2019 Opel Combo 1.5 130 HP A/T Detaylı İnceleme

0
35504
Opel Combo 2019

Murat Tosun, Opel Combo testi arayanlar için detaylı bir araştırma yaptı. Opel Combo teknik özellikleri /sıfır Combo fiyatı ve daha fazlası için Murat Tosun’un Opel Combo1.5 130 HP A/T test sürüşü izlenimlerini okuyun!

Murat Tosun Opel’in yenilenen hafif ticari araç modeli Combo’yu test etti. Bu sınıfta Alman farkını yaşadığını söyledi. Opel Combo Türkiye satış noktalarına geldiğinden beri büyük ilgi görüyor. Bakalım Yeni Combo testi nasıl geçmiş?

“Hafif ticaride Alman farkı”

Opel Combo, hafif ticari araçlar arasında Alman damgasına sahip olması ile bile kendine çok iddialı bir yer buluyor.

Opel Combo Tasarım Özellikleri

Bu araca baktığımız zaman kendine güvenen bir karakteri olduğunu görüyoruz. Ona gören herkese de ilk bakışta güven duygusu veriyor. Bu durum araba satın alacak birisi için ilk etapta tasarımın ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi. Opel Combo bu konuda iyi bir iş ortaya koymuş ve görünümü ile ilk baştan artı puan alıyor.

Alman Opel’in tasarım dilini yansıtan gündüz LED farları ve Opel logosu ile birleşen krom detaylar ön ızgarayla birlikte çarpıcı bir çizgi oluşturmuş. Yüksek, yatay konumlu motor kaputu ve geniş çamurlukları ise yeni Combo’nun güçlü görünmesinin en önemli nedenlerinden biri.

Havalandırma ızgarasının bakışlarımızın alışık olduğundan daha yüksek bir yere konumlandırılması araca arazi aracı kimliği de kazandırmış. Tamponun dışa doğru uzayan tasarımı da bu tip görünümü destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. Profil görümünde bu tip araçların tamamında olduğu gibi sade bir çizgiyi benimsemesine rağmen bu bölümde de güçlü ve kaliteli görünmekten ödün vermiyor. Arka taraftaysa biraz daha hareket beklentisi içinde olanlar hayal kırıklığı yaşayacak. Bu bölümde kardeşlerinde de olduğu gibi hafif ticari araç çizgilerine mahkum olmuş. Elbette bu durum devasa açılan bağaj kapağından dolayı kaynaklanıyor ama biraz fark iyi olurdu.

Opel Combo 1.5 130 HP A/T İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanına geçtiğiniz anda kendinizi son derece geniş bir kullanım alanında buluyorsunuz. Hafif ticari araçların tamamında bu durum söz konusu olsa bile Yeni Opel Combo rakiplerinin önemli bir bölümüne göre daha iyi bir izlenim uyandırıyor. Cam tavanın getirdiği ferahlık gerçekten kusursuz. Keşke bir yolunu bulup ortadan geçen o şeritten de kurtulabilseymiş. Bu kalın şeride eklenen aydınlatma ile en azından iç mekanda farklı bir ambiyans yakalanmış. Kullanılan malzeme kalitesi açısından daha iyi olmasını beklerdik. Yer yer gerçekten çok sert plastik malzemesi ve otomobil konforunu aratmıyor sözüyle bağdaşamayabiliyor.

Kullanışlılık açısından kokpit, gösterge paneli, kumanda paneli gibi her detayda ne arıyorsanız zorlanmadan buluyorsunuz. Bu bölümlerin tasarımı hoşumuza gitti. Yeni Opel Combo’nun yaşam alanında da kardeşlerinde de olduğu gibi bol bol eşya gözü var. Orta konsolun üzerine konumlandırılan büyük ekran biraz garip görünüyor olsa bile kullanışlılığı görünümünü göz ardı etmemizi sağladı. Yaşam alanında en dikkat çeken yanlarından birisi de Alman otomobillerinin kendine has tasarım anlayışı. Kumanda elemanları, dizilişleri gibi detayları ile bu izlenimi çok rahat bir şekilde kullanıcısına hissettiriyor.

Opel Combo fiyatları için buraya tıklayın!

Opel Combo 1.5 130 HP A/T Motor Özellikleri

Opel Combo’nun motor kaputunun altında yeni 1.5 litrelik dizel ünitenin iki tip güç üreten seçeneğine yer verilmiş durumda. Bunlardan ilki 102 HP güç üretiyor ve 5 ileri manuel şanzıman ile satın alınabiliyor. İkinci seçenekse 130 HP güç üretiyor ve 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla birlikte satın alınabiliyor. Bu motor seçeneği ile test ettiğimiz Opel Combo, 3750 d/d’de 130 HP güç ve 1750 d/d’de 300 Nm tork üretiyor. Gerçekten sadece matematiksel olarak bile etkileyici veriler.

Açıklanan fabrika verilerine göre bu motor şanzıman kombinasyonuyla Opel Combo’nun son hızı 184 km/s ve 0-100 km/s hızlanması 11.4 saniye. Yaptığımız test sırasında motorun performans konusunda oldukça istekli olduğunu tespit ettik. Şanzıman ekonomik tüketim öncelikli olsa bile performans istediğiniz zaman elinden geleni çok rahat bir şekilde yapıyor. Yaptığınız sollama yani ara hızlanma testleri sırasında da ayağımızın altında her zaman güç bulduk. Fabrika verilerine göre karma yakıt tüketimi 4.3 litre olarak açıklanan Opel Combo ile yapmış olduğumuz tüketim testinde 6.2 litre gibi bir değer elde ettik.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Başarılı bir platform üzerinde yükselen Yeni Opel Combo bunun karşılığını çok rahat bir şekilde veriyor. Yüksek yapısı olmasına rağmen izine sadık kalan ve güvenlik karakteri ile beğenimizi kazanan bir araç oldu. Yola sağlam basarken sert esen rüzgarlara bile rahatlıkla kafa tutuyor. Yönlendirme kabiliyeti açısından da eskisine göre çok daha iyi. Netlik ve yönlendirme hassasiyeti sevdiğimiz özelliklerinden biri oldu. Direksiyon simidinin karakteri de iyi ve ele tam otururken, bir sıkıntı yaşatmıyor.

Dizel motor ve otomatik şanzıman sessiz çalışma kabiliyetine sahip. Kompakt sınıfta yer alan bir araçta ilerliyormuş gibi sessiz bir yolculuk yapabiliyorsunuz. Yol darbelerini çok iyi emen süspansiyon sistemi de bu yönde başarılı olmasını sağlıyor. Yüksek hızlara çıkıldığında camlardan biraz rüzgar sızıyor ama bu çok rahatsızlık verecek bir seviyeye ulaşmıyor. Süspansiyon sisteminin çalışma karakteri sürüş güvenliği ile birlikte konforu çok iyi bir ortalama ile yakalayıp yaşam alanında yolculuk edenlere sunuyor.

Opel Combo Euro NCAP

Opel Combo 2018 yılında yapılan çarpışma testinden 4 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından % 91, çocuk yolcuda % 81, yaya güvenliğinden % 58 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 68’lik başarı elde etti. Bu sonuçların hafif ticari araçlar arasında son derece iyi olduğunu notlarımız arasına ekleyelim.

Opel Combo Yorumları Nasıl?

Murat Tosun’un Opel Combo 1.5 lt 130hp A/T yorumları şöyle: Hafif ticari araçlar arasında Alman olduğunu her halinden hissettirmesi onu rakiplerinden bir kenara koymanıza neden olacak. Tasarımında ve yaşam alanında bunu hissettirmeye devam ediyor olması gerçekten büyük iş. İyi bir hafif ticari araç olmuş ve hedeflerine zorlanmadan ulaşır diye düşünüyorum.

Opel Combo Fiyat özellikleri

Opel Combo’ya ulaşmanın en kolay yolu 102 HP güç ve 5 ileri oranlı manuel şanzımandan geçiyor. Bu haliyle araç 122 bin 400 TL başlangıç fiyatına sahip. Biraz daha fazla donanım, 130 HP güç ve 8 ileri otomatik şanzıman istediğiniz zamansa fiyat 139.400 TL. Günümüz şartlarına göre iyi denilebilir.

Opel Combo 1.5 130 HP A/T Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1499 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 130 HP
  • Maksimum Tork: 300 Nm
  • Performans Verileri: 0-100 km/s
  • Hızlanma: 11.4 sn
  • Maksimum Hız: 184 km/s
  • Frenleri: Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.6 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.2 lt/100 km
  • Karma: 4.3 lt/100 km
  • Test: 6.2 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 115 gr/km

Opel Combo Boyutlar

  • Uzunluk: 4403 mm
  • Genişlik: 1848 mm
  • Yükseklik: 1841 mm
  • Dingil Mesafesi: 2785 mm

Opel Combo Bagaj kapasitesi:

  • 950 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1536 kg
  • Lastik Boyutu: 215/65 R16

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here