SEAT çatısı altında bulunan CUPRA, yeni markalaşma yolcuğuyla beraber sportif çizgide yer alan araçlar üretmeye başladı. Bu anlamda dinamik bir tasarım yapısıyla karşımıza çıkan CUPRA Formentor, sportif karakterli SUV modeller içinde oldukça iddialıdır. CUPRA Formentor, Tiguan, T-Roc, Kodiac gibi kardeş modeller ile aynı altyapıda üretiliyor. Biz de sizler için bu sıra dışı aracı inceleyip deneyimledik. arabam.com ailesi olarak bugünkü test konuğumuz CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI! CUPRA Formentor test sürüşü hakkında detaylı bilgi almak için yazımıza göz atmaya başlayabilirsiniz.

CUPRA Formentor Tasarımı

Cupra Formentor

Bronz renklerin hakimiyeti ile hayat bulan CUPRA Formentor, tasarım dilindeki farklılıklarla kendini ön plana çıkartmayı hedefliyor. Lüks otomobil algısı yaratmak için pek çok detaya yer veren araç, premium bir SUV modeline sahip olmak isteyen kullanıcılar için tasarlanmış. Bu anlamda CUPRA, kendine has karakteristik özellikleriyle diğer Volkswagen A.G grubu araçlardan farklılaşıyor. Yan profilden bakıldığında oldukça dinamik bir SUV modeli olduğu anlaşılıyor.

Ön tarafta kaputun çıkıntılı formu ile sürüş esnasında etkileyici bir deneyim yaşatmayı başarıyor. LED farlar ve altıgen formlu ızgaranın ortasındaki büyük bronz renkli CUPRA logosu ise dikkatlerden kaçmıyor. CUPRA Formentor, 19 inç boyutundaki bakır ve siyah renk spor jantları ile çok daha iddialı hale geliyor. Özellikle lansman rengi olan mat petrol mavi, Cupra Formentor modeline çok yakışıyor. Oldukça atak bir duruş sergileyen model, dikkati kolayca üzerine çekmeyi başarıyor. Arka tasarımda boylu boyunca uzanan LED stop lambaları, aracın agresif formuna atıf yapıyor. Difüzörün her iki yanında yer alan çift egzoz çıkışları ise aracın sportif görünümüne katkı sağlıyor.

Cupra Formentor Kokpit Detayları

İç mekana baktığınızda lüks sınıf bir SUV modelinin içinde olduğunuzu hissetmek oldukça kolay oluyor. Volkswagen A.G grubu araçlarda görmeye alıştığımız vites seçici, en dikkat çeken iç mekân detaylarından birisi oluyor. Göstergelerin tamamı ise dijital olarak tercih edilmiş. Dijital gösterge panelinin görünümünü istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca iç mekânda kullanılan malzemelerin büyük oranda yumuşak malzemeler olması, kalite algısını artırırken kullanılan halı kaplamalar oldukça konforlu hissettiriyor. Akşamları dikkatinizi çekecek LED ambiyans aydınlatmaları ise sürüş deneyimini daha keyifli hale getiriyor. Ayrıca aracın kör nokta uyarı sistemi, ambiyans aydınlatmasına entegre edilmiş. Sürücünün kör noktasında araç bulunduğu zaman sistem, güçlü bir şekilde yanarak sürücüyü uyarıyor. Araçta büyük bir multimedya ekranı kullanılmış. 12 inç boyutundaki dokunmatik ekranın tepkileri ve hassasiyeti son derece yüksek. Multimedya ekranından navigasyon, sürüş modları, araç ayarları, klima kontrolleri gibi pek çok işleve erişebiliyorsunuz. Cupra Formentor; konfor, arazi, spor ve Cupra sürüş modlarına da sahip. Araç, Cupra sürüş modundayken tam bir performans canavarına dönüşüyor.

Aracın iç mekânı koyu renkli bir döşeme ile tasarlanmış olsa da panoramik açılabilir cam tavan ile ferah bir yaşam alanı sunuluyor. Cam tavan ve perde kontrolleri, dokunmatik olarak tasarlanmış. Araçta direksiyon ve koltuk ısıtma gibi özellikler bulunması hem konforu hem de sportif görünümü arttırıyor. Cupra Formentor, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi başarıyor. Kokpitteki eşya gözleri gayet yeterli ve kullanışlı. Orta konsolun altındaki bölümde kablosuz şarj özellikli bir alan ve 2 adet Type-C portu bulunuyor. Kolçak altında da gayet büyük bir saklama alanı var. Aracın ses sistemi ise BeastsAudio ile birlikte tasarlanmış. Multimedya ekranından ses ve ses dağılımıyla ilgili gelişmiş özelliklere erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda araçta pek çok sürüş destek sistemi bulunuyor. Şerit takip sistemi, Autohold, geri görüş ve park asistanları, adaptif hız sabitleme gibi özellikleri mevcut. Aracın direksiyonu da kendisi gibi sportif ve konforlu hissettiriyor. Direksiyon üzerinden ses, gösterge paneli, telefon ve cruise kontrolü kullanabiliyorsunuz. Direksiyonun her iki yanındaki kulakçıklar vites seçme keyfini istediğinde sürücüye bırakıyor.

Cupra Formentor Arka Yaşam Alanı

Cupra Formentor

Bronz detaylar, aracın hem dış tasarımında hem de iç tasarımında yer alıyor. 3. sıra klima ve kaliteli döşemelerle Formentor, arka yaşam alanında oldukça başarılı işler yapıyor. Bütün kapı gözlerinde bulunan halı kaplamalarla konfor konusundaki iddiasını sürdürüyor. Sportif ön koltuklar, arka kısımda yaşam alanını biraz daraltsa da kol dayama ve bardaklık gibi kullanışlı detaylar, aracın yolculuk deneyimini kaliteli hale getiriyor. SEAT modellerinden alışık olduğumuz bir iç mekân deneyimi sunan araç, genel hatları ile Volkswagen A.G grubu olduğunu hissettiriyor.

Bagaj Özellikleri

Cupra Formentor, elektrikli açılan bir bagaj kapağına sahip. Bagaj kapağı kumandadan ya da sürücü kapısındaki butonla açılabiliyor. Bagaj kapağını kaldırdığınızda 420 L boyutundaki bagaj alan sizleri karşılıyor. Koltuklar yatırıldığı zaman ise bu alan, çok daha büyük hacme kavuşuyor. Sınıf standartlarında bir yükleme alanı sunan araç, ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilecek şekilde tasarlanmış. Bagajın LED aydınlatması, gayet yeterli bir görüş sunuyor. Ayrıca bagajdaki 220 V çıkışı da oldukça fonksiyonel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Cupra Formentor Teknik Özellikleri

2.0 litre hacmindeki turbo beslemeli benzinli motoru 310 beygir güç üretiyor. 7 İleri DSG Çift kavramalı şanzıman ile kombinlenen araç, Volkswagen grubu araçlarla aynı motoru kullanıyor. 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlayan araç, maksimum hız olarak 250 Km/saat ile sınırlandırılmış. CUPRA Formentor’un yakıt tüketim değerlerine baktığımız zaman aracın fabrika verileri şehir dışı 6.5 ve şehir içi 9.6 litre olarak veriliyor. Karma tüketimde ise Cupra Formentor’un 7.7 litrelik yakıt tüketim değerine sahip olduğunu söylemek mümkün. 55 litre yakıt tankı olan aracın net boş ağırlığı ise 1551 KG. arabam.com’a konuk olan araçtaki 2.0 litrelik turbo benzinli motor dışında Cupra Formentor’un 1.5 TSI 150 HP DSG ve 1.4 litrelik e-Hybrid 245 HP DSG motor donanımları mevcut.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği mat magnetic gri renkli Cupra Formentor modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. Cupra Formentor hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. Cupra Formentor test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. Cupra Formentor modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4.5
Tasarım 4.5
Konfor 4
Teknoloji 4.5
Yakıt Tüketimi 3.5
Toplam: 4.2

2. El Cupra Formentor İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here