2019 Mercedes Benz GLC 200 2.0 9G-TRONIC Detaylı İnceleme

0
34733
Mercedes Benz GLC 200

Murat Tosun, Mercedes Benz GLC 200 testi yaptı. Sıfır Mercedes Benz GLC 200 almayı düşünenler ya da yeni GLC 200 hakkında bilgi arayanlar buraya…

Mercedes Benz GLC 200 Testi

Konuşan arabalardan biri olan Mercedes Benz GLC 200 hakkında bir özet yapalım:

  • 9 ileri oranlı otomatik şanzıman
  • 197 beygir güç üreten benzinli makine.
  • 100 km/s hızlanma 7.8 saniye
  • Fabrika verisi tüketim 6.6 litre.

Mercedes Benz GLC 200 Hakkında

Premium sınıfın iddialı SUV modeli yeni Mercedes Benz GLC başarılı özellikleriyle bu fiyatlara çıkabilenler için çok iyi bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. Mercedes Benz GLC 200 konforu diye bir şey var. Şimdi yeni GLC 200 fiyatı,  motor özellikleri, yakıt tüketimi, tasarımı, iç mekan özellikleri ve diğer teknik detaylara bakalım…

Sıfır km Mercedes-Benz GLC fiyat listesi için buraya tıklayın!

  1. Mercedes Benz GLC 200 tasarım özellikleri

Son çıkan Mercedes-Benz GLC’nin tasarımı, modernlik, güç ve çok yönlülükle ifade edilerek yalın tasarım diline sadık kalınarak ortaya çıkarılmış. Başarılı SUV modelin geneline hakim olan sportiflik vurgusu önden arkaya doğru uzanan krom eklentilerle güçlendirilmiş ve çarpıcı bir görünüm elde edilmiş.

Vision Mercedes Simplex modeline de bakın!

Dikkat çekici çizgiler ve kaslı görünümü, güçlü bir off-road karakterini beraberinde getirirken ön tarafta ilk bakışta duyguları harekete geçiren, çekici, dinamik ve gösterişli bir araç olarak listesinin üst sıralarına adını yazdırıyor.

Yüksek performanslı LED farlar ve güçlü kontürlere sahip çift kanatlı elmas formlu ön panjur modern bir görünümü desteklerken, kalite çıtasını beklendiği gibi yüksek seviyeye taşıyor.

Boyutları 17 ile 19 inç arasında değişen yeni jant alternatifleriyle de gösterişli ve dinamik görünüm tamamlanıyor. Bütününe bakıldığında ben buradayım diye haykıran Yeni Mercedes Benz GLC tasarımı Premium SUV beklentilerini hiç zorlanmadan cevap veriyor.

2. Mercedes Benz GLC 200 Yaşam Alanı Özellikleri

Yaşam alanı söz konusu olduğunda abartı yapmadan dile getiriyoruz kendinizi çok iyi hissediyorsunuz. Zaten bu tip araçların öncelikli olarak tercih edilmesinin nedeninin bu olduğunu düşünüyoruz.

Mercedes-Benz GLC’nin iç mekanı kaliteli malzemeler, başarılı işçilik ve akıcı çizgilerle dikkat çekiyor. Dış tasarımdaki yalın tasarım dilini iç tasarımda da devam ettiren GLC’nin giriş seviyesinde siyah bir ön konsola yer verilirken, orta konsol isteğe bağlı olarak piyano siyahı veya meşe ve ceviz olmak üzere iki farklı ahşap uygulamasıyla hareketlendiriliyor. Orta konsoldaki gerçek ahşap kaplamalar en üst seviyedeki el işçiliğiyle üretiliyor.

Mercedes Benz GLC 200 Yeni Mercedes-Benz GLC, MBUX – Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi’nin çalışma şekli de başarılı. Birçok işlemi elinizi bile kıpırdatmadan konuşarak yapmanızı sağlıyor. Bu sistem sezgisel ve çok yönlü kullanım seçenekleriyle benzersiz bir deneyim sunuyor. Dokunmatik ekranlara sahip bilgi ve eğlence sistemi, arttırılmış gerçeklik özelliğine sahip navigasyon, tuş veya “Hey Mercedes!” anahtar sözcüğü ile etkinleştirilebilen akıllı sesli komut sistemi, bağlanabilirlik özellikleri ve kullanıcı dostu ara yüzüyle yenilenen GLC’yi en güncel teknik standartlar noktasına taşıyor. Ancak zaman zaman kendi kendine devreye girmesi, elbette yaşam alanı iç sesleri dinleyerek bunu yapması sürüş sırasında ilginç anlar yaşamanıza neden olabiliyor.

3. Mercedes Benz GLC 200 Motor Özellikleri

Yeni Mercedes Benz GLC test otomobilinin motor kaputunun altında 1991 cc hacmindeki benzinli ünite yatıyordu. 5500 d/d’de 197 beygir güç üretirken, bu gücü yola 9 ileri oranlı otomatik şanzımanla iletiyor.

Açıklanan fabrika verilerine göre Mercedes Benz GLC 200, 0-100 km/s hızlanmasını 7.8 saniyede gerçekleştirirken, son hızı olarak 217 km/s açıklanıyor. Yaptığımız test sırasında performans konusunda yaşam alanında bulunan herkesi memnun eden bir performans ortaya koydu.

Sürücünün ayağının altında sürekli iddialı bir güç bulunurken, 9G-TRONIC otomatik şanzımanı gerçekten de çok iyi çalışıyor. Özellikle ekonomik tüketim sonuçları elde etmeniz konusunda bu şanzıman en büyük yardımcınız oluyor.

Fabrika verilerinde ortalama yakıt tüketim sonucu 6.9 litre olarak açıklanırken, bizim yaptığımız 100 km karma parkur test tüketim testinde 8.2 litre gibi bu tip bir araç için iyi bir sonuç elde ettik.

4. Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bu konuda gerçek bir usta ile karşı karşıyaydık. Mercedes Benz GLC 200 sahip olduğu elektronik sürüş sistemleriyle yola çıkarken güven duyduğunuz bir araç. Zaten sınıfı itibariyle bunun tersi bir durum beklemekte mümkün değil. Atak sürüş ve esneklik değerleri konusunda beğenimizi zorlanmadan kazandı. Bunu yaparken özellikle konfordan ödün vermeyen karakteri ile dikkatimi çekti.

Mercedes Benz GLC 200 Arka arkaya girdiğimiz hızlı viraj testleri sırasında stabil yapısını korurken, yaşam alanında bulunanların konforunu da törpülemedi. İzinin üzerine kalma konusunda çok iddialı olan araç, konfor özellikleri ile de onu satın alacak olanların yüzünü her zaman güldürecektir. Makyajla birlikte kapsamları daha da geliştirilen sürüş destek sistemleri arasında yer alan DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı ve Aktif Direksiyon Yardımcısı, sürücüyü mesafe takibi ve aracı yönlendirme konusunda destekleyerek sürüş konforu ve güvenliğe katkı sağlıyor. Sistem, aracın hızını virajlarda veya kavşaklarda otomatik olarak ayarlarken, direksiyon yardımcısı şeritte kalmaya ve şerit değiştirmeye yardımcı oluyor. Sürücünün yaklaşmakta olan trafiği gözden kaçırması halinde Aktif Fren Yardımcısı’nın dönüş fonksiyonu fren yaparak, olası çarpışma riskinin önüne geçiyor.

5. Mercedes Benz GLC 200 Güvenlik Özellikleri

Mercedes Benz GLC Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrılmış modellerden biri. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 95, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 89, yaya güvenliğinden yüzde 82 ve elektronik yardımcılardan yüzde 71 almış.

Mercedes Benz GLC 200 Yorumları

Murat Tosun’un Mercedes Benz GLC 200 yorumları şöyle: Bu fiyatlara çıkarak, bu aracı satın aldıysanız hayatınız hem son derece güvenli, hem son derece konforlu hem de her anından keyif aldığınız bir sürece girdi demektir. Güvenlik yardımcılarının çok iyi çalıştığı GLC sunduğu tüm detaylarıyla beklediğinizi hatta biraz daha fazlasını verecek.

Mercedes Benz GLC 200 Fiyat Özellikleri

Mercedes Benz GLC ülkemizde 508 bin TL’den başlayan fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Test otomobilinde de olduğu gibi bir iki ekstra özellik eklendiği zaman fiyatı 600 bin TL sınırını aşıyor. Bu fiyatlandırma iki litrelik motorun getirdiği vergi sisteminden dolayı yüksek kalıyor. En yüksek standart liste fiyatı Yeni GLC 300 d 4MATIC versiyonuyla 630 bin TL.

Sıfır km Mercedes Benz fiyat listesi burada!

Mercedes Benz GLC 200 Teknik Özellikleri

  • Motor: 2.0 lt /Motor Hacmi: 1991 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 197 HP/Maksimum Tork: 320 Nm
  • 0-100 km/s Hızlanma: 7.8 sn / Maksimum Hız: 217 km/s
  • Ön fren: Hava kanallı disk /Arka fren: Hava kanallı disk
  • Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 8.5 lt/100 km/ Şehir Dışı: 5.6 lt/100 km /Karma: 6.6 lt/100 km / Test: 8.2 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 152 gr/km
  • Uzunluk: 4655 mm / Genişlik: 1890 mm / Yükseklik: 1644 mm / Dingil Mesafesi: 2873 mm
  • Bagaj: 550 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 66 lt /Boş Ağırlık: 1800 kg Lastik Boyutu: 235/55 R19

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here