Rolls-Royce Dawn, markanın bugüne kadarki en lüks, en çok arzu edilen ve en dinamik açılır tavanıdır. Esasen Wraith coupe’nin dönüştürülebilir bir versiyonu ve kolunuzdan daha uzun opsiyon listesi ile aramızda. Dawn aslında 2016’da üretimi durdurulan Phantom Drophead Coupe’den daha küçük olarak kabul ediliyor. Üreticinin 50 yıldaki üçüncü cabrio modeli, soyu 1966 Rolls-Royce Cornice’e kadar uzanıyor. Yalnızca bir gövde stili seçeneği, bir motor ve bir kaplama var, ancak her model lüks bir kit ile birlikte geldiği için hayal kırıklığına uğratmaz. 563 beygirlik 6.6 litrelik turboşarjlı V12.

Dawn Motorlar, performans ve sürüş

Neredeyse 600 beygir gücü ve 6,6 litrelik V12 ile Dawn, A’dan B’ye hızlı ama bir geçiş yöntemidir. 563bhp ve 780Nm tork üreten 6.6 litrelik V12 motora sahip herhangi bir otomobil, Bununla birlikte, Rolls-Royce Dawn’ın ne kadar büyük (ve gerçekten büyük) olduğunu düşündüğünüzde, sürüş deneyiminden biraz daha çok şey beklemeye başlıyorsunuz. Mühendisler, bu arabanın sürüş şeklini iyileştirmek için yıllarını harcadılar ve  dört koltuklu üstü açılır arabanın yapabileceği şekilde hacmini gizlemesine izin verdiler. Sadece bir sürüş modu var, ancak dönüş keskin ve konuşulacak çok az gövde dönüşü var.

21 inçlik dev jantlar ve lastiklerden çok az veya hiç yol gürültüsü olmadan sürüş rakipsizdir.

Dawn İç mekan, tasarım ve teknoloji

Rolls-Royce Dawn, baktığınız her yerde lüks işçilikle, yalnızca sektördeki en iyi iç mekanlardan biri olarak tanımlanabilecek şeyi sunuyor.

Dönüştürülebilir Dawn ve sabit tavanlı bir Wraith’i yan yana sıralayın ve benzerlikler hızla netleşir. Ancak bu açılır tavan, kapaksız bir coupe’den daha fazlasıdır; çünkü Dawn, bugün satışta olan herhangi bir otomobilin yalnızca en iyi iç mekanlarından biri olarak tanımlanabilecek şeyi sunuyor.

Elde dikilmiş deri en iyi ineklerden alınır, sadece en iyi ahşaplar ve metaller yeterli olacaktır. Her şey, daha az, daha genel rakiplerde eksik olan bir hassasiyet seviyesi ile güzelce hazırlanmış. Gösterge, şık, sezgisel bir bilgi-eğlence sistemi ve net, okunması kolay kadranlarla mükemmel bir şekilde bir araya getirilmiştir.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here