Yeni Honda HR-V Testi

0
33647
Honda HR-V 2019 Tasarım

Honda HR-V 2019 modeli hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Sıfır Honda HR-V almayı mı düşünüyorsunuz? Mert Yılmaz, sizin için yeni Honda HR-V testi yaptı. İşte 2019 Honda HR-V hakkında her şey…

Yeni Honda HR-V Testi

“Honda HR-V’ye kapsamlı 2019 makyajı”

Honda, kompakt SUV’u HR-V’yi makyajladı. Sportif bir tasarımın yanında daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olan makyajlı HR-V, kabin içinde de yeniliklere sahip. İç mekân tasarımında ufak değişikliklerin yanında malzeme kalitesinde de geliştirmeler sağlanmış. HR-V, artık unutulmaya yüz tutan MPV’lerin çok yönlülüğünü sunmaya devam ederken daha dinamik bir sürüş ve daha ekonomik motor seçenekleri vaat ediyor. Kabindeki fonksiyonelliğin en önemli unsurlarından biri Magic Seat adı verilen koltuklar. Böylece özellikle arka kısımda ihtiyacınız olan düzenlemeleri yapabiliyorsunuz. Magic Seat sistemi, 60/40 bölünmüş ikinci sıra koltukların her biri için sayısız yapılandırma olanağına sahip.

Magic Seat Sistemi

Magic Seat sistemi standart oturma pozisyonundan farklı olarak üç moddan birini kullanabiliyor. Fayda modunda arka koltuk sırtlığı ve koltuk tabanı arka yolcu ayak boşluğuna indiriliyor ve maksimum 1845 mm uzunluğunda düz bir zemin oluşuyor. Uzun boylu modda arka koltuk tabanının önü yukarıya doğru yükseliyor ve yerden yüksekliği 1240 mm olan bir yükü taşıyabilmek için dikey konumda kilitleniyor. Böylece yüksek nesneler ön koltukların arkasına yerleştirilebiliyor. Uzun modda, ön yolcu koltuğu sırtlığı yatay bir konuma geri katlanırken, arka koltuk sırtlığı öne doğru katlanıyor ve 2445 mm uzunluğa kadar olan parçaları yerleştirmek için bir tünel oluşuyor. 470 lt’lik bagaj alanı, arka koltuklar katlanmış durumdayken 1103 litreye kadar yükseliyor. HR-V’nin geniş bagaj kapağı açıklığı (1180 mm) ve düşük yükleme yüksekliği (650 mm), kargo alanına kolayca erişilebilmesini sağlıyor.

Yeni Honda HR-V Motor Seçenekleri

Yenilenen Honda HR-V, güçlü ve verimli motor seçenekleri sunma iddiasında. 1.5 litrelik i-VTEC benzinli motor atmosferik haliyle 130 HP güç ve 155 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanması 10.2 saniye (CVT 11.7 sn) olan baz model, yeni WLTP normunda ortalama olarak 6.8 lt/100 km’lik tüketime sahip. 1.5 lt’lik motorun turbo versiyonunda ise güç 182 HP’ye tork ise 240 Nm’ye (CVT şanzımanda 220 Nm) çıkıyor. Torkun 1900 d/d’den 5000 d/d’ye kadar doğrusal olarak üretilmesi HR-V’nin esnekliğini artırıyor. HR-V Sport adı verilen bu model manuel şanzımanla 7.8 saniyede 0-100 km/s (CVT 8.6 sn) hızlanmasını tamamlıyor.

Maksimum hız ise 198 km/s olarak açıklanıyor. Bu otomobilin ortalama tüketimi ise WLTP normuna göre 7.1 lt/100 km. Tüm motorlar standart olarak altı ileri manuel şanzımanla kombine edilirken, benzinli motorlar için CVT otomatik şanzıman da tercih edilebilecek. CVT şanzıman, yedi ileri olarak manuel kontrol imkânı da sunuyor. HR-V’de dizel isteyenler ise 1.6 lt’lik turbo motoru seçebilecek. 4000 d/d’de 120 HP güç üreten bu motorun torku 300 Nm. 10.2 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan dizel HR-V, ortalama olarak 5.2 lt/100 km’lik tüketime sahip. Dizel motorda otomatik şanzıman isteyenler için şimdilik olumlu bir haber yok.

İkinci el Honda HR-V fiyatları burada!

Sadece 1.5 lt turbo ve 1.6 lt dizel motorla sunulacak olan HR-V Sport modelinde, parlak siyah krom panel yer alıyor. Özel siyah petek kaplaması, sis farı etrafını da sarıyor. HR-V Sport; yan etekleri, çamurluk kemerleri ve daha agresif bir arka tamponla da standart modelden ayrışıyor. Ayrıca siyah ayna kapakları, çift egzoz ve 18 inç alaşım jantlar HR-V Sport’u farklılaştırıyor.

Honda HR-V İç Tasarımı

2019 HR-V, sürücü ve ön yolcu için yeni koltuklara sahipken, koltuk minderinde ve arkalıkta daha fazla destek sağlıyor. Standart kumaş döşemeler artık daha yüksek kaliteli malzemeden üretiliyor ve daha çekici bir görünüm için çift dikişli kumaş ve deri kombinasyonuna sahip. HR-V Sport modeli ise iki tonlu siyah kumaş ve koyu kırmızı deri kombinasyonu ile süslenmiş durumda. Ayrıca alt gösterge paneli ve orta konsol panelleri için parlak siyah kaplama yüzeylerine sahip.

Genişlik hissi, yenilenen HR-V’de panoramik cam tavan ile artırılmış. 846 mm uzunluğundaki panoramik açılır tavan, tek dokunuşla açılma, yatırma ve kaydırma işlevlerine sahip.

Sıfır Honda HR-V fiyat listesi burada!

Honda Connect Sistemi

Makyajlı HR-V’de ilk kez 2015 CR-V’de Avrupa’da görülen Honda Connect sistemi bulunuyor. Kullanımı kolay ve sezgisel olan sisteme, ön panelin ortasındaki yedi inçlik dokunmatik ekran üzerinden erişiliyor. Ekran, kullanıcıların kendi sistemlerini yapmalarını sağlayacak şekilde seçilebilecek iki farklı kaplama seçeneği ile kişisel tercihlere uyacak şekilde özelleştirilebiliyor.

Honda HR-V teknik incelemesi de yapmıştık!

Renk kodlu simgeler, menülerde gezinmenin hızlı ve basit olmasını sağlıyor. Honda Connect sistemi önceden kurulmuş uygulamalarla geliyor. Diğerleri ise sahiplerinin bağlı oldukları deneyimlerini kişiselleştirmeleri için Honda App Center’dan indirmeye hazır. Önceden yüklenmiş olan ‘Aha’ uygulaması, sosyal medya yayınları ve konum tabanlı servislerin yanı sıra müzik, haber, podcast ve sesli kitap gibi binlerce müzik istasyonuna zahmetsizce erişim sağlıyor. Honda Connect sistemi, akıllı telefonlarla ve diğer kişisel multimedya cihazlarıyla senkronizasyon için WiFi, Bluetooth ve HDMI gibi özellikler sunuyor. HR-V baz modelleri standart olarak gösterge panelinin ortasındaki 5.0 inç LCD renkli ekran ve dört hoparlörlü 160 watt AM/FM/CD ses sistemi ile donatılıyor. Orta ve üst sınıf modeller ise 180 watt’lık altı hoparlörlü ses sistemine sahip.

Honda HR-V 2019 Yalıtım ve Ses

HR-V’nin yüksek verimli akustik yalıtım paketi, ön bölme ve tekerlek kemerleri, bagaj yapısı ve hem ön hem de arka kapı panelleri dahil olmak üzere otomobilin etrafına daha fazla yalıtım malzemesi seviyesi eklenerek 2019 için geliştirilmiş. Ayrıca zemin halısı, zemin altı kapağı ve gösterge paneli akustik ped eklerinin tümü, kabin genelinde rafine ve rahatlatıcı bir atmosfer elde edilmesine katkıda bulunuyor. Otomobil, 100 km/s sabit hızda 65 dB’lik bir gürültü seviyesi sunuyor.

Yeni HR-V, model derecesine bağlı olarak ilk kez aktif gürültü önleme (ANC) sistemiyle de donatılabiliyor. ANC, iki kabin içi mikrofonu kullanarak sesleri izliyor ve ardından hoparlörler üzerinden hassas şekilde zamanlanmış ‘ters fazlı’ ses sinyalleriyle bu gürültüleri minimize ediyor.

Honda HR-V 2019 Güvenlik Donanımı

Makyajlı HR-V, güvenlik donanımı yönünden de zenginleştirilmiş. Baz modelde dahi düşük hızlı kazaları önlemek için City-Brake aktif fren sistemi bulunuyor. Ayrıca, ileri çarpışma uyarısı, trafik işareti tanıma, akıllı hız sınırlayıcı, şerit ayrılma uyarısı ve uzun far destek sistemi de donanım paketine göre sunulacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here