Volvo XC70 Macerayı Sevenlere Geliyor

0
3755

Volvo XC70 Tasarım

Volvo’nun geleneksel tasarımına bağlı otomobillerin belki de son örneği olan Volvo XC70, V70’in daha maceracı hale bürünmüş şekli olarak pazara sunuluyor. Yerden yükseltilmiş karoserde, plastik dodiklere, plastik koruyuculu marşpiyellere ve tamponlara yer veriliyor. Stop tasarımıyla ikonik bir görünüme sahip olan XC70, gerçekten iri bir otomobil. Makyajla birlikte yüzü ufak tefek değişimlere sahne olan otomobilin cam çizgisiyse yüksek tutulmuş.

volvoxc70

İç Mekan

XC70’in iç mekanı, sedan kardeşi S80 ile benzer özelliklere sahip. Üst bölümlerde malzeme kalitesi takdire şayan olan otomobilin alt kısımlara indikçe kalitesi düşse de problem yok. Geniş virajlarda orta konsoldan gelen esneme sesleriyse işçilik konusunda ufak tefek sıkıntıların habercisi. Multi medya sistemini kullanmak için biraz antreman yapmak şart ve rakiplerindeki kadar kolay bir kullanıma sahip değil. Öte yandan makyajla birlikte gelen değiştirilebilir gösterge tablosuysa oldukça şık ve teknolojik görünüyor. İrili ufaklı eşya gözleri hayatı kolaylaştırırken, gerek arkada, gerekse önde çok geniş bir alan söz konusu. Ağır kapıları açıp kapatmak içinse idmanlı olmalısınız. Bagaj hacmi de beklenildiği gibi geniş.

Volvo xc70 iç mekan
Volvo XC70 İç Mekan

Motor

Otomobilde 2,0 litrelik yeni nesil 4 silindirli turbo beslemeli dizel motor görev alıyor. 4250 d/d’de 181 HP güç üreten motor, 400 Nm torka sahip. Güç, 8 ileri otomatik şanzımanla ön tekerleklere aktarılıyor. Motorun çalışma karakteri başarılı ve her devirde performanslı hissettiriyor. Şanzımanın geçişleri de konforlu ve sarsıntısız. Manuel modda biraz gecikmeli çalışsa da 8 kademeyle kimse manuel olarak uğraşmak istemeyecektir. İri yapısına ve yüksek ağırlığına karşın önden çekişin de etkisiyle biz 100 km’de ortalama 8,2 litrelik tüketim değeri elde ettik.

volvo motor
Volvo XC70

Konfor & Yol Tutuş

Süspansiyon sistemi diğer kardeşlerinden daha yumuşak olan XC70 ‘in konfor seviyesi çok yüksek. Kasislerden ve çukurlardan süzülerek geçmek büyük keyif. Yana yatma eğilimi olsa da yol tutuş kabiliyeti de başarılı olan XC70, yine yüksek torkun etkisiyle önden kayma eğilimine giriyor. Neyse ki ESP dizginleri eline alınca problem kalmıyor.

Volvo XC70
Volvo XC70

Volvo XC70 Teknik Özellikleri

Volvo XC70 Teknik Özellikleri

Volvo Fiyat Teklifi Al >>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here