet hakkında konuşun ve bir isim tekrar tekrar ortaya çıkıyor: Rolls Royce. Büyük olasılıkla, kimsenin size otomobil üreticisi Rolls-Royce hakkında bilgi vermesine ihtiyacınız yok. İngiliz şirketi görünüşte sonsuza kadar kadar sürecek özel hisleri ve dünyanın en lüks arabalarından bazılarını üretti. Ancak Rolls-Royce’nin hakkında ne kadar çok şey biliyoruz?

Rolls Royce, 1904’ten beri kendi arabalarını üreten Henry Royce ile onları satan Charles Rolls’un birleşmesiyle kurulmuştur. Ortaklıktan ortaya çıkan şirketin resmi başlangıç tarihi 1906 yılıdır. O zamandan beri, Rolls Royce ismi sadece en zenginlerin karşılayabileceği lüks arabalarla eş anlamlı oldu. İşte Rolls Royce ve arabaları hakkında asla bilmediğiniz bazı ilginç gerçekler.

Her şey 10 Beygir Gücü ile BaşladıRolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler

Bildiğimiz üzere Roma bir günde inşa edilmedi! Aynı şey Rolls-Royce için de geçerlidir. Rolls-Royce’un ilk otomobil üretimi sadece 10 beygir gücündeydi. Yine de mükemmel kalite de ve dayanıklılık için yapılmıştır. Bu araç 1.8 litrelik çift silindire sahipti ve üç vitesli manuel şanzıman motoru ile hareket etmekteydi. 2014 yılında şirket, 623 beygir gücünde Rolls-Royce Wraith’i üretti. Bunu 1904’te yapılan Royce 10 ile karşılaştırdığınızda, İngiliz şirketin yıllar içinde büyüme yaşadığı açık. Gerçi ilk model olan 10 beygirlik araç, gelecekteki modellerin yolunu açtı.

Rolls-Royce Spirit of EcstasyRolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler

“Rolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler” adlı içeriğimizin en önemli konularından biri de şirketin sahip olduğu figürdür. Rolls Spirit of Ecstasy, Rolls-Royce kaportalarının ortasında yer alan bir figürdür. Dünyanın en prestijli davlumbaz süslerinden biridir ve aşırı derece de ilgi çekmeyi başarmaktadır. Ancak bu figür, dekoratif olmaktan daha fazlasıdır. Spirit of Ecstasy’nin arkasında bazı garip gerçekler var. Örneğin, bu özel başlık süsü için gerçek bir model vardı. Ayrıca söz konusu modelin süsü yaratanla ilişkisi olduğu, hatta bir zaman sonra bu yasak aşktan gizli çocukları olduğu öğrenildi. Bunun da ötesinde, Rolls-Royce’un üreticileri, çalma anında devreye girmeye hazır birkaç hırsızlık önleme sistemiyle Spirit of Ecstasy’nin çalınmasını neredeyse imkansız hale getirdi. Bu olay, Silver Lady’yi hem meraklılar hem de hırsızlar tarafından oldukça arzu edilir kılıyor. Aynı zamanda, satılık olmamasına rağmen yüz binlerce dolar değerinde olan dünyadaki en pahalı başlık süsüdür.

BMW, Figür Hakları İçin Ağır Miktarda Para Ödedi

Spirit of Ecstasy’yi çevreleyen tek hikayenin skandal olduğunu düşünüyorsanız, oldukça yanılıyorsunuz. 2002 yılında BMW, Volkswagen’den Rolls-Royce’u satın aldığı zaman Spirit of Ecstasy, iki otomobil şirketi arasında da olsa yine sıcak bir tartışma konusuydu. BMW, Rolls-Royce’u satın aldı fakat anlaşma, süs kaput heykelciğinin satın alınmasını içermiyordu. Böylece Spirit of Ecstasy’nin hakları Volkswagen’e ait oldu. BMW, Spirit of Ecstasy’nin hakları için Volkswagen’e 40 milyon dolar ödemek zorunda kaldı.

Hong Kong’un Rolls Royce Açısından Anlamlı Olması Rolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler

Çin şehri, yalnızca büyüleyici finansal kalitesiyle ünlü değildir. Hong Kong, bir yerde kişi başına düşen en yüksek Rolls-Royce sayısına sahiptir. Çoğu zaman, Hong Kong’daki Rolls-Royce sahipleri arabalarına özelleştirilmiş plakalar takar. Bu Rolls-Royce koleksiyoncuları otomobillerini süslü isimlerle süslemektedir. Bu isimler genellikle en sevdikleri kelimelerdir veya bazen de benzersiz veya ilginç terimlerdir.

1938’e Kadar Sadece Motor ve Şasisini Üretiyordu

Şirketin geçmişine bir başka bakış attığımız zaman çoğunlukla gözden kaçan bir gerçek ortaya çıkıyor. 1938’den önce Rolls-Royce, araçlarının sadece şasisini ve motorunu yapıyordu. İngiliz şirket, diğer tüm özellikleri ve diğer tüm detayları fason olarak yaptırıyordu. Garip bir şekilde Rolls Royce, uçaklar için olsa da hala motor üretimi yapıyor.

Boya İşine Önem Veriliyor

Rolls-Royce üretiminde yer alan her ayrıntı oldukça katıdır. Ancak, daha da zor olan şey araçların boyasıdır. Neredeyse yirmi yıldır tüm Rolls-Royce’lardaki ince çizgileri yalnızca bir adam çizmektedir. Boyaya yapılan bu vurgu, ince çizgi için kullanılan özel boya türünden kaynaklanmaktadır. Boya, Rolls-Royce’un gövdesine anında yapışır. Yani, küçük bir hata, tüm arabayı yeniden boyama ihtiyacına yol açmaktadır. Neredeyse yirmi yıldır bu boyayı yapmaktan sorumlu olan adam Mark Court’tur ve altı haneli bir maaş almaktadır.

Tekerleklerin Orta Kapakları Dönmüyor

Bir Rolls-Royce’u nasıl kullanırsanız kullanın, orta kapaklar dönmedikleri için dik kalacaktır. Tekerleklerin ortasında bir dönüş beklediğiniz için oldukça garip görünebilir. Ancak Rolls-Royce dehası her zaman normların bir adım önünde olmayı tercih etmektedir.

Şoför Akademisi

“Rolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler” adlı içeriğimizin son konusu da üreticinin sahip olduğu sürüş akademisidir. Rolls-Royce deneyimi, birinci sınıf sürüş becerileri olmadan asla tamamlanamaz. Bu nedenle şirket, sürücülerin Rolls-Royce’yi öğrenmesi ve sürmesi için bir Şoför Akademisine sahiptir. Bu programın adı Beyaz Eldiven Eğitim Programıdır. Şoförlere, yolcuların baş hareketlerine neden olmadan nasıl fren yapacakları ve üstün çeviklik için yolda nasıl sürecekleri konusunda eğitimler veriliyor. Ayrıca Rolls-Royce kapılarının parmak izi bırakmadan nasıl açılıp kapatılacağı da öğretilmektedir.

İkinci El Rolls Royce İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here