Chevrolet Camaro’nun Eksi Yönleri

0
2340

Chevrolet Camaro’nun Eksi Yönleri… İkonik model Chevrolet Camaro yıllar boyunca sağlam bir üne kavuştu fakat bir tanesine sahip olmak için karanlık sırları ile yüzleşmeniz gerekiyor. Chevrolet Camaro, muscle car meraklıları için yabancı değildir. Her zaman güzel, şık ve hızlı olmuştur. 1966 sonbaharında piyasaya sürülmesinden bu yana Chevrolet sevdalılarının en sevdikleri ve sahip olmak istedikleri model olmuştur. Günümüzde 6. yinelemesinde, Dodge Challenger gibi Amerikan arabalarına rakip bir model olacak şekilde tasarlandı. Chevrolet Camaro aslında o kadar popüler ki kült bir takipçi kitlesine sahip ve hatta Transformers serisindeki ‘Bumblebee’ karakteri de dahil olmak üzere birçok film ve uyarlamada yer aldı.

Pek çok iyi otomobil gibi Chevrolet Camaro da uzun ömürlü, güvenilir ve güvenilir olacak şekilde üretildi. Sahibine uzun yıllar hizmet ederken eğlence dolu ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşattı. Çoğu durumda bu doğru olsa da bazı tuhaflıklar ve deneyimlerin yalnızca bir tanesine sahip olduğunuzda veya kullandığınızda karşılaşılacağınız durumlar vardır. Aşağıda sıraladığımız başlıklar, Chevrolet Camaro fanatiklerinin asla söylemek istemeyeceği konulardır.

Elektrik ProblemleriChevrolet Camaronun Eksi Yönleri

Arızalı kontrol anahtarları, sebepsiz yere yanan uyarı ışıkları, kontrol paneli uyarı ışıklarının garip bir şekilde açılıp kapanması, Chevy Camaro sahipleri için sıradan olabilir. Bu tür sorunlar, düşük akü voltajı, arızalı alternatörler ve kablolama sorunları gibi sorunlara bağlanmaktadır. Ayrıca bazen bu tür sorunlar, performansı artırmak veya daha fazla konfor sağlamak için takılan satış sonrası elektronik cihazlardan ve cihazlardan kaynaklanmaktadır.

Chevrolet Camaro kullanmak gerçekten de tatmin edici bir deneyimdir. Bu da sizde kolayca bir tane satın alma isteği uyandırabilir. Camaro’ya sahip olmanın ne anlama geldiğine dair iyi bir fikre sahip olmak, bunun keyifli ve ödüllendirici bir deneyim olmasını sağlamak için birazcık şanslı olmak zorundasınız.

Aşırı Isınma Sorunu

Arızalı su pompaları, çoğu durumda motorun aşırı ısınmasına ve bazı durumlarda motor hasarına yol açması Chevy Camaros’taki bir başka endişe kaynağıdır. Soğutma sisteminde arıza yapan diğer bileşenler arasında soğutma hortumları, elektrikli fanlar ve termostat bulunuyor. Bu, Camaro sürücülerini otomobillerinden arzuladıkları heyecanı etkilemektedir. Bazen, soğutma suyu sıcaklık sensöründeki yanlış bir okuma bile olabilir. Ancak aşırı ısınma endişesinin en pahalı olasılığı genellikle şişmiş bir kapak contasıdır. Bu, potansiyel olarak onarmak için binlerce TL’ye mal olabilir.

Hava Yastığı Uyarı Işıkları

Hava yastıkları, bir çarpışma durumunda araçtaki yolcuların güvenliğini sağlamada çok önemlidir, bu nedenle hava yastığı ışıklarınızın açık olması çok ciddi bir endişe kaynağı olmalıdır. Özellikle yurtdışındaki bazı Camaro sahipleri, hava yastığı ışığının sönmesi gerektiğinde açık kalmasıyla ilgili endişelerini söylüyorlar. Bu açıkça tehlikeli bir durumdur çünkü bir kaza durumunda hava yastığının açılmaması ve hatta hava yastıklarının önceden uyarı yapılmadan açılması olasılığı vardır.

Motor ArızasıChevrolet Camaronun Eksi Yönleri

Evet, Chevrolet Camaro’nın en büyük sorunlarından bir diğeri de motor arızasıdır. 3.6L motorlu 2010 Chevy Camaro, arıza oranı en yüksek motorlardan birine sahiptir. Motor arızasının tipik nedenleri, zamanlamanın bir veya iki diş atlamasına neden olan gerilmiş zamanlama zincirinden, valfler ile piston arasında temasa neden olan ve feci arızalara yol açan kusurlu valf yaylarına kadar uzanır. Çoğu durumda çözüm ya motorun tamamen yeniden yapılması ya da yeni bir motor alınması olacaktır. Bu yüzden her iki durumda da araç sahibi için oldukça maddi sorunlar çıkmaktadır.

Emme Manifoldu Contası Sızıntıları

Chevy Camaro’da oldukça yaygın olan bir diğer sorun da emme manifoldu contasının arızalanması olayıdır. Bu olay da su ve yağın karışmasına neden olur. Ayrıca zamanında müdahale edilmezse uzun vadede motorda feci hasara neden olabilir.  En mantıklı çözüm (aşırı ısınma veya çamur nedeniyle motorda herhangi bir hasar oluşmadıysa) manifold contasını söküp yeni ve daha iyi bir parça ile değiştirmektir.

Elektrikli Pencere Sorunları

Elektrikli camların takıldığına dair raporlar Chevy Camaro’da alışılmadık bir durum değildir. Bu durumda ya çok yavaş çalışıyor ya da bazen çok uygun olmayan bir konumda takılıyor. Olası nedenler, aşınmış dişli mekanizmasından cama güç sağlayan kötü veya arızalı bir elektrik motoruna kadar uzanır. Böyle bir olay olduğunda en iyi çözüm, üniteyi tamamen yenisiyle değiştirmektir. Sonuç olarak Chevrolet Camaro’nun Eksi Yönleri bitmek bilmiyor.

İkinci El Chevrolet Camaro İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here