Dünyanın En Hızlı Arabaları 2020

1
11465

Bir otomobilin hızı nedir? Dört tekerleğin yerde yuvarlanarak ilerlemesinin frekansı denilebilir mi? Bir tekerlek yuvarlanarak saniyede en fazla kaç defa dönebilir? Ya da asıl mesele tekerlekler değil de gövdeyle rüzgarı yenmek midir? Bu soruların cevaplarını size bırakalım. Dünyanın en hızlı arabaları gerek motorları, gerek gövde yapıları, gerekse teknolojileri ile büyülüyor. En hızlısının neredeyse 500 km/saat hıza yaklaştığı dünyanın en hızlı arabaları listesi işte şu şekilde:

1. Bugatti Chiron SuperSport 300+

dünyanın en hızlı arabaları
Bugatti Chiron SuperSport 300+

Otomobil isminden de anlaşılacağı üzere saatte 300 mil barajını aşmak üzere tasarlandı. Nitekim bunu başardı da. Bugatti Chiron Supersport dünyada bu ünvanını taşıyan tek otomobil. Bildiğimiz ölçülere çevirecek olursak, sıkı durun, bu otomobil 490 km/saat hıza ulaştı! Volkswagen grubunun bünyesinde olan Bugatti, bu tarihi rekoru VW’nin Ehra-Lessien’deki tesislerinde elde etti.

2. Koenigsegg Agera RS

dünyanın en hızlı arabaları
Koenigsegg Agera RS

2019 yılının en hızlısı olan Koenigsegg, bu yıl Bugatti’nin gerisinde kalıyor. Las Vegas’ta trafiğe kapalı bir yolda 463 km/saat hız ulaşan bu otomobil İsveç mühendisliğinin ürünü.

3. Hennessey Venom GT

dünyanın en hızlı arabaları
Hennessey Venom GT

Lotus Exige gövdesinin altında 1244 beygir gücündeki bir canavar yatıyor. Chevrolet Corvette’nin çift turbolu V8 versiyonu motorunun Hennessey mühendisliği ile birleşmesi sonucu oluşan ve Kennedy Uzay İstasyonu’nda test edilen bu otomobil 434 km/saat hıza ulaştı.

4. W Motors Fenyr SuperSport

dünyanın en hızlı arabaları
W Motors Fenyr SuperSport

Listenin dördüncü sırasında dünyanın ilk Orta Doğu merkezli süper spor araç üreticisi olan W Motors yer alıyor. Lübnan’da kurulan ve daha sonra Dubai merkezli bir şirket haline gelen W Motors Fenyr SuperSport model araçlarının 394 km/saat hıza ulaştığını iddia ediyor.

5. Pagani Huayra

dünyanın en hızlı arabaları
Pagani Huayra

Karbon fiber gövdenin Mercedes V12 motoruyla buluşmasının somut örneği olan Huayra listenin beşinci sırasında yer alıyor. Aracın tasarımının da oldukça gösterişli, zarif ve spor olması onu tam anlamıyla ‘güzel’ yapıyor. Huayra bu listeye 383 km/saat maksimum hızı ile girmeyi başarıyor.

6. Zenvo TS1 GT

dünyanın en hızlı arabaları
Zenvo TS1 GT

Danimarkalı süper spor bir araba desek aklınızda hiçbir şey canlanmazdı değil mi? Zenvo bütün bu algıları 374 km/saat hızıyla yıkıyor. Üstelik Zenvo bu başarıyı kendi ürünü olan 5.8 litrelik V8 motorla yakalıyor.

7. Noble M600

dünyanın en hızlı arabaları
Noble M600

Listemize göz atarken yorulmuş olabilirsiniz. Noble M600 gözlerinizi dinlednirecek sadelikte. Görüntüsü sizi yanıltmasın, saatte 362 kilometre hıza ulaşan bu araç sadece cesur sürücüler için. Çünkü ABS bulunmuyor.

8. Lamborghini Aventador S

Lamborghini Aventador S

Lamborghini’siz dünyanın en hızlı arabaları listesi olamazdı. Aventador S, 6.5 litrelik V12 motoruyla 349 km/saat hıza ulaşabiliyor.

9. Ford GT

Ford GT

Klasik Ford GT40 gibi yarışmak için tasarlanan bir otomobil. Ford GT de rakipleri Ferrari ve Porsche’yi geride bırakarak 24 saatlik Le Mans yarışını kazandı. Şu an Ferrari ve Porsche’nin ürettiği tüm arabalardan daha hızlı olan Ford GT, 347 km/saat hıza ulaşarak listemize girmeyi başarıyor.

10. McLaren 720S

McLaren 720S

Kompakt yapısı, karbon fiber gövde malzemesi ile direksiyon hakimiyeti en iyi süper spor otomobillerden biri olan McLaren 720S saatte 341 kilometre hıza ulaşarak listemize son sıradan dahil oluyor.

Dünyanın En Hızlı Arabaları-2022

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here