Formula 1 Teknolojisine Sahip Otomobil Modelleri… Formula 1 araçları, otomotiv endüstrisindeki hızı birden fazla şekilde belirlemektedir. Ayrıca F1 teknolojisi artık çok sayıda seri üretim otomobil modeli tarafından kullanılmaktadır. Kuruluşundan bu yana Formula 1, motor sporları rekabetinin zirvesi olmuştur. Her muhtemel yarış arabası sürücüsünün hedefi, dünyanın en prestijli uluslararası yarış serilerinde rekabet etmektir. Bugüne kadar Formula 1, diğer tüm motor sporları organizasyonlarından daha fazla teknik ve yarış ilerlemesine tanık olmayı başardı. Ayrıca F1’in otomotiv sektörü üzerinde de önemli bir etkisi var. F1 araçlarının daha iyi mühendislik manevraları sıradan süper otomobilinizle buluştuğunda kıvılcımların havada uçuştuğunu hissedebilirsiniz. Bu içeriğimizde Formula 1 dünyasından etkilenen en harika araçlardan bazılarına göz atıyoruz. Bu araçların en güzel yanı nedir diye merak edebilirsiniz. Bu araçların en güzel yanlarından biri; araçları sokağa çıkardığınız zaman yasaları çiğnemiyorsunuz.

BMW E60 M5Formula 1 Teknolojisine Sahip Otomobil Modelleri

Efsanevi Michael Schumacher, Ferrari’nin Formula 1 tarihindeki en başarılı döneminden sorumludur. Ancak hiçbir F1 tutkunu, BMW’nin bu süre zarfında Williams ve Sauber’e en güçlü motorları sağladığına itiraz edemez. BMW, 2005 M5’i F1’den türetilen 5.0 litrelik bir V10 motorla donattı. Böylece bu motor, BMW E60 M5’i şimdiye kadar yapılmış en sportif sedanlardan biri haline getirdi. E60 M5’in 7 vitesli sıralı şanzımanı, herhangi bir elektronik hız sınırlayıcıya ihtiyaç duymadan 328 km/s’lik şaşırtıcı bir tepe hıza ulaşmasını sağlamakta.

İkinci El BMW M Serisi İlanları

McLaren P1 Alain Prost EditionFormula 1 Teknolojisine Sahip Otomobil Modelleri

P1’in yanı sıra P1 Alain Prost Edition, F1 meraklıları için gerçek bir altın madeni gibidir. Alain Prost’tan ilham alan bu P1, üç kez Formula 1 şampiyonuna bir övgü olarak üretildi. Kendi adını taşıyan bir araç modeli olmamasına rağmen bu hiper arabanın dışı hem onun adını hem de kaskının tasarımını içeriyor. 2015 Goodwood Hız Festivali, bu güzelliğin halka sunulduğu yerdir. Diğer F1 araçları gibi P1 de karbon fiber monokok bir şasiye sahip. Şu anda mevcut olan en güçlü güç aktarma organlarından biri, otomobilin bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş turbo şarjlı benzinli motorudur. Ayrıca hareketli arka kanat, bir başka parlak F1 buluşudur. Aracın aerodinamik verimliliği artıran Sürtünme Azaltma teknolojisi sayesinde düz bir çizgide en yüksek hızı arttırabilmektedir.

McLaren F1Formula 1 Teknolojisine Sahip Otomobil Modelleri

Arabanın adı tek başına soyunun nereden geldiğini ortaya koyuyor. Bu aracın geliştirilmesinin arkasında tasarımcı Gordon Murray var. 1980’lerden ve 1990’ların başındaki F1 başarılarından her şey bu aracın içerisinde bulunmaktadır. Bu yüzden, McLaren F1 neslinin zirvesinde yer alıyor. Ayrıca McLaren F1, karbon fiber monokok çerçeveye sahip dünyanın ilk seri üretim aracıdır. Sürüş duruşu da orta bölgedeki tek kişilik F1 aracından büyük ölçüde etkileniyor. En yüksek hızı 386 km/s olduğu için McLaren F1, zamanının en hızlı seri üretim aracı olarak karşımıza çıkıyor.

Acura/Honda NSXFormula 1 Teknolojisine Sahip Otomobil Modelleri

Honda NSX, Formula 1 soyunu paylaşan bir otomobil modeli olarak karşımıza çıkıyor. Kuzey Amerika pazarında resmi olarak Acura NSX, Türkiye pazarında da Honda NSX olarak bilinir. McLaren, Ayrton Senna’nın altın mirasına sahip çıkmak istemesine rağmen Honda onun zaferinde çok önemli bir rol oynadı. Senna’nın hakimiyetinin zirvesinde her McLaren F1 aracı Honda motorlarıyla çalışıyordu. Senna, NSX süper otomobilini birçok yarış pistinde test etti ve önemli geri bildirimler sağladı. Sertliği artırmak için şaside değişiklikler yapmayı ve yeni süspansiyon bileşenlerine yatırım yapmayı sürdürdü. Sonuç olarak, Acura NSX bugünkü haline geldi: inanılmaz bir süper arabaydı.

Mercedes-Benz SLR McLaren

Mercedes-McLaren F1, kombine Mercedes-McLaren ekibi tarafından kullanılan ve kazanmanın formülünü özetleyen bu arabanın adını almıştır. 1998 ve 1999’da Mika Häkkinen ile galip geldiler. SLR McLaren o şanlı dönemin bir kalıntısı olarak anılarda yer alıyor. McLaren Formula1 araçlarıyla birlikte oluşturulduğundan dolayı bu süper otomobil hakkında piyasaya sürülmeden önce daha da fazla heyecan ve dedikodu vardı. Süper şarjlı V8 ve 5 vitesli otomatik şanzımana rağmen, Mercedes-Benz SLR McLaren’in performansı Formula 1 otomobilinin performansına yakın değildi. Araba sadece hayranlık uyandırmak için rahat ve şık görünüyordu. Ayrıca şehirler arası yollarda F1 performansına yakın olmasa da sürüş hissiyatına benzerlik gösteriyordu.

Ferrari F50

“Formula 1 Teknolojisine Sahip Otomobil Modelleri” adlı içeriğimizdeki son konuğumuz Mercedes’ten geliyor. Mercedes-AMG, AMG’nin Project One’ı uzun zaman önce karşımıza çıktı. Ancak Ferrari zaten gerçek bir F1 aracının en doğru kopyasını yaratmıştı. Alain Prost ve Nigel Mansell’in F1 otomobillerinin 3.5L motorları, 4.7L V12 için ilham kaynağı oldu. Aerodinamik için gövde tasarımları bile büyük ölçüde F1 profilleriyle bağlantılıydı. V12 motoru, maksimum 517 beygir gücü ulaşıyordu. Ayrıca doğrudan karbon fiber şasiye monte edilerek araca F1 görünümü ve hissi verilmişti. Bu arabalardan sadece 349’u 1995 ile 1997 arasında üretildi. Bu üretim sayısı, Ferrari F50’yi son derece nadir hale getirdi.

İkinci El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here