Zengin donanımı ve ihtişamıyla yeni Fiat 500e, alıcılarını karşılıyor. Küçük ama çok yönlü model, tamamen elektrikli La Prima versiyonuyla satışa sunuluyor. Model, segmentinde ikinci seviye otonom sürüş destek sistemini bulunan ilk şehir otomobili olma özelliğine sahip. Fiat 500e elektrikli modelinin tüm detaylarını sizler için inceledik. Hadi, aracın bütün özelliklerine birlikte göz atalım!

Fiat 500e Tasarımı

Fiat 500e 3+1
Fiat 500e 3+1

Küçük araç üretiminde oldukça iddialı olan Fiat, 500e ile sevimli ama iddialı bir tasarım ortaya koyuyor. Modelin güçlü karakterini göstermek için dış ve iç tasarım detayları, Fiat’ın ikonik hale gelen 500 modelini yansıtıyor. Aynı zamanda aracın geçmişle olan bağlantısı ön kısmında yer alan 500 logosu ile destekleniyor. Modelin arka kısmında ise Fiat’ın yeni monogramlı logosu daha çekici bir görünüm kazandırıyor. 17 inç elmas kesimli alaşım jantları ile de güçlü görünümünü vurguluyor.

Dış tasarımın yapısal özelliklerini gözler önüne seren; buz beyazı, sonsuz siyah, rose gold, mineral gri, okyanus yeşili ve gök mavi gövde renkleriyle satışa çıkarılıyor. Aracın ön tarafında yer alan ızgara detayı ise elektrikli yapısını vurguluyor. La prima versiyonuyla takdim edilen Yeni Fiat 500e elektrikli modelinin Hatchback, 3+1 ve Cabrio olmak üzere üç farklı gövde tipi bulunuyor. Farklı tiplerde gövdeye sahip olsa da koltuk sayısı 4 olarak sunuluyor.

Fiat 500e Kokpit Detayları

Fiat 500e elektrikli modelinin bilgi eğlence sistemi hayli geniş özellikler vadediyor. Şık ve modern yapılı U-Connect bilgi-eğlence sistemi, 10,25 inç ekranı, kablosuz Apple CarPlay bağlantısı ve Android Auto desteği ile yolculukları keyifli hale getiriyor. Multimedya ekranı, direksiyon önündeki gösterge paneli ve navigasyon gibi özellikleri aracı daha rahat kullanabilir hale getiriyor. İç alanın dizaynı sayesinde mevcuttaki alan en iyi şekilde değerlendiriliyor. Kokpitte yer alan klima kumandalarının altındaki saklama alanı ise kablosuz şarj imkânı tanıyor. Bu alanın hemen altında ise vites düğmeleri konumlanıyor. Orta konsolda modüler saklama alanlarına yer verilirken vites kolunun yerini piyano tuş takımları alıyor.

500e Arka Yaşam Alanı

Fiat 500e cabrio
Fiat 500e Cabrio

Yeni Fiat 500e minik bir otomobil olduğundan dolayı arka yaşam bölümünde dar bir alana sahip. Fakat açılabilir panoramik cam tavanı ve Cabrio gövde tipinin monogram açılır tavan dokuması sayesinde iç mekânda yolculara daha ferah bir yaşam alanı kazandırılıyor. Ön koltukların arkasında yer alan cepler, ekstra depolama alanı sağlıyor. Isofix bağlantı noktaları ise işlevsel özellikler arasında yer alıyor. İtalyan dokunuşlarına sahip La prima modelinin 2.322 mm aks mesafesi ve 185 L bagaj kapasitesi bulunuyor. Segmentine göre yolcularına yeterli alanı vadedebilen Yeni Fiat 500e, 3+1 gövde tipiyle birlikte ekstra kapı seçeneği sağlayabiliyor.

Fiat 500e Teknik Özellikleri

Otomatik vitesli modelin 42 kWh kapasiteye sahip lityum iyon bataryası bulunuyor. Sessiz ve titreşimsiz sürüş sağlayan 500e modelinin maksimum motor gücü 118 hp olarak karşımıza çıkarken maksimum 220 tork değerini destekliyor. Önden çekişli sisteme sahip modelin yol tutuşu yüksek olduğu için iyi bir performans gösteriyor. Üç farklı donanımında da 320 kilometre menzil vadeden 500e modelinin elektrik motoru, şehir içi sürüşlerde etkileyici performans sağlıyor. Aynı zamanda model, hızlı şarj süresine sahip. 5 dakikada 50 kilometrelik menzile hazır hale gelebiliyor. Eğer %80 şarja ulaşmak isterseniz sadece 30 dakikanızı ayırmanız gerekiyor. Opsiyonel olarak sunulan Wallbox sayesinde sürücüler, şarj istasyonunu evinde kurabiliyor. Bu da daha konforlu bir kullanıcı deneyimini sağlıyor.

Premium elektrikli Fiat 500e modelinin enerji tüketimi gövde çeşidine göre farklılık gösteriyor. 42kWh kapasiteli lityum iyon bataryalarıyla ortalama 320 km’ye kadar menzil sağlanıyor. Aynı zamanda şarj süresini minimuma indirmek üzere 85kW hızlı şarj özelliği sunuyor. Hızlı şarj özelliği ile araç 35 dakikada %80 oranında şarj edilebiliyor.

Modelin Sürüş Özellikleri

Fiat-500e-hatchback
Fiat 500e Hatchback

Fiat 500e, ikinci seviye otonom sürüş destek sistemi bulunan ilk şehir aracı olma özelliğini taşıyor. Küçük park alanlarına daha rahat sığmasının yanında 360 derece sensörlerle donatılan panaromik park asistanı bulunuyor. Ayrıca akıllı adaptif hız sabitleme sistemi, acil emniyet freni, yorgunluk asistanı, şerit ortalama, sürüş destek sistemi, geri görüş kamerası, acil yardım çağrısı, akıllı hız asistanı ve trafik işareti algılama sistemi gibi sürüş destek elemanları araçta yer alıyor. Son olarak La prima modelinin 0’dan 100 kilometreye hızlanması ise 9,0 saniyedir.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği Fiat 500e modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik ve deneyimledik. Deneyimlerimizden yola çıkarak söylemeliyiz ki günlük şehir hayatının koşuşturmasında ve işe gidip gelme mesafelerinde şarj süresi oldukça tatmin edici düzeydedir. Fiat 500e test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

Fiat 500e arabam Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Fiat 500e modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4
Tasarım 4.5
Konfor 4
Teknoloji 4
Elektrik Tüketimi 4.5
Toplam: 4

Avrupa’da en çok tercih edilen elektrikli otomobillerden biri olan Fiat 500e modelinin fiyatı opsiyonlara göre farklılık gösteriyor. Siz de Fiat 500e ikinci el ilanlarına göz atmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here