2019 Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Detaylı İnceleme

10
34080
Peugeot Rifter

Murat Tosun, Peugeot Rifter testi arayanlar için keyifli geziye çıktı. Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 testi yaptı. Sıfır ya da ikinci el Rifter almayı düşünenler için araç hakkında detaylı bilgi paylaştı. Peugeot Rifter hakkında yorumlar ve Rifter teknik özellikleri için okumaya devam edin.

Murat Tosun Peugeot’nun yeni hafif ticari aracı Rifter’i Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Gaziantep’te test etti. Keyifli ve elbette lezzet odaklı bir Gaziantep turu ile Rifter keşfi yaptı. İşte yeni Peugeot Rifter hakkında detaylar…

Peugeot Rifter Test Sürüşü İzlenimleri

“Rifter Ticari Araç Değil Sanki SUV”

Peugeot Rifter tüm sunduğu özellikleriyle sadece adı hafif ticari araç olarak kalmış dedirtiyor. Hafif ticari araçların tüm beklentilerini karşılayan Rifter, SUV araçlara da kafa tutuyor. Şimdi, Peugeot Rifter tasarım özellikleri ve teknik özelliklerine bakalım. Ardındna Rifter hakkında yorumlar ve Peugeot Rifter fiyat detayları…

Peugeot Rifter Tasarım

En baştan söylememiz lazım iyi görünüyor. Hafif ticari araçlar arasına biraz daha kübik bir tasarımla merhaba diyen Peugeot Rifter önemli işler başaracak tasarım anlayışında.

Peugeot ürün gamının özgün ve etkileyici bir isme sahip en yeni üyesi Yeni Peugeot Rifter, farklı bir dünyaya ve kullanım şekline davet ediyor. Markaya özgü karakteristik değerleri korumaya devam eden Yeni Peugeot Rifter, Peugeot ürün gamının tasarım anlayışına sadık bir gönümün sergilerken, aynı zamanda güçlü ve dinamik duruşuyla markanın tasarım dilini geleceğe taşıyor.

Yeni Peugeot Rifter’in modern ve güçlü ön tasarımı, güncel Peugeot ürün gamında olduğu gibi Aslan logosunu dikey konumlu ön ızgaranın ortasında konumlandırıyor. Aslan pençesinden esinlenilen tasarım, ön farların orta kısmında LED imzası ile bütünleşiyor. Rifter, kısa ve yatay konumlu motor kaputu, yüksek omuz çizgisi, kısa ön ve arka aks çıkıntılarıyla başarılı gövde orantıları sergilerken kaslı ve güçlü bir görünüm sunuyor.

Peugeot Rifter TestTasarımın önemli bir parçası olan ve gövdeye entegre edilen tavan rayları aracı tamamlıyor. Ön tarafta uygulanan ve Yeni Peugeot Rifter’e güçlü olduğu kadar modern bir görünüm kazandıran simetrik formlar tasarımda bütünlüğü sağlamak ve profilden de bakıldığında güçlü bir görünüm sunmak üzere yan gövdede uygulanıyor. Şişkin çamurluk ağızları ve plastik kaplamalar güçlü ve modern görünümü desteklerken bazı donanım versiyonlarında 17 inçlik elmas kesimli alaşım jantlar devreye giriyor. Arka tasarım konusundaysa eleştiri alıyor. Yerini aldığı modele göre çok önemli bir değişimin olmaması bu eleştirilerin nedeni.

Peugeot Rifter İç Mekan Özellikleri

Yeni Peugeot Rifter, benzersiz ve yenilikçi bir kokpit tasarımıyla yollara çıktı. Yeni kokpit Peugeot Rifter’in marka ile olan bağını güçlendiriyor. Bünyesinde en gelişmiş teknolojileri barındıran Peugeot i-Cockpit, kabin içine modern ve teknolojik bir görünüm kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürücünün kullanım ergonomisini de destekliyor.

Rifter teknik incelememize de bakın!

İki kenarı düz kompakt boyutlu direksiyon simidi, sürücünün doğrudan görüş alanında bulunan 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve krom çerçeveyle kalite algısı artırılan yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere birbirini tamamlayan farklı donanımların birleşiminden oluşan Peugeot i-Cockpit başarılı bir sürüş deneyimi sunuyor. Ancak bu tip bir yeniliği kullanmakta sıkıntı yaşayan kullanıcıların olduğunu da unutmamak gerekiyor.

İri cüsseli ve biraz uzun boylu sürücüler bu tip bir alanda rahat edemediklerini dile getiriyorlar. Yaşam alanında kullanılan plastik malzemenin de biraz daha yüksek bir kalitede olmasını beklerdik. Göz önünde olan plastik malzemeler biraz daha yumuşak malzemeleri olabilirdi. Eşya gözlerinin sayısı açısından son derece rahat ettiren bir araç. Koltukların kalitesi ve hem önde hem de arkada sunulan yaşam alanı oldukça iyi.

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Motor Özellikleri

Peugeot Rifter’in motor kaputunun altında iki farklı dizel ünite yatıyor. Bunlardan biri 100 HP güç üreten 1560 cc hacmindeki 1.6 lt dizel ünite. Bu motor seçeneği 3750 d/d’de 100 HP güç ve 1750 d/d’de 254 Nm tork üretiyor. Bu motor seçeneğini satın almak istediğiniz zaman 5 ileri oranlı manuel şanzımanla kombine edebiliyorsunuz. Ortalama yakıt tüketimi olarak 4.6 litre açıklanıyor.

Peugeot Rifter’in en iddialı olduğu motorsa gerçekten son derece etkileyici. 1.5 litre hacmindeki bu motor 130 HP güç üretiyor. 1499 cc hacmindeki ünite 3750 d/d’de 130 HP güç ve 1750 d/d’de 300 Nm tork üretiyor. Bu yeni ünite 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabildiği gibi 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla da satın alınabiliyor. Test sırasında kullandığımız tam otomatik şanzıman ve 130 HP güç üreten dizel motor bizleri yaklaşık 250 kilometrelik yolculuğumuz boyunca mutlu etti. Ara hızlanma verileri açısından da son derece etkileyici. Açıklanan fabrika verilerine göre 4.4 litre ortalama yakıt tüketimine sahip. Gaziantep ve Şanlıurfa arasında yaptığımız sürüş tam gerçekçi olmayabilir ama elde ettiğimiz sonuç 6.4 litre olarak gerçekleşti.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Dinamik sürüş özellikleriyle ünlenen EMP2 platformu esas alınarak tasarlanan Yeni Peugeot Rifter markaya özgü sürüş keyfini yansıtıyor. İleri seviyede modüler ve geniş bir yükleme için tasarlanan arka bölüme karşın Riter başarılı bir konfor ve rahatlık seviyesi sunuyor.

Pseudo MacPherson ön süspansiyon ve çapraz bağlantılı bir arka süspansiyon tarafından tesis ediliyor. Markaya özgü sürüş karakteristiği için süspansiyon geometrisi ve direksiyon hassasiyeti özel olarak ayarlanmış.

Yüksek oturma pozisyonu ve 10,8 metrelik dönüş çapı, kıvrak ve atak sürüş özelliklerinin yanı sıra iddialı sürüş keyfini beraberinde getirirken, yerden yüksek yapı sayesinde her türlü yol koşuluna meydan okuyabilecek kadar iyi. Sahip olduğu 4,40 metre uzunluğu ve ön yolcu koltuğunun katlanabilir olması sayesinde, uzun nesneler araç içinde kolaylıkla taşınabiliyor. Yeni Peugeot Rifter’in bagaj kapasitesi 775 litre ile 3.500 litre arasında değişiyor. İki farklı konuma sahip olan bagaj rafı fonksiyonelliği destekliyor ve gerektiğinde ikinci koltuk sırasının arkasına kaldırılabiliyor. Konforlu ve kolay kullanılan bir araç olan Peugeot Rifter sessizlik beklentilerini de rahat karşılıyor. Süspansiyon sistemi kabin içindeki yolcuların rahat etmesini sağlıyor.

Peugeot Rifter Euro NCAP

2018 yılında yapılan Euro NCAP çarpışma testinden Peugeot Rifter  4 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından % 91, çocuk yolcuda % 81, yaya güvenliğinden % 58 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 68’lik başarı elde etti. Bu sonuçların son derece iyi olduğunu notlarımız arasına ekleyelim.

Peugeot Rifter Yorumları

Murat Tosun’un Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130hp EAT8yorumları şöyle: Yeni motor seçeneği ve 8 ileri oranlı tam otomatik şanzımanıyla ona ne görev verirseniz verin üstesinden rahatlıkla gelebilecek bir araç. Sözü çok fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum: “Hafif ticari araçlarda çıtayı yükseklere taşıyan bir araba olmuş.”

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Fiyat özellikleri

Peugeot Rifter’e ulaşmanın en kolay yolu 1.6 lt dizel motor ve manuel şanzımandan geçiyor. Bu şekilde fiyatı 114 bin 000 TL. Onu 130 HP dizel otomatik olarak satın almak istediğiniz zaman fiyatları 134 bin 000 TL’den başlıyor. Bu fiyata baktığımız zaman herkesin beklentide olduğu gibi bizler de biraz daha uygun bir etiket bekledik. Ancak Peugeot burada 5000 TL takas indirim desteği vererek bu beklentiyi karşılıyor.

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1499 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 130 HP
  • Maksimum Tork: 300 Nm
  • Performans Verileri: 0-100 km/s
  • Hızlanma: 10.8sn
  • Maksimum Hız: 181 km/s
  • Frenleri: Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi 130hp EAT8 Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.3 lt/100 km
  • Karma: 4.4 lt/100 km
  • Test: 6.4 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 116 gr/km

Peugeot Rifter Boyutlar

  • Uzunluk: 4403 mm
  • Genişlik: 1848 mm
  • Yükseklik: 1879 mm
  • Dingil Mesafesi: 2785 mm

Peugeot Rifter Bagaj kapasitesi

  • 775 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1465 kg
  • Lastik Boyutu: 215/65 R16

10 YORUMLAR

  1. düz kompakt boyutlu direksiyon simidi, sürücünün doğrudan görüş alanında bulunan 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran Dinamik sürüş özellikleriyle yüksek oturma pozisyonuyla birlikte oluşturulan test sürüşü gayet rahat gözüküyor tercih edilmesi gereken bir araba

  2. 2 ay önce Rifter satın aldım.İlk başta da tasarımı çok hoşuma gidiyordu ve pişman olmadım da 😀 Artık her hafta sonu çoluk çombalağı dolduruyorum pikniğe gidiyorum D: Hem binek araç hem ticari araç

  3. Mayıstan beri Rifter kullanıyorum. Ben bir ticari araçtan bu zamana kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum ilk başta ticaret ile uğraşan biri olan benim için yakıt masrafları çok önemli. Bu kısımda da rifter hakkını veriyor. Şehir içinde sık sık dolaşıyorum ama akşam yakıt durumuna bakınca yüzüm gülümsüyor çok çok az yakması ticaret ile uğraşan birisi için çok güzel bir detay. Diğer detay ise ticari bir araca kıyasla oldukça konforlu. Aslında binek araç olarak da rahatlıkla kullanılabilir. Kısacası sizin tercihinize göre şekillenecek bir araç. Ama sınıfının en iyi ticari aracı derim. Eğer böyle bir araç düşünüyorsan hali hazırda olan faiz indirimlerinden yararlanın derim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here