Alibaba 2022 Yılında Lüks EV Pazarına Giriyor

1
1680
Alibaba 2022 Yılında Lüks EV Pazarına Giriyor

Alibaba 2022 Yılında Lüks EV Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Çinli e-ticaret devi Alibaba, 2022’den itibaren elektrikli otomobil pazarına giriyor. Çin’de Zhiji adında yeni bir otomobil şirketi kurmayı planlayan Alibaba, SAIC ile işbirliği yapıyor.

E-Ticaret Devi Elektrikli Otomobil Pazarına Giriyor

SIAC ile işbirliği yapan Alibaba, Zhiji markasıyla elektrikli otomobil pazarına giriyor. Zhiji, 1.5 milyar doların üstünde yatırım toplamayı başardı ve gelecekte çıkarmayı planladıkları iki aracın ön gösterimini gerçekleştirdi. Bu araçlardan birisi sedan birisi de SUV araç olacak. Zhiji, araçları tam olarak Nisan 2021’de Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. Ardından da şirket siparişleri almaya başlayacak.

Haber, Çinli arama motoru devi Baidu’nun Geely ile geliştirdiği elektrikli araçları piyasaya süreceğini duyurmasıyla aynı hafta geldi. Tayvanlı elektronik eşya üreticisi Foxconn da bu hafta Geely ile yapılan sözleşme kapsamında elektrikli otomobil ve otomobil parçaları üretme planlarını açıkladı.

Zhiji firması, Şanghay’daki lansmanına kadar yeni sedan ve SUV’unun ayrıntılarını saklayacağını söyledi. Ancak şirket, araçların SAIC ve CATL ile ortaklaşa geliştirilen pillere sahip olacağını söyledi. Bu piller 93 ve 115 kWh’lik kapasitedeler. Bu da pillerin kilogram başına 300 watt-saat enerji yoğunluğuna sahip olduğu ve Çin’de kullanılan test döngüsünde yaklaşık 960 kilometreye yaklaşan bir menzil sunma kabiliyetine sahip olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Zhiji araçlarında kablosuz şarj özelliğinin de olacağı konuşuluyor.

0’dan 100’e 4 Saniyenin Altında Çıkabilir!

Performans severler için yapılan açıklamalarda araçların 536 beygir gücüne sahip 700 Nm’lik torku olan güçlü motorlara sahip olacağı söylendi. Williams şirketi tarafından geliştirilen bir şasi kullanılacak. Bu güç sayesinde de Zhiji’nin sedanı muhtemelen 0’dan 100’e dört saniyenin altında çıkabilir.

Zhiji firması, araçlarına tam otonom sürüş için gerekli donanımları da yerleştirecek. Listede Nvidia’nın Drive AGX Orin bilgisayar çipi, 15 kamera, 12 ultrasonik radar ve 5 adet de milimetre dalga radarı bulunuyor. Araçlar ayrıca, bir dizi hizmeti tanıtmak için yapay zeka tarafından otomatik olarak işlenecek günlük kullanım ve kullanıcı verileriyle otomatik olarak bağlanacak. Projede Alibaba, büyük veri, yapay zeka ve bulut hizmetlerine katkıda bulunacak. Araçların fiyatları ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. bi dur be alibaba bi dur 🙂 herşeyde varsınız zaten biraz keyfini çıkartın. 🙂 yatırım yapacakları yerleri çok iyi seçiyorlar ama bu sayede alibaba oldular.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here