Toto Wolff, Hamilton’un Arkasında

0
1228
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton geçtiğimiz hafta sonu kazandığı Eifel GP’si ile 91. zaferini kazanan başarılı pilot, Michael Schumacher’in rekorunu egale etmiş oldu. Bu sezon pilotlar şampiyonasını kazanmaya çok yakın olan Hamilton bu şampiyonluğu alırsa yine Schumacher’in 7 Dünya Şampiyonluğu rekorunu da egale etmiş olacak. Hal böyle olunca Lewis Hamilton ve Michael Schuamcher ikilisi çok sık birbiriyle karşılaştırılmaya başlandı. Mercedes F1 patronu Toto Wolff, İngiliz pilota yapılan acımasız eleştirilerin yersiz olduğunu söyleyerek pilotunun arkasında durdu.

2014 yılından beri Formula 1’i domine eden başarılı İngiliz aldığı 91 galibiyetin 70’inde Mercedes koltuğunda oturuyordu. 6 şampiyonluğunun 5’ini de yine Mercedes çatısı altında elde etti. Eski F1 otoritelerinin Lewis hakkında yaptığı yorumlara katılmadığını belirten Toto Wolff;

Toto Wolff: “Bunları okudum, ve bence hiç de adil değil.” 

Toto Wolff
Toto Wolff

“Bu sporda yarışlar kazanmak ve şampiyonluklar kazanmak her zaman bir takım çabasıdır, ancak kendinizi en iyi araçta bulunduğunuz bir noktaya getirmeniz lazım. Pek çok yetenekli ve marifetli sürücünün yanlış kararlar, veya ihtiyatlı olmayan kararlar aldığını görebilirsiniz. Bu bakımdan, 2013’te Mercedes’e katılan isim O’ydu, ve aracı kullanan ve bizim ona sağladığımız aracı iyi bir şekilde kullanan isim de O. Ancak bu her zaman bir araç. Elde ettiğimiz rekorları eğer doğru araç olmasaydı elde edemezdik ve eğer altında doğru araç olmasaydı O da bu rekorları elde edemezdi. Pek çok insanın çıkıp ‘Yani, o bir Mercedes kullanıyor, tabii ki de çok fazla yarış kazanacaktır’ demeleri hoşuma gitmiyor. Bunları söyleyen sürücüler, öncelikle neden Mercedes’e gelemediklerini analiz etmeliler.”

Hamilton: “Bu takıma geçmek benim için doğru olan şeydi”

Lewis Hamilton’a yöneltilen, “2013’teki halinize neler söylerdiniz?” sorusunu cevaplayan başarılı pilot şu yanıtı verdi: “Yaptığını yapmaya devam et.”

“Bir şeyin önemini sonradan anlamak her zaman iyi bir şeydir, ve eminim ki hepiniz bir şeye baktığınızda bir şeyler farklı yapabileceğinizi söyleyebilirdiniz. Dürüst olmak gerekirse ben, herhangi bir şeyi farklı yapmazdım. Yaptığım hatalar benim buraya gelmeme yardımcı oldu. Eğer bu anlardan herhangi birini atlasaydım, belki de şu an bulunduğum yerde olmazdım, belki biraz daha önde veya biraz daha arkada olurdum. 2013’te kaç yaşımda olduğumu hatırlayamıyorum. Hâlâ genceciktim! Ve hâlâ kendim hakkında yeni şeyler öğreniyordum. Sanırım siz de görebilirsiniz ki, ondan beri oldukça büyüdüm. Biliyordum, nasıl bu kadar iyi bildiğimi bilmiyorum, ama biliyordum ki bu takıma geçmek benim için doğru olan şeydi.”

2.El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here