Barcelona İlk 11’inde Bir Otomobil: Cupra Formentor

1
1594
Barcelona

Otomobil devi Seat’tan ayrılan Cupra`nın kendi firmasını İspanya merkezli oluşturduğunu biliyoruz. Cupra’nın geçen yılın 2. çeyreğinde konsept tasarımlarını basınla paylaştığı Formentor modeli bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı`nda otomobil tutkunlarının sofralarına gelicekti, lakin Covid-19 salgını nedeni ile ertelenen fuar Cupra Formentor tanıtımına darbe vurdu.

Formentor modeline ve güçlü motoruna çok güvenen Cupra, modeli dünyaca ünlü spor kulübü FC Barcelona ile 5 yıllık resmi otomobil ve mobilite ortağı olacağı sponsorluk anlaşması imzaladı.

Cupra Formentor – FC Barcelona İşbirliği

Barcelona Cupra İşbirliği - Cupra Formentor

 

 

FC Barcelona’ya ait Camp Nou Stadyumu’nun tüm futbol tesislerinde yer alacak model ve marka görünürlüğü ve stadyum çevresinde Cupra Formentor hakkında bilgilendirme, tanıtım ile pazarlama standları kurulacağı anlaşmanın detayları arasında yer alıyor.

Birlikte Yeni Bir Yolculuk

Ayrıca Cupra CEO’su Wayne Griffiths açıklamasında Barcelona`daki önemli oyuncular için Formentor’un renk, dizayn ve bazı parçalar değiştirerek oyunculara özel hazırlanacak model serileri olacağını da duyurdu.

Konu hakkında FC Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu; “Yüksek standartlar, tutku, hırs ve ekip çalışması gibi ortak değerlere dayanarak birlikte yeni bir yolculuğa başlıyoruz. Bu yenilikçi ittifak, dünyanın dört bir yanındaki hayranlarımıza benzersiz deneyimler sunmamıza izin verecek. Bu sayede kentsel hareketliliğin gelişmesine katkıda bulunan yeni çözümlerin geliştirilmesinde iş birliği yapma fırsatımız olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cupra Formentor

Performans arabası özelliğini ön plana çıkaran Formentor güçlü motor seçenekleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 2.0 lt TSI motor 310 hp güç üretirken 400 NM tork değerine sahip olan seçeneklerinin yanı sıra elektrikli kombinasyonları ile de yollarda karşımızda olacak.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here