C segmentinin yeni fastback modeli Peugeot 408, modern çizgisi ve karakteristik duruşu sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Araç tasarımının yanında boyutlarıyla da öne çıkıyor. Yenilikçi ve güçlü duruşuyla Yeni Peugeot 408 modelinin bütün detaylarını sizler için inceledik.

Peugeot 408 Tasarımı 

peugeot 408

Yeni Peugeot 408 farklı ve dikkat çeken bir tasarıma sahip olmasına rağmen Peugeot 308 modelinin tasarım çizgisine benzerlik gösteriyor. Özellikle göze çarpan benzerlikler arasında kaput tasarımı ve aslan dişi farlar yer alıyor. Ayrıca Yeni Peugeot 408’in aslan dişi gündüz farlarını saran siyah hava girişleri farları ön plana çıkarıyor. Yenilenen ön ızgara sayesinde Yeni Peugeot logosu da vurgulanıyor. Aracın aerodinamik yapısı yeni tasarımıyla gözler önüne seriliyor. Ayrıca aracımız Peugeot 308’in de kullandığı EMP alt yapısına sahip. Yeni Peugeot 408’in iki farklı donanımında 19 inçlik jantlar yer alıyor. Aracın, GT modeli için GRAPHITE jant kullanılırken Allure modelinde Jaspe jant tasarımı bulunuyor. Jantlar, oldukça dikkat çekici ve karakteristik olarak tasarlanmış.

Ayrıca GT donanımındaki sol ayna altında yer alan Peugeot’nun yeni logosu gözleri üzerine çekiyor. Aracın arka tamponunda bulunan kedi kulakları ve aslan pençesi stop lambaları, tasarımdaki Peugeot DNA’sını yansıtmayı başarıyor. Aynı zamanda tasarımsal olarak tamponda siyah renk ağırlığı söz konusudur. Bu sayede modelde dinamik bir hava yakalanıyor. Özellikle Yeni Peugeot 408’in arka tasarımına baktığımızda Urus modelini anımsattığını söyleyebiliriz.

Yeni Peugeot 408’in renk yelpazesi arasında ise İnci Siyah, Obsession Mavi, Tekno Gri ve Titanyum Gri bulunuyor. Fakat Tekno Gri rengi modelin GT donanımında sunulmuyor. Bu renklerin dışında özel metalik boya segmenti altında Sedef Beyaz ve Elixir Kırmızı seçenekleri de araç sahiplerini bekliyor. Çerçevesiz elektrokrom dikiz aynası ve akustik lamine ön cam araca şıklık katıyor. Modelin şaft tünelinin aşağısı da olması arka görünümü daha estetik kılarken koltukların deri dikişleri oldukça sportif görünüyor. Donanıma göre farklılık gösterse de dört farklı koltuk döşeme seçeneği sunuluyor.

Peugeot 408 Kokpit Detayları

peugeot 408

408, kokpit yapısı itibariyle diğer Peugeot araçlarına benzerlik gösteriyor. Özellikle iki kapaklı kol dayanağının altı oldukça işlevsel bir tasarıma sahip. Kol dayanağı geniş olmasının yanında ışıklandırılmış bir yapıdadır. Ayrıca soğutma özelliği de bulunuyor. Orta konsol altında ise kablosuz şarj alanı eklenerek fonksiyonel bir alan oluşturulmuş. Konsolda panjurla saklanmış iki adet bardaklığı da mevcut. Geniş torpido alanın yanında kokpit kısmında 12 volt soketi ve USB-C girişi yer alıyor. Ayrıca bir USB-C girişi de kol dayanağının altındadır.

Peugeot 408 Arka Yaşam Alanı

Araç, markanın diğer modellerine oranla hayli büyük bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Modelin genişliği aynalar dahil 2.062 milimetredir. Boy uzunluğu 4.687 milimetreyken aks mesafesi ise 2.787 milimetredir. Özellikle aks mesafesinin uzunluğu, araç içi alanın geniş olmasına olanak tanıyor. Bu sayede arka yaşam alanında yolcular, daha ferah ve rahat bir yolculuk yaşayabiliyor. Koltuk kenarlarındaki saklama alanlarının dışında ön koltukların arasında da ufak saklama alanı ve USB çıkışları bulunuyor. Arka koltuk kol dayanağında ise iki tane bardaklık ve önünde ince ve uzun bir göz yer alıyor. Ön koltukların arkasındaki fileler daha fazla depolama alanı sağlıyor.

Ayrıca ortalama bir boya sahip yolcular için ideal bir diz ve baş mesafesi kalıyor. Sürücü koltuğu tarafında ise yolcular için konforlu iniş biniş özelliği sunuluyor. GT donanımındaki cam tavan sayesinde araç içi ferahlık arttırılıyor. Tavan kısmında önde iki, arkada iki olmak üzere dört tane tutamak yer alıyor.

Modelin Bagaj Özellikleri

Geniş bir bagaj hacmine sahip Yeni Peugeot 408 model aracımızın GT modelinde yer alan elektrikli bagaj kapağı oldukça işlevsel. Bu özelliği sayesinde sürücüler, bir ayak hareketiyle bagaj kapağını rahatça açabiliyor. C segmenti Peugeot 408’in bagaj hacmiyse 536 litredir. Fakat arka koltuklar 60’a 40 oranında yatırıldığında hacmi 1.611 litredir. Koltuklar, aracın içerisinden ve bagajdan kolayca katlanabiliyor. Ayrıca koltukların ortasında yer alan kapak sayesinde uzun yükleri taşımak mümkün kılınıyor. Bu depolama alanlarının dışında bagajın bir tarafında file bulunurken diğer tarafında lastik bant alanları yer alıyor. Araçta yer alan metal eşik koruması oldukça şık gözükmesinin yanında işlevsel bir özelliğe de sahip. Tüm bunların yanında bagaj kabinin altında yer alan bölmede bir adet yedek lastik bulunuyor. Bagajda 12 volt soketi ve kanca karşılıkları da alıcılara sunuluyor.

peugeot 408

Peugeot 408 Teknik Detayları

Modelimiz yeni nesil 1.2 Pure Tech motora sahip. Benzinli olan Yeni Peugeot 408, 130 HP gücü ve 230 tork değeriyle dinamik yapısını kanıtlıyor. Motor yapısıyla göz dolduran modelin 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı bulunuyor. Sürücülere oldukça ergonomik ve keyifli yolculuk deneyimi sunuyor. Ayrıca Yeni Peugeot 408, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 10,4 saniyede tamamlıyor. Peugeot 408 modelinin ortalama yakıt tüketim değeri ise karma olarak 100 km’de 8,1 litre olarak değişiyor.

408 Sürüş Özellikleri

Standart donanımda sürücü ve yolcu koltuğunun yüksekliği ayarlanabiliyor. Isıtma ve bel desteği konforu da seyahatlerinizde size eşlik ediyor. Ayrıca yüksekliğini ve derinliğini ayarlayabileceğiniz direksiyon simidi, Yeni Peugeot 408’de sunuluyor. Araçta çeşitli sürüş modları da mevcut. 3. seviye sürücü dikkat uyarısı, aktif şerit takip sistemi, ön ve arka park sensörü, aktif tam durma güvenlik freni, kör nokta uyarı sistemi ve 180 derece geri görüş kamerası Yeni Peugeot 408’in donanımları arasındadır. Tüm bu donanımlara ek olarak GT donanımında kişiselleştirilebilir 10 inç 3D dijital ön gösterge, Peugeot i-Cockpit, ısıtmalı deri kaplı direksiyon simidi ve genişletilmiş trafik levhaları tanıma sistemi de yer alıyor. Ayrıca tampondaki siyah hakimiyeti arasında bulunan gece görüş kamerasının yıkanabilir özelliği de var.

Peugeot 408 Fiyatı ve Opsiyonları

Yeni Peugeot 408 iki farklı donanım seviyesiyle bizleri karşılıyor. Allure ve GT donanımları sürücülere farklı opsiyonlar sunsa da iki donanımda geniş sürüş özelliklerine sahip. Donanımlar içerisinde opsiyonel değişiklikler yapmak da mümkün. Ayrıca GT donanımı daha geniş bir paket olduğu için Allure donanımına oranla daha yüksek fiyat performansına sahip.

İkinci El Satılık Peugeot 408 Fiyatları

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Peugeot 408 modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik ve deneyimledik. Peugeot 408 hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Peugeot 408 test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Peugeot 408 modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4
Tasarım 5
Konfor 5
Teknoloji 4.5
Yakıt Tüketimi 4.5
Toplam: 4.6

Peugeot 408 güncel fiyat listesi ve motor seçenekleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz arabam.com’un ikinci el sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

1 YORUM

  1. 408 güzel bir araba fakat suv ile sedan arasında kalmış gibi duruyor. Yine de dışarıdan güzel görünüyor. Fakat bunun yerine 3008 ya da 508 daha alınası geliyor. Ya da daha küçük olsun diye 308 gt olabilir. Satış rakamlarını takip edeceğiz bakalım. Ellerinize sağlık güzel bir yazı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here