Peugeot 206’nın Avantajları ve Özellikleri

0
1722

Peugeot 206’nın Avantajları ve Özellikleriyle oldukça dikkat çekici bir araba olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Küçük Peugeot 206 hatchback, 2000’lerin en çok satan ve en havalı küçük otomobillerinden biridir. Herhangi bir Fransız otomobilinin gerçekten iyi olduğunu söylemek için uzun yıllar boyunca kullanmamız gerekiyor. Ancak Peugeot 206, zamanındaki Fransız modellerinden biri değildi.

Fransız arabaları her zaman klişelerine ayak uydurmaya çalışırlar. Neredeyse her zaman ilginç olan alternatif mühendislik ve sahip olduğumuzu hiç düşünmediğimiz sorunlara çözümler bulmaktadırlar. Ancak genellikle bu çözümler, yanlarında başka sorunları getirmektedir. 206, en azından çoğunlukla trendin üstesinden gelmeyi başarmaktadır. Bazı tuhaf modeller ve aktarma organları ile göreceli “Fransızlığını” korusa da bir bütün olarak 15 yıl boyunca milyonlarca adet sattıktan sonra hala Avrupa’nın çoğunu dolduran güvenilir, eğlenceli, küçük şehir arabası modelinden biri olmayı başardı.

Her Döneme Uygun Tasarımı

206 ile ilgili göze çarpan ilk şey, tasarımının ne kadar az eskidiğidir. Bu araba 90’ların sonlarında kaleme alınmıştır. Ancak 2013 yılında üretimden kalkana kadar oldukça çağdaş görünüyordu. Hemen hemen hala her açıdan iyi görünüyor. Tüm Peugeot modelleri, tasarım dilleriyle 206’yı takip etti fakat hiçbiri 206 modeli kadar iyi görünmüyordu. Peugeot 206 kompakt ve uygun fiyatlı araba olarak gençlerin ilgisini çekmek için özel olarak tasarlanmıştır. Ayrıca bu tasarım, Fransız markasının tasarım konusunda şiddetli bir başarısıydı.

Global Olması

Peugeot bir süredir Kuzey Amerika’da araba satmasa da 206 modeli, Kuzey Amerika harici dünyanın her yerinde oldukça iyi sattı. Yakıt açısından son derece verimli motorların, tuhaf görünümlerin ve uygun fiyat etiketlerinin birleşimi, marka için büyük bir başarı olduğunu kanıtladı. 1998 ve 2013 yılları arasında dünya genelinde 8 milyondan fazla Peugeot 206 satılmıştır. Sonuç olarak nereye giderseniz gidin Peugeot 206 ile karşılaşabilirsiniz.

Ödülleri

Araba üretim halindeyken 1998 yılında yani ilk tasarlandığı yılın en güzel arabası da dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Diğer saygın otomotiv dergileri arabayı düzenli olarak övdü ve 206, 2000 yılında İngiliz Uluslararası Motor Show’da tanıtılan en iyi araba olarak gösterildi.

Motor Seçimi

Tüm farklı kasa tiplerinin yanı sıra birkaç güç farklı aktarma seçeneği de Peugeot 206 modeli ile geldi. Bu motor seçenekleri hem bir nimet hem de bir lanetti. Motorların çoğu performans açısından örtüşüyordu; bunun göze batan bir örneği, 1,6 litrelik 8V ile neredeyse aynı güç rakamlarına sahip olan 1.4 litrelik 16V’dir. Ayrıca bu, 1.6’yı seçen müşteriler için hayal kırıklığı yaratmaktadır. 1.4 litrelik dizel de kesinlikle korkunçtu ve ne pahasına olursa olsun Peugeot 206 almak isteyenlerin kaçması gereken bir motor varyasyonudur.

Cabrio Modelleri Peugeot 206nın Avantajları ve Özellikleri

Fotoğraflardan da görebildiğimiz gibi küçük üstü açılır araba herkes için uygun olmayacak olsa da otomobil dünyasına yenilik katan bir model olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Fransız otomotiv üreticisi Peugeot 206 modeli ile uygun fiyatlı bir spor arabayı da sunmayı başardı. O zamanlar piyasadaki diğer her şey ya çok daha pahalı bir lüks araçtı ya da bir spor arabaydı. 206’nın fiyat aralığına yakın hemen hemen tüm diğer cabrio modellerinin aksine, daha önce sadece üst düzey otomobillerde görülen bir geri çekilebilir sert tavana sahipti.

Station WagonPeugeot 206nın Avantajları ve Özellikleri

Türkiye’de var olduğunu bilmesem de Peugeot 206’nın space wagon modeli de bulunmaktadır. Yelpazenin diğer ucunda, Space Wagon’u üreten Fransız üreticisi, 206 modelleriyle her ihtiyaca ve isteğe yönelik cevap vermek istemektedir. Böyle küçük bir station vagonu yapmak garip görünse de küçük ailelerin daha uzun, daha geniş kabinini sevdiği için oldukça iyi sattığı söylenmektedir. Ayrıca Peugeot 206’nın ana çekiciliği, boyutlarının çok fazla değişmemesiydi. Bu yüzden modellerin, yakıt açısından verimli ve hatchback/sedan kadar manevra kabiliyeti vardı.

Motor Sporları Başarısı

Peugeot 206, B Grubu döneminden bu yana ilk kez WRC’ye dönüşlerini kutlamıştır. Ayrıca geliştirdikleri otomobil, ralli tarihlerindeki en başarılı otomobilleri oldu. 2000 ve 2003 yılları arasında 3 marka şampiyonluğu elde ettiler ve Marcus Grönholm 2000 ve 2002 yıllarında da iki kez sürücüler şampiyonluğunu kazandı. Peugeot 2004 yılında 307’ye geçtiği ve 2005 yılında bir yarışın ardından sporu bıraktığı için 2002 yılındaki zaferi onun son zaferi olmuştur.

GTi

“Peugeot 206’nın Avantajları ve Özellikleri” adlı içeriğimizin son konusu GTi modelidir. Hiç şüphe yok ki ultra hafif gövdesinde 177 beygir gücü üreten, çağın en ateşli küçük hatchback’lerinden biri, 0’dan 100’e 7 saniyenin biraz üzerinde ulaşmaktadır. Ayrıca GTi modeli Şimşek hızındaydı ve açıkçası virajlı yollarda sürülebilecek en keyifli araçlardan biriydi.

İkinci El Peugeot 206 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here