Citroën, Oli konsept otomobilini Rétromobile 2023 fuarında tanıtmaya hazırlanıyor. Otomobil ve tarih tutkunlarını bir araya getiren bu klasik otomobil fuarı pek çok göz alıcı araca ev sahipliği yapacak. Citroën markası da geçmişte otomotiv dünyasına damga vuran ikonik modellerine yerecek. İlk defa görücüye çıkacak olan Oli ise bu tarih geçidinin arasında elektrikli, hafif ve işlevsel olmasıyla dikkat çekiyor. Markanın elektrikli ulaşımı herkesin kullanımına sunma taahhüdünü yerine getirmek için tasarladığı bu yeni modele biraz daha yakından bakalım.

İhtiyaçlardan Yola Çıkan Çok Yönlü Bir Model

1-5 Şubat 2023 tarihleri arasında, Paris’de gerçekleşecek olan Rétromobile 2023’de, geçmişten günümüze iddialı araba tasarımları sergilenecek. Citroën’in Eylül 2022’de tanıttığı son konsept otomobili Oli de bu sergide yer alacak araçlar arasında. Otomotiv endüstrisindeki güncel trendlerin aksine bu model, günlük kullanım ihtiyaçlarına cevap veriyor.  Aile ulaşımına; elektrikli, hafif, işlevsel, basit, çok yönlü ve uygun fiyatlı çözüm sunarak toplumun zorluklarını kucaklıyor. Böylece geleceğe yönelik güvenilir ve sürdürülebilir bir çözüm ortaya koyuyor.

CITROËN OLI kapak görseli

Abartıdan Uzak Tasarım 

Otomotiv markalarının sürdürülebilirlik yolunda büyük başarılar kaydettiği son yıllarda Citroën de önemli adımlar atıyor. Yeni modeli Oli’de tercih ettiği abartıdan uzak tasarım, kendi deyimleriyle masrafa “dur” diyor. Ağırlığı ve karmaşıklığı önemli oranda azaltan Citroën Oli,  gelişmiş yaşam döngüsü yönetimini hedefliyor. Bu sebeple de üretiminde geri dönüştürülen ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılıyor. Böylece iyileştirilmiş uzun ömür, güvenilirlik ve satın alma kolaylığı gibi önemli unsurları bir araya getirmeyi başarıyor.  Markanın Oli’de ortaya koyduğu bu tasarım anlayışı, gelişmiş maliyet kontrolü ile etkin bir ulaşım çözümü yaratıyor.

Aracın ayrıntılarına göz attığımızda zekice düşünülmüş birçok fikir karşımıza çıkıyor. Örneğin Citroën Oli’de, geleneksel koltuklara göre %80 daha az parça gerektiren “ağ” tipi koltuk sırtlıkları kullanılıyor. Ayrıca son derece güçlü, geri dönüştürülmüş petek yapılı mukavvadan üretilen kaput, tavan ve bagaj zemin panelleri ile yenilikçi çözümler sunuyor. Uygulanan bu etkin çözümlerin sonucunda Oli son derece hafif bir yapıya sahip. Sadece 1000 kg ağırlığa sahip olan araç, bu sayede 40 kWsa kapasiteli batarya ile 400 km’ye kadar hedef menzil sunuyor.

İşlevsel Detaylara Sahip Bir Araç

İşlevsellik, verimlilik ve sürdürülebilirlik noktalarında öne çıkan Citroën Oli, son derece akıllı bir tasarıma sahip. İlk olarak camlara göz attığımızda üretim maliyetini düşürmeyi sağlayan detaylar dikkat çekiyor. Düz ve dikey olarak tasarlanan ön camların yanı sıra küçültülmüş boyutlar, daha az kütle ve daha düşük üretim maliyeti anlamına geliyor. Bununla birlikte yolcular da güneşe daha az maruz kalıyor. Birbirini destekleyen akılcı özellikler sayesinde klimaya daha az ihtiyaç duyuluyor.

Ailenin yeni üyesi Oli, Citroën’in imzası olan logonun yeni bir yorumunu taşıyor. Bunun yanı sıra yeni ve canlı bir kızılötesi imza renge sahip. Son derece çekici bir duruşa sahip olan Oli’nin Citroën ailesine katılımı Rétromobile 2023’de kutlanacak. Bunun için stanttaki diğer araçlar da Oli ile uyumlu olacak şekilde beyaz veya kırmızı renk olacak.

Yazımızı beğendiyseniz Citroën’in C4 X SUV ailesine de göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here