Alman otomotiv devi BMW’nin premium modellerinden birisi olan 420i Gran Coupe, tasarım ve teknolojik detaylarıyla başarılı işler yapıyor. 420i Gran Coupe modeli, 1.6 litrelik motor hacmi ve fonksiyonel özellikleriyle alıcılar ile buluşuyor. Sizler için aracın tüm detaylarını test ettik ve yorumladık. Gelin BMW 420i Gran Coupe test sürüşü detaylarına birlikte bakalım.

BMW 420i Gran Coupe Tasarım Detayları 

bmw 420i

Tasarım detaylarına bakıldığı zaman aracın ilk dikkat çeken özelliği, ön kısımda karşımıza çıkan BMW’nin son dönemde kullanmaya başladığı büyük ızgaralardır. Aracın oldukça sportif ve dinamik bir tasarımı olduğu görülüyor. Bununla beraber “Lazer Light” LED farlar ve büyük ebatlı jantlar bu tasarımı tamamlıyor. Profildeki fonksiyonel hava girişleri oldukça dikkat çekmekle birlikte aerodinamik bir hava katıyor. Eski nesli ile arasındaki en büyük farkın yeni kapı kollarında olduğu görülüyor. Coupe isimli bir model olsa da BMW 420i 4 kapı formu olduğu da görülüyor. Aynı şekilde çıtasız camların çok daha estetik bir görüntüsü olduğunu söylemek mümkün. Arka tasarımda ise LED teknolojili park lambaları çok şık duruyor. Tamponun her iki tarafında egzoz mevcut ve aktif olarak çalışıyor.

BMW 420i Gran Coupe Kokpit Alanı 

Araçta BMW modellerinde yer alan kokpit tasarımını net bir şekilde görülüyor. 3 kollu direksiyon simidi oldukça sportif duruyor. BMW, üst segment kalite duygusunu yaratmak üzere aracın kokpit bölümünde oldukça güzel görünen ve yumuşak plastikten üretilen malzemeler kullanılmış. Aynı zamanda deri koltuklar ve araç içindeki diğer butonlar da oldukça iyi hissettiriyor. Ambiyans aydınlatmaları, teknolojik özellikleri ve sürüş dinamikleri bakımından kullanıcıya istediğini veren model, dikkatleri üzerine çekmek konusunda da zorlanmıyor. Aracın iç kısmı M Sport olduğu için sportif yapıya uygun olarak genellikle siyah renk ve mavi dikişler kullanılmış. Tavan döşemesi de aynı şekilde siyah renkle döşenmiş. Tavanda açılabilir panoramik sunroof bulunuyor. Araçta ses sistemi olarak Harman Kardon yer alıyor. Vites konsolunun yanında multimedya ekranını yönlendirebileceğiniz bir kumanda bulunuyor. Aynı zamanda araçta kablosuz şarj alanı, 12 voltluk çakmak soketi ve 2 tane bardaklık bulunuyor. Kol dayama ve torpido gözü ise gayet yeterli boyuttadır.

420i Arka Yaşam Alanı

Arka bölümünde çok büyük bir yaşam alanı vadetmeyen model, Coupe formunda olduğu için yaşam alanı bir nebze küçük kalabiliyor. Havalandırma ızgaralarının altında TYPE-C çıkışları bulunurken şaft tüneli de oldukça yüksek bir formda duruyor. Coupe formlu bir araç olduğu için iki kişi rahat otururken üçüncü kişi için aynı konfor söylenemiyor. Arka yaşam alanında sportif koltuklar kendini gösteriyor. Konfor elemanlarında kol dayama ve iki bardaklık yer alıyor. Ayrıca bagajdaki eşyalara aralıktan oldukça kolay ulaşılabiliyor.

bmw 420i

BMW 420i Gran Coupe Bagaj Özellikleri

Aracın elektrikli açılan bagaj kapağı, teknoloji dinamikleri açısından güzel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Aracın karoser yapısına bağlı olarak arka camla birlikte açılan bagaj kapağı, yükleme kolaylığı sağlayan önemli bir detay olarak BMW 420i Gran Coupe modelinde yer alıyor. Bagaj hacmi ise 470 litre olarak veriliyor. Koltuklar yatırıldığında 1290 litrelik bir alana erişmek mümkün oluyor. Yan bölümlerde sunulan fileli cepler ve 12 volt girişi de bagaj alanındaki fonksiyonelliği sağlıyor.

BMW 420i Gran Coupe Teknik Detayları 

BMW 420i Gran Coupe motor özellikleri bakımında alıcıları memnun ediyor. 1.6 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli benzinli motor ünitesi 170 beygir gücünde ve 250 NM tork değerine sahip. 0’da 100 kilometreye hızlanmasını ise 8,6 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise saatte 227 kilometredir. Yakıt tüketimi ise karma olarak 7,2 litre olarak ölçülmüştür. BMW 420i Gran Coupe sürüş özellikleri ise oldukça etkileyicidir. Direksiyon hassasiyeti sezgisel olan modelin yüksek hızlara çıkması rahattır. Aracın yalıtım seviyesi oldukça yüksek olmakla beraber yol ve rüzgâr sesini pek kabine almıyor. Aynı şekilde çukur performansı da başarılı ve yoldaki bozuklukları absorbe etme konusunda sürücüleri memnun ediyor.

arabam.com Otokritik

Türkiye’nin araba motoru arabam.com’un Otokritik adı altında incelediği BMW 420i Gran Coupe modelinin Youtube videosunu izlediniz mi? Test sürüşümüzde sizler için aracın bütün detaylarını inceledik. BMW 420i Gran Coupe hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını bu inceleme videosunda bulabilirsiniz. BMW 420i Gran Coupe test sürüşü detaylarına aşağıda yer alan videodan kolayca ulaşabilirsiniz.

arabam.com Puanı

arabam.com olarak test sürüşüne dahil ettiğimiz araçları “arabam puanı” adı altında 5 üzerinden puanlıyoruz. BMW 420i Gran Coupe modelinin arabam.com’dan aldığı puanlar aşağıdaki gibi:

Puanlama Kriterleri Puan
Performans 4.5
Tasarım 4.5
Konfor 4.5
Teknoloji 3.8
Yakıt Tüketimi 4
Toplam: 4.2

2. El BMW 420i İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here