Acayip Bir Şey: Vision Mercedes Simplex

5
5796

Vision Mercedes Simplex hakkında bir haberimiz var. Mercedes’in geleceğe yön veren özel çalışmalarından biri olan Vision Mercedes Simplex, farklı hatta çok sıra dışı. Kategorize edilemez bir yenilik olarak da tanımlanabilir.

Acayip Bir Şey: Vision Mercedes Simplex

Vision Mercedes SimplexOtomobil markaları, sürekli olarak yeni modeller üzerinde çalışıyor. Her yılın sonuna doğru yapılan otomobil fuarlarında bu yeni modellerini tanıyor ve yıl içinde de satışa sunuyorlar. Bu, yaklaşık bir yüz yıldır aşina olduğumuz bir şey. Ama bazı markalar, satış kaygısı falan olmadan deneysel çalışmalar yapıyorlar. Bu deneysel çalışmalar, aslında bundan elli yıl sonra neler olacağını gösteren minik örnekler ya da gelecek simülasyonları. Alman otomotiv devi Mercedes de böyle çalışmalar yapmasıyla tanınır. Bizim de konumuz, Vision Mercedes Simplex.

1901 Model Mercedes 35PS
1901 Model Mercedes 35PS

Vision Mercedes Simplex Nasıl Bir Araba?

Vision Mercedes SimplexTraktör desek değil, üstü açık spor araba desek o da değil…

Otomobil tarihinin köklü markası Mercedes, 1901 yılında ürettiği Mercedes 35PS modelini yeniden tasarladı ve ortaya Vision Mercedes Simplex modeli çıktı.

Vaktiyle yarışlarda boy gösteren ve tarihin ilk motorsporlarında dereceler alan 35 PS modelinden ilhamla geliştirilen değişik bir araç var karşımızda. Peki, Vision Mercedes Simplex modelinin özellikleri neler?

Vision Mercedes Simplex

Vision Mercedes Simplex Özellikleri

  • Izgaranın olması gereken yerde bronz çerçeveli bir ekran var. Üstelik bu ekran, üç boyutlu.
  • Ön camı olmayan bir araba olarak tasarlanmış ki geçmiş model de yoktu.
  • Sürücünün ihtiyacı olan bilgiler ön panele yansıyor.
  • Elektrikli motora sahip.

 

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here