Yeni Opel Astra Tasarımıyla Dikkatleri Üzerine Topluyor

0
1950
opel astra

Alman otomobil üreticisi Opel, yeni çıkacak Opel Astra ‘da daha modern ve dinamik bir tasarım dili kullanmayı hedefliyor. Markanın tasarım müdürü Mark Adams, Autocar dergisine yapmış olduğu açıklamada “Yeni Mokka ne kadar cesur bir tasarıma sahipse Astra da aynı şekilde olacak. Benzer bir üretim formu planlıyoruz.” dedi.

Gelecek yıl tanıtılması ve 2022 yılında satışa sunulması beklenen yeni nesil Astra, Peugeot 308 ile ortak bir platforma sahip olacak. Temellerini 308’den alacak Astra, görünümde ise tamamen kendini yansıtacak.

Adams ayrıca “PSA Grubunun bir parçası olur olmaz, markanın ne olmasını istediğimizi düşünme fırsatım oldu” dedi. Ayrıca “Onu gitmek istediğimiz yere götürme özgürlüğüne sahiptik. Bu nedenle, markanın değerlerini temel unsurlara nasıl indirgemek istediğimizi düşünerek tüm bu felsefeyi ve otomobilin görünümünü oluşturduk.” diye ekledi.

Böylelikle sekizinci nesil Astra, Peugeot 208 ve Opel Corsa ilişkisi gibi, 208’den tasarım anlamında önemli ölçüde farklı olacak.

PSA etkisi olmayan son Opel modellerine veda

Mevcut Astra, General Motors yönetimi altında tasarlanmış olan PSA etkisi olmayan son Opel modellerinden biri olarak Insignia’nın yanında yer alıyor. Bu nedenle şasi ve motor yelpazesi tamamen yeni olacaktır. PSA’nın EMP2 platformunun güncellenmiş bir versiyonu ve yeni bir benzinli ve dizel motor yelpazesi bekleniyor.

Yeni Opel Astra elektrikli seçenekler sunacak mı?

Astra‘nın elektrikli bir versiyonunun sunulması pek olası olmasa da, Grandland X ile aynı benzinli-elektrikli güç aktarma organını kullanan iki plug-in hibrit varyant bekleniyor.

Ayrıca 296 bhp güç çıkışı bulunan ve Opel markasının sportif markasını kullanacak bir OPC modeli de karşımıza çıkabilir. Hibrit güç aktarım organlarına sahip olacak bu modelin önden çeker olması bekleniyor.

İkinci El Opel İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here