2000’lerin En İddialı Spor Arabaları… 2000’li yıllar araba dünyası için oyunun kurallarını değiştiren süreci içermektedir. Ayrıca sadece hiper arabaların değişimiyle değil aynı zamanda gelmiş geçmiş en büyük gündelik araba modellerinin de değişimine yol açtı.

1970’lerin spor arabalarına musallat saçma ve etkisiz aksesuarlardan sonra 2000’ler, araba dünyasına yeni bir soluk getirdi. Porsche, Ferrari ve BMW gibi ünlü otomobil üreticileri, kendilerinden önceki tüm spor otomobillerden daha hızlı ve daha güvenli olan zamansız süper otomobiller ürettiler. 2000’ler aynı zamanda analog performans otomobilleri çağının da sonunu getirdi. Böylece bu süreç, otomotiv endüstrisinde devrim yaratmada büyük rol oynadı. Teknolojik ve yapısal gelişmeler bir yana, 2000’li yıllar genellikle inanılmaz tasarımlarla anılıyor. Lamborghini, Ferrari, Audi ve  büyük otomotiv üreticileri, gelecekte şüphesiz klasik olacak ve şovu durduran otomobilleri piyasaya sürdü. Spor araba kategorisi de 2000’li yıllarda Bugatti Veyron’un doğuşuyla ilgi kazandı. Şu anda 2000’lerin En İddialı Spor Arabaları ve markalarına bir göz atalım.

Aston Martin One-772000lerin En İddialı Spor Arabaları

Aston Martin One-77, 2008 Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktıktan sonra 2009’da piyasaya sürüldü. Performans arabası olarak bilinen Aston Martin One-77, yaklaşık 700 beygir gücü sağlayan 7.3 litrelik bir V12 motora sahip bir karbon fiber mimari platform üzerine inşa edilmiştir. Ayrıca adına sadık kalarak, One-77’den yalnızca yetmiş yedi adet üretildi. Daha sonra İngiliz üretici yedi adet One-77 otomobil içeren bir Q Serisi yaptı. 350 km/s maksimum hıza sahip One-77, 3,7 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabilmektedir. Fiyatlarına gelecek olursa bu arabalar birim başına yaklaşık 1.870.000 dolara mal olmuştur. Ancak 2012’de Dubai’de bir Q-Serisi One-77, 2.9 milyon dolara satıldı. Nadir oldukları ve kusursuz performansa sahip olan One-77 modellerinin değeri  gün geçtikçe artmaktadır. Ayrıca bu modeller, koleksiyoncuların en sevdiği parçalardan biridir.

Ferrari Enzo2000lerin En İddialı Spor Arabaları

F50’den sonra Ferrari, kurucusu Ferrari Enzo’nun adını taşıyan bir takip modeli üretmek istedi. Hyper car karbon fiber ile inşa edildi ve hızını artırmak için aktif aerodinamik teknoloji kullanıldı. 2002-2004 yılları arasında sınırlı sayıda üretildi. Dünyada toplamda 400 adet olan Ferrari Enzo’nun değeri yaklaşık olarak 300.000 dolardır. Ayrıca İtalyan üretici Ferrari, Enzo’yu 6.0 litrelik V12 motor ve 6 vitesli otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla üretti. Önceki Ferrari modellerinden farklı olarak Enzo, nispeten küçük bir arka spoylere sahip ve karbon fiber takviyeli seramik disk frenlere sahip olan Ferrari’nin ilk yol otomobiliydi. Bu yüzden Enzo’nun fren performansı, dönemindeki rakiplerinin çok ötesindeydi. Performansı artırmak için araba gövdesinin altına yerleştirilmiş ayarlanabilir kanatlar da vardır. Ferrari Enzo, 0-100 km/s hızlanmasını 3,14 saniyede tamamlayarak SLR McLaren’den biraz daha hızlıdır.

Mercedes-Benz SLR McLaren2000lerin En İddialı Spor Arabaları

Mercedes-Benz ve McLaren, SLR McLaren’ı oluşturmak için bir araya geldi. SLR McLaren, Mercedes-Benz’in 300 SL adlı modelinden türetilmiştir. Ayrıca ortak çalışmanın sonucunda üç farklı gövde stili yaptılar; coupe, roadster ve speedster. Yıpranmaya karşı dirençli karbon seramik fren üniteleriyle donatılmış SLR McLaren, olağanüstü manevra yeteneklerine sahiptir. Grand tourer, 5,4 litrelik süper şarjlı bir SLR V8 ve 300 kilometre / saat maksimum hız sağlamak için 5 vitesli otomatik şanzımana sahiptir. İlk olarak Mercedes-Benz ve McLaren 3.500 adet üretmeyi planlanmıştır. Ancak satışların beklentilerinin altında kalmasıyla 2.157 adet ürettikten sonra üretimi durdurdu.

Saleen S72000lerin En İddialı Spor Arabaları

Saleen Automotive Inc’in diğer tüm arabaları gibi Saleen S7, yüksek performanslı bir spor arabadır. 2000-2009 yılları arasında üretilen S7, doğal emişli 7.0 litre Ford V8 ortaya monte edilmiş motora sahiptir. 2005 yılında Saleen Automotive, daha fazla güce sahip çift turbo şarjlı bir motora yükseltilmiştir. Amerikalı üretici, S7’nin gövdesini karbon fiberden şasisini ise hafif çelik ve alüminyumdan üretmiş. Çoğu performans otomobilinde arka spoyler bulunurken S7 modelinde hem ön hem de arka spoyler bulunmaktadır. Saleen’in S7’si 360 hıza ulaşabilmektedir. Ayrıca 2.8 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Pagani Zonda Cinque

Bildiğiniz üzere Pagani fütüristik arabalar tasarlamasıyla tanınmakta. Ayrıca diğer tüm Pagani Zonda modelleri gibi Cinque modeli gibi sıra dışı bir uzay gemisine benziyor. Cinque, Pagani R’nin sokaklarda yasal bir versiyonudur. Bu model, bir Pagani bayisinin talebi üzerine yapılmıştır. Karbon titanyum ile inşa edilen Zonda Cinque hafif ve sağlamdır. Arka difüzör, tavandan hava girişi ve performansı artırmak için bir spoyler bulunmaktadır. Ayrıca Zonda Cinque modelinde 7.3 litrelik Mercedes-Benz V12 motor kullanıyor ve süspansiyon hem titanyum hem de magnezyum bileşenlerinden oluşuyor. Pagani’nin Zonda Cinque’i 346 km/s  azami hıza ve 3.4 saniyede 0-100 km/s değerlerine sahip olduğu bilinmektedir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here