2020 Peugeot 208 1.2 110 HP AT Detaylı İnceleme

2
8664
Yeni Peugeot 208
Peugeot 208 2018 Modeli

Peugeot 208 tasarımda markanın genlerine dönüş yapacağı yönünde ilk sinyalleri vermişti. 205 ve 206’nın ardından 207 modelinde aradığını bulamayan Peugeot, 208’i atalarına göre karşımıza çıkardı. Yapılan son dokunuşlarla 208 yuvarlak hatlarından biraz daha kurtuldu ve daha dinamik görünen bir araç oldu. Hala geçmişin izlerine uzak olduğunu düşünsek bile 208’in attığı adımları doğru buluyoruz. Yüzüne baktığımız zaman hatlarının dikkat çekici olması ilk artı puanı alıyor.

peugeot 208

Havalandırma ızgarasının V formlu yapısı ve farların da sivri yapısıyla buna eşlik ediyor olması yüz tasarımı açısından beğenimizi kazanmasını sağladı. Motor kaputunun üzerinde de derin bir oyuk olması markanın geçmişine gönderme yapan türden bir detay. Profil ve arka tasarım görünümünde hala durağan bir tasarım söz konusu. En azından bakışlarında ve yüzünde yapılan bu değişimle tasarım açısından daha iyi oldu. Modelin tasarım özellikleri hem ikinci el Peugeot alırken hem de sıfır km tercih ederken şehir içinde keyifli ve pratik bir kullanım avantajı sunuyor.

Peugeot 208 İç Mekan

Peugeot 208 iç mekan konusunda bir Fransız otomobilin içinde olduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Küçük sınıfta yer alan rakiplerinin büyük bir bölümünden daha iyi görünen bir yaşam alanına sahip. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve tasarım detayları son derece iyi. Plastik malzemelere dokunduğunuz zaman bu kalite seviyesini çok rahat bir şekilde hissediyorsunuz. Tasarımın başarılı bileşimlerle ilerlemesi sayesinde de göze son derece hoş görünen bir formda. Alt tarafa saklanan sert plastiklerse biraz fazla dikkat çekiyor. Bu bölümde birleşim hatalarının olduğu da meraklı gözlerden kaçmıyor. Kullanışlılık açısından yaşam alanında çok önemli bir farklılık var.

Bu araçta alışkın olduğumuz büyüklükte bir direksiyon simidi bulunmuyor. Bunun yerine daha küçük olan bir simide yer verilmiş. İlk etapta buna alışmak gerçekten de çok zor. Ama alıştıktan sonra bizlerin aklından keşke tüm direksiyon simitleri bu şekilde olsa düşüncesini geçirmeyi başardı. Yaşam alanında kullanışlılık açısından önemli bir sorun yaşamadık. Göstergeleri takip etme konusunda biz sıkıntı yaşamadık ama küçük direksiyon ve farklı konumlandırma şekli nedeniyle en önemli şikayetlerden birini gösterge panelini takip edememe konusunda aldığını bilmeniz gerekli.

Motor

Peugeot 208’in Motoru Nasıl? İşte bu bölümde son derece iddialı bir atak yaptı. Bu küçük sınıf araçlar arasında onun ön plana çıkmasını sağlayan önemli yeniliklerden biri oldu. 1.2 lt hacmindeki benzinli motoru kullanan 208 daha önceden sadece 82 HP güç ile yetinmeniz gerek diyordu. Fakat şimdi motor kaputunun altında yatan ünite 110 HP güç üretiyor. 1199 cc hacmindeki turbo benzinli ünite 5500 d/d’de 110 HP güç üretirken, 1500 d/d’de 205 Nm torku kullanıma sunuyor. Bu verilere matematiksel olarak baktığımızda bile bir ton ağırlığında olan bir araç için oldukça iyi olduğunu görüyoruz. 3973 mm uzunluğunda olan 208 bu motor seçeneğini ve tam otomatik şanzımanı kullanmaya başlamasıyla birlikte 0-100km/s hızlanma sonucunu da 10 saniyenin altına çekmeyi başarıyor. 3 silindirli motor sessiz çalışma karakterine sahip olmasıyla da beğenimizi kazandı. Bu sessiz karakteriyle aracın maksimum hızının 190 km/s’ye kadar çıkmasını da sağlıyor.

peugeot 208

Güvenlik

Peugeot çarpışma testleri konusunda en önemli kuruluş olan EuroNCAP testinden beş yıldız alarak ayrılmış. 2012 yılında araç ortaya çıktığı bu testin ardından 208 güvenlik açısından en iyi sonucu almış durumda. Aracın güvenlik donanımları açısından da zengin bir yapısı var. Özellikle Allure ve GT-Line adı verilen donanım paketlerinde zengin seçenekleri sunuyor. En baz modeli tercih edildiğinde de yeterli olanı sunan bir yapısı var.

Peugeot 208 Konfor & Yol Tutuş

Kimse kusura bakmasın o 205 ve 206’nın yaşattığı sürüş keyfine yeniden ulaşabilmek için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Elbette firma yönetimleri günümüz şartlarını düşünerek üretimler yapıyor ve bu durum sürüş keyfi yüksek olan araçlardan vazgeçmemize neden oluyor. Bunun yerine son dönemlerde karşımıza daha çok konforu artırılmış araçlar çıkıyor. Aynı durum 208 için de söz konusu. Sürüş keyfi arka plana atılarak konfor odaklı bir sürüş tercih ediliyor. Bu nedenle yaptığımız kullanımlar sırasında rahatlık açısından beklentilerimizi çok rahat verdi. Sürüş keyfinin biraz olsun artmasını da sevdik. Bu motor ve şanzımanın başarılı yapısı ve yüksek performans vaat eden karakteriyle bu 208 bugüne kadar kullandığımız benzinli seçeneklerine göre en iyisi (GTi hariç). Performans konusunda fazlasını sunun Peugeot 208’in tüketim açısından cep dostu bir araç olması onu satın alanları en çok mutlu edecek konulardan biri olacak. Kalabalık şehir caddelerinde yaptığımız kullanımlar sırasında manevra kabiliyetiyle beğenimizi kazandığını da notlarımız arasına ekleyelim.

Teknik Özellik

Motor : 1.2 lt
Motor Hacmi : 1199 cc
Silindir Adedi : 3
Maksimum Güç : 110 HP 5500 d/d
Maksimum Tork : 205 Nm 1500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 9.8 sn
Maksimum Hız : 190 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : Disk
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 5.7 lt
Şehir Dışı : 4.5 lt
Karma : 3.8 lt
Test : 6.0/ 100 km
CO2 Emisyonu : 104 gr/km
Boyutlar
Uzunluk : 3973 mm
Genişlik : 1829 mm
Yükseklik : 1460 mm
Dingil Mesafesi : 2538 mm
Bagaj Hacmi : 285 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 50 lt
Boş Ağırlık : 1090 kg
Lastik Boyutu : 205/45 R17

2 YORUMLAR

  1. polo’dan 20 beygir daha güçlü daha geniş ve tam otomatik olmasıyla ve donanım zengini olmasıyla b sınıfının en başarılı aracıdır ancak ülkemizdeki alman algısına kurban gitmiş değerini bulamamış bir araç olmuştur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here