1975 Mohs Safarikar, Afrika av safarileri için özel üretilen Bruce Baldwin Mohs’un birçok eserinden biriydi.

İnsanlar, Hindistan’daki büyük hayvan avından Teksas’taki yaban domuzları ve diğer yaratıkların peşine düşmeye kadar, av gezilerinde kullanmak için araçlarını sürekli değiştirdi. Hatta bazen özel olarak inşa etti.

Safarikar: Üretilen Üç Modelinden İkisi Hayatta

safarikar-rolls-royce
safarikar-rolls-royce

Araç, üretilen üç araçtan biri ve hayatta kaldığı bilinen iki araçtan biri diyebiliriz. Madison, Wisconsin’de bir mucit olan Bruce Baldwin Mohs tarafından yaratılan 1975 Mohrs Safarikar, bu günlerde satışta.

Satıcı, Mohs’un “bir mucit, girişimci, mühendis, büyük oyun avcısı ve eksantriğin her yönüyle ünlüsü” olduğunu söylüyor. Buluşları arasında “ otoyol bariyerlerinde kullanılan yansıtıcı yol şeridi” vardı. Ayrıca deniz uçakları, Alfred Hitchcock gibi Hollywood film yapımcıları için mekanik aksesuarlar ve bazı çok garip arabalar yaptı. Bunlardan ilkinin 1968’de Ostentatienne Opera Sedan olduğunu öğrendik.

Bayi, Mohs’un Opera Sedan’ından “Bu tuhaf tasarım, aynı kaynaktan 304 kübik inçlik bir V8 ile Uluslararası bir kamyon şasisine dayanıyordu” diyor ve şöyle devam ediyor: “Geleneksel yan kapılar yerine, bir uçan daire gibi açılan tek arka giriş kapısı. Ayrıca nitrojenle doldurulmuş beyaz duvar lastikleri olan 20 inç jantlar, bütan fırını, buzdolabı, iki yönlü telsiz ve daha fazlası vardı.”

Beş Yıl Sonra, Mohs Safarıkar Üçlüsünü Yaptı

safarikar-iç-mekan
safarikar-iç-mekan

Tanıtımında şöyle bahsediliyor, “Adından da anlaşılacağı gibi, Mohs, Safarikar’ı Afrika safarilerinin zorluklarıyla başa çıkabilen, ancak lüksü, ayrıcalığı ve bir Rolls-Royce kalitesiyle birleştiren sağlam bir makine olarak tasavvur etti“. Zaten fikir buydu.

Safarikar, International Travelall’dan şasi, süspansiyon ve 392cid V8 güç aktarma ünitesi etrafında inşa edildi. “Tungsten alaşımlı perdeler, alüminyum paneller ve çelik payandalar” ın yanı sıra Rolls-Royce tarzı bir radyatör kabuğu, ağır hizmet tamponları ve çift başlıklı fayton tarzı aracın üzerine çok parçalı katlanır bir hardtop ekledi.

Çok Fonksiyonlu İç Mekan

Kapılar yatay olarak açılır yapılardı. Böylece Naugahyde kaplı çanak koltuklarda yan yana oturan yolcular hareket halindeyken oyunu daha iyi görebiliyorlardı. Bu arada bayi, koltukların Steve McQueen’in stüdyosu olan Solar Automotive tarafından geliştirilip patentlendiğini ve Baja 1000’de yarışan araçlar için tasarlandığını belirtti. Arka koltuk bir uyku platformuna dönüşüyor ve iç mekanda ayağa kalkmak ve ateş etmek için de bir yer var.

Klasik Araç İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here