Tesla 25.000$ Fiyatında Yeni Bir Araç Üretmeyi Planlıyor

0
2204
tesla

Tesla firmasının kurucusu Elon Musk, şirketin California fabrikasında düzenlenen bir etkinlikte firmanın gelecek planlarını anlattı. Etkinliğe katılan yatırımcıların tamamı ise etkinliği kendi Tesla araçları içerisinden takip etti. Bu etkinlikte Tesla ‘nın önümüzdeki dönemde bataryalarını nasıl geliştireceğinin de altı çizildi.

Musk bu etkinlikte Tesla ‘nın batarya planları sayesinde 25 bin dolar seviyelerinde piyasaya bir araç sunmaktan da bahsetti.Musk, daha önce Tesla’nın büyük ihtimalle hiçbir zaman 35 bin doların altında bir araba üretmeyeceğini söylemişti.

Tesla 25.000 dolara araç yapabilecek!

Tesla’nın kendi bataryalarını geliştirmesi sayesinde batarya üretim maliyetlerinin azalması sayesinde daha ucuza araç üretilebileceğini söyleyen Musk, “Beni en çok rahatsız eden şeylerden biri, henüz gerçekten uygun fiyatlı bir arabamızın olmaması.” dedi. Pil hücreleri konusunda bir “atılım” olduğu söylenen yeni teknolojileri sayesinde, 25 bin dolara satılabilecek bir Tesla üretilebilecek.

Tesla’nın güç aktarma organları patronu Drew Baglino, şirketin batarya konusunda neye yatırım yaptığını ve neleri araştırdığını özetledi.

Tesla’nın geliştirdiği yeni pil hücreleri mevcut bataryalardan %16 daha fazla menzin sunmanın yanı sıra, 6 kat daha güçlü. Yeni piller güncel pillere göre maliyeti de yarıya indirecek. Ayrıca Baglino, yeni piller dışında da geliştirmeler yapmayı hedeflediğini söyledi. Bu geliştirmelerden bir diğeri ise, pilleri birleştirmek üzerine.

Musk, “Uzun vadede 25 bin dolarlık etkileyici bir elektrikli araç tasarlayıp üretebileceğimizden eminiz,” dedi. Ayrıca “Bu, şirketin başından beri hep hayalimizdi.” diye ekledi.

Ancak etkinlikte bir modelin tanıtılmamış olması ya da Tesla’nın bugüne kadar neler başardığına dair detaylı bilgi verilmemesi yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Yakın geleceğe dair umut vaat eden yeniliklerin tanıtılamaması nedeniyle Tesla hisseleri sunumun ardından değer kaybetti.

İkinci El Elektrikli Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here