“TOGG” Yerli Otomobilin Yeni Görseli Geldi!

“Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu”  “TOGG” yerli otomobil üretme çalışmalarına devam ediyor.

"TOGG"

Araç ile ilgili bazı bilgilerinde yer aldığı bir toplantıda aracın yeni bir görseli paylaşıldı.

1“TOGG” Testleri Devam Ediyor!

2022 yılının sonunda satışa sunulması planlanan modelin “Aerodinamik” ve “Aeroakustik” testleri yapılıyor bilgisi paylaşıldı.

Twitter üzerinden aracın durumu ile ilgili detaylar zaman zaman paylaşılıyor.

Aynı şekilde Üretim tesisinin çalışmaları da 24 saat canlı olarak aktarılıyor.

“TOGG TV Canlı Yayın”

Paylaşılan fotoğrafta yerli otomobilin beyaz renk bir versiyonu görülüyor.

Yan aynaların kameralı modellerin yerine klasik ayna tipinde olduğu görülüyor. Sis farları da yuvarlak formu farklılık olarak ufak bir tasarım detayı olarak dikkat çekiyor.

"TOGG"

Yapılan açıklamada, “Prototip test süreçlerimiz planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Bugün Aerodinamik ve Aeroakustik testlerimiz gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

Keskin hatların yalın ve net çizgiler ile şekillendiği özgün tasarım karakteri. Ön, yan ve arka tasarımda akıcı bir devamlılık gösteren karakteristik hatlar Türkiye’nin otomobiline modern ve prestijli bir görünüm kazandırıyor.

2“TOGG” Özellikleri

Göz Alıcı Dış Tasarım
Dış tasarımda yer alan belirgin ve keskin hatlar otomobilin sağlam ve güçlü karakterini yansıtıyor. Özgün ön tasarımı şekillendiren göz alıcı krom detaylar yan ve arka tasarımda da devamlılık sağlayarak prestijli görünümü tamamlıyor.

Anadolu Kültüründen İlhamla

Modern ve özgün tasarım Anadolu topraklarının köklü simgelerinden biri olan laleden esinlendi. Otomobilin yoldaki imzası olacak ön ızgarasına ve bütünsel şıklığı tamamlayan jantlarına modern bir incelikle işlenen lale figürleri coğrafyamızın kültür mirası ile olan bağı vurguluyor.

Sade ve Şık İç Tasarım

Yalın ve akıcı tasarım çizgileri ile sizi karşılayan iç mekan özenli malzeme seçimi ile şık bir görünüm sunuyor.

Kullanıcı Odaklı Teknoloji

Tüm yolcuları kucaklayan dijital bilgi-eğlence ekranı hem bilgilerin kolaylıkla takibini hem de yolcuya özel içeriğin görünürlüğünü sağlıyor. Kullanıcıyı merkeze alan ara yüz tasarımı ile yüksek teknolojiyi kolaylıkla kullanabilecek ve sürüş konforunuzu arttıracaksınız.

Geniş & Ferah Yaşam Alanı

Uzun diz mesafesi ve yüksek baş mesafesi ile 5 kişilik bir ailenin rahat ve konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlayacak sınıfının en geniş ve ferah iç mekanında uzun yolculukların tadını çıkaracaksınız.

Özgün

TOGG mühendisleri tarafından geliştirilen ve tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları %100 TOGG’a ait olan, yüksek teknolojiye sahip doğuştan elektrikli ve bağlantılı platform.

Modüler

Azami verimlilik, konfor, dayanıklılık ve güvenlik gerekliliklerini bir arada sağlayabilen; farklı genişlik ve uzunluklara olanak veren modüler mimari.

Üstün

Sınıfının en uzun aks mesafesini sunarak otomobil içindeki yaşam alanının genişlik, ferahlık ve konforunu en üst düzeye taşıyan altyapı.

Tamamen Elektrikli Sürüş

Gelişmiş Lityum-iyon batarya teknolojisi ile sizi dilediğiniz yere götürecek enerji sürekli hazır.

500+ Km Menzil

"TOGG"

300+ km veya 500+km menzil sağlayan pil konfigürasyonlarından ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilecek, yüksek enerjili Lityum-iyon pil teknolojisinin sunacağı menzil ile uzun yolculukları dahi dilediğiniz gibi planlayabileceksiniz. %100 şarj ile yola çıkarak İstanbul’dan İzmir’deki akrabalarınıza veya Ankara’dan Antalya’daki yazlığınıza kesintisiz bir seyahat ile ulaşabileceksiniz.

Hızlı Şarj < 30 Dakika

Gelişimine öncülük edeceğimiz yaygın şarj altyapısı sayesinde otomobilinizi evinizde, ofisinizde veya yolunuzun üzerindeki istasyonlarda şarj edecek, hızlı şarj ile 30 dakikadan kısa sürede %80 pil doluluk seviyesine ulaşabileceksiniz. Uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası verip, hem kendinizi hem de otomobilinizi şarj ederek rotanıza devam edebileceksiniz.

Ekonomi ve Çevre Bilinci

Doğuştan elektrikli platform ve güç aktarma organları sayesinde içten yanmalı motorlu otomobillere kıyasla daha düşük toplam sahip olma maliyeti, daha sessiz ve daha keyifli bir sürüş deneyimi.

8 Yıl Garanti

Gelişmiş Lityum-iyon batarya teknolojisi, batarya yönetim sistemi ve aktif termal yönetim sistemleri sayesinde 8 yıl boyunca pil garanti güvencesine sahip olacaksınız.

Düşük Toplam Sahip Olma Maliyeti

Elektrikli ve bağlantılı otomobillerin yalın bir teknik altyapıya sahip olması, internet üzerinden yazılım güncelleme imkânı ve kullanıcıları teknik konularda önleyici bilgiler ile uyarma olanakları teknik servis/bakım ihtiyacını en aza indirecek. Bunlar ile birlikte, kilometre başına enerji maliyeti içten yanmalı motorlu otomobillere göre çok daha düşük olacak.

Sıfır Emisyon

Türkiye’nin otomobili sıfır zararlı gaz salınımı ile çevre duyarlılığı en yüksek otomobillerin arasında yerini alacak.

Rakipsiz Performans

"TOGG"

Elektrikli motor teknolojisi ile beklentinizin ötesine geçin ve standartları yeniden tanımlayın.

AWD Çekiş Sistemi

Otomobilin standart konfigürasyonunda yer alacak arkadan çekiş (RWD) sisteminin yanı sıra ön aksta yer alan ikinci elektrikli motor ile tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sistemi zorlu hava ve yol koşullarında seyahat edecekler için daha iyi bir çekiş sağlayacak.

400 Beygir Gücü

Arkadan çekişli (RWD) versiyonlar 200 beygir gücü; tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sunan versiyonlar ise 400 beygir gücü sunarak her yola özgüven ile çıkmanızı sağlayacak.

4.8 Saniye

AWD çekiş sistemi ile 0 -100 km/saat hızlanmasını sadece 4.8 saniyede tamamlayarak hayalini kurduğunuz performansı her gün yaşayacaksınız. RWD çekiş sistemine sahip otomobiller ise 100 km/saat hıza 7.6 saniyede ulaşarak beklentilerinizin ötesinde performans sunacak.

İleri Seviye Güvenlik

Dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri güvenlik sistemleri ile sürüş güvenliğinden ödün vermeyin, aileniz ile birlikte yolculukların keyfini güvenle sürün.

Çarpışma Dayanımı

"TOGG"

Bataryanın otomobilin platformuna entegre yerleşimi ve bağlantısı sayesinde burulma direncinde %30 artış ve yüksek çarpışma dayanımı ile yola güvenle çıkacaksınız.

Aktif ve Pasif Güvenlik

7 adet standart hava yastığı içeren pasif ve kapsamlı aktif güvenlik sistemleri desteğiyle her türlü yol koşulunda güvenli sürüşü deneyimleyeceksiniz.

Euro NCAP 5 Yıldız

"TOGG"

Yüksek çarpışma dayanımı, aktif ve pasif güvenlik ögeleri ve ileri sürücü destek sistemleri ile 2022 yılının Euro NCAP 5 Yıldız güvenlik normlarını sağlayacak.

İleri Sürücü Destek Sistemleri

İleri sürücü destek sistemleri ve şehir içi trafik pilotu ile “Seviye 2+” otonom sürüş trafikte yükünüzü hafifletecek.
Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here