2019 Honda Civic Type R 2.0 Detaylı İnceleme

3
31037
Honda Civic Type R

Honda Civic Type R testi arayanlar buraya: Murat Tosun, 2019 Honda Civic Type R testi yaptı. Civic Type R motor özelliklerine, tasarımına ve güvenlik donanımına baktı. Ayrıca sıfır Civic Type R fiyatı ve diğer detaylarla Civic Type R yorumları için okumaya devam edin…

2. El Honda Civic Type R fiyat listesi burada!

Honda Civic Type R Test Sürüş İzlenimleri

Murat Tosun Honda Civic Type R’ı test etti. Tosun, rüzgarın oğlu dediği Type R ile unutulmaz bir hafta geçirdiğini de belirtti.

Honda Civic Type R kendi sınıfının şüphesiz en ateşli görünen temsilcisi. Özellikle test otomobilinde olduğu gibi kırmızı renkler altında asfalt üzerinde alev alev ilerliyor.

Honda Civic Type R Tasarım Özellikleri

Fotoğrafları görüyorsunuz çok fazla bir şey anlatmaya gerek bırakmayan bir tasarım söz konusu. Bu tasarımın en çok yakıştığı renkse şüphesiz test otomobilinde de olduğu gibi kırmızı. Ona ne zaman nereden ve neresinden bakarsanız bakın alev almış gibi görünen bir tasarımla karşılaşıyorsunuz. Son dönemlerde yuvarlak hatlara dönen otomobil sektörüne başkaldırı gibi köşeli hatlara sahip bir tasarımı var. Yüzünü baktığınız zaman sert ifadesinin altında köşeli hatların getirdiği artıyla biraz kibirli olduğunu da görüyorsunuz. Ne dersiniz, bunda sonuna kadar haklı değil mi? Yan tarafında akıcı hatlar o kadar iyi ki onun sanki yayından fırlamaya hazır bir ok olduğunu düşünüyorsunuz. Sanki okta gerilmiş ve fırlamaya hazır gibi görünüyor. Arka tasarıma baktığımızdaysa yine nefis tasarlanmış bir aydınlatma grubuna sahip olduğunu görüyoruz. Ancak hemen gözümüz dev spoilere gidiyor. İkinci bir kat çıkılmış gibi görünen bu detay otomobilin karakteristik yapısına sağlamlığı eklerken aynı zamanda sürüş sırasında izinin tam üzerinde kalması konusunda çok başarılı oluyor.

Sıfır km Honda Civic HB fiyat listesi burada!

2019 Honda Civic Type R İç Mekan Özellikleri

Honda Civic Type R’ın kapısını açıp yaşam alanına geçtiğinizde ilk etkilendiğiniz detay koltukları oluyor. Gerçek yarış koltukları aracın içinde bulunan herkesin daha gaza bile dokunmadan kendilerini güvende hissetmelerini sağlıyor. Elbette bu bölümde sürücü ve yolcu çok daha şanslı. Önde oturan iki kişi vücutlarının büyük bir koruma kalkanıyla sarıldığını hissediyor. Yan desteklerse kusursuz, bacakların bir yere kıpırdamasına izin vermiyor. Manuel şanzımanın vites kolu da aynı şekilde başarılı bir tasarıma sahip. Vites kolu ile yönlendirmeler de son derece rahat bir şekilde gerçekleştiriliyor. Vites konsolunun tam yanındaysa aracın sürüş karakterine müdahale edebildiğiniz kumanda elemanı yer alıyor. Elbette hepimiz bu otomobili sürekli olarak Dinamik modda kullanmak istiyor ama Comfort moduna aldığınız zaman onu sanki konforuyla ön plana çıkan bir binek otomobil gibi kullanabiliyorsunuz. Yaşam alanının sevdiğimiz detaylarından birisi de basık bir yapıda olmaması oldu. Sportif karakteriyle ön planda olmasına rağmen oldukça geniş ve ferah bir yaşam alanı sunuyor. Görüş açıları tam beklediğimiz gibi kusursuz. Yaşam alanıyla ilgili yapabileceğimiz en önemli eleştiri elektronik el freni. Bunun yerine nefis tasarımla manuel bir el frenini tercih ederdik. Bunun yanında orta konsolun üzerinde diğer Honda modellerinde de gördüğümüz dijital ekrana bunda gerek var mıydı diye de düşündük.

Farklı bir görüş için Honda Civic Type-R inceleme yazısını da okuyun…

Honda Civic Type R Motor Özellikleri

İşte bu bölüme geldiğimizde ağzımın kulaklarımıza varacak değerler karşımıza çıkıyor. Üst devirlere çıkmaya istekli Japon motorlarını bilen bilir. İşte o genlerden gelen tecrübe Honda Civic Type R’ın motor kaputunun altında bir iki adım daha ileriye taşınmış. Bu kalp arka arkaya 5 kez 90 dakika futbol maçı yapıp, altıncı maç yok mu diyecek bir insan kalbi gibi.

4 silindirli VTEC turbo benzinli motor 6500 d/d’de 320 HP güç üretiyor. Buna 2500 d/d’den itibaren kullanıma sunulan 400 Nm tork eşlik ediyor. 1996 cc hacmindeki benzinli üniteye 6 ileri oranlı kemikli yapısıyla sevdiğimiz manuel şanzıman eşlik ediyor. Önden çekişli olarak performans sergileyen Honda Civic Type R, 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 saniye gibi çok iddialı bir sürede tamamlıyor. Yaptığımız testte bunu zorlanmadan yapabileceğini ispat ederken, son hızı 272 km/s olarak açıklanıyor. 1451 kilogram ağırlığında olan bu sportif araba açıklanan bilgilere göre 100 km’de ortalama 7.7 litre ile yetinebiliyor. Yapmış olduğumuz testte tamamen kurallarına göre oynayarak manuel şanzıman ile devir bandını da iyi ayarladığımız zamanlarda 9.1 litre gibi bir tüketim rakamına ulaştık.

Honda Civic Type R Koltukları

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bazı otomobillere güvenirsin, işte bu da onlardan biri. Damarlarında jet hızıyla akan kanın tüm heyecanını sürücü ve yolcularına hissettirirken adeta kulaklarına bana güvenin diye haykırıyor. Arka arkaya virajlı test parkurumuzda yaptığımız test sırasında, hız limitlerini her arttırdığımızda bize daha yok mu der gibi davranıyordu. Limitlerini en üst seviyeye çıkardığımız anlarda bile izinin üzerine bakmaktan ödün bile vermedi. Zaten bu kullanımı yaparken Jason Tahincioğlu pilotajında pist rekorlarını tarihe gömüşü de sürekli olarak aklımıza geldi.

Honda Civic Type R İç MekanHer zaman sevgi dolu bir otomobil ama damarına basarsanız en büyük kabusunuz olabilir. Tüm bunları yazanken notlarımız arasına şu önemli konuyu da ekleyelim: Trafiğe açık yollarda bu tip kullanımların yapılmaması gerektiğini sizler gibi bizler de biliyoruz. Bu denemelerin tamamı trafiğe kapalı alanda yapıldı. Sportif ruh damarlarında olan Honda Civic Type R istediği zaman size konfor veren bir araç halini de alıyor. Geniş bir yaşam alanı, bol eşya gözü, 420 litre bagaj gibi detaylara sahip olan araç sürüş karakterini Comfort moduna aldığınız anda yolların sakin ve konforlu çocuklarından biri oluveriyor.

Güvenlik Özellikleri

Honda Civic Type R Euro NCAP çarpışma testinde yer almadı. Ancak pist otomobili karakterine sahip olan bu otomobil rollbarlarını takarak piste çıkacağınız türden bir otomobil. O nedenle güvenlik konusunda kuşku bile uyandırmıyor.

Honda Civic Type R Yorumları

Murat Tosun’un Honda Civic Type R yorumları şöyle: Önce şunu itiraf etmem gerekiyor ondan hiç ayrılmak istemedim. Sanki canlıymış gibi onunla bir bağ kuruyorsunuz ve bu bağı bir anda kesip atmak çok ama çok zor. O nedenle bu aracı satın alacak olanların çok şanslı bizlerinse en azından bir hafta kullanarak nefsimizi körelten insanlar olduğumuzu düşünüyorum. Satın alabilecek gücünüz varsa ve bu tip araçları seviyorsanız durduğunuz kabahat.

2019 Honda Civic Type R Fiyat özellikleri

Honda Civic Type R, ülkemizde 387 bin 500 TL etikete sahip. Bu fiyatlara çıkabilenlerin dikkatini çok rahat bir şekilde çekebilir. Sportif babalar hem ailelerinin beklediği bagaj hacmi, eşya gözü gibi detayları bulabilir hem de kendi keyfine sonuna kadar bakabilir.

Honda Civic Type R Teknik Özellikleri

  • Motor: 2.0 lt
  • Motor Hacmi: 1996 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 320 HP
  • Maksimum Tork: 400 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 5.8 sn
  • Maksimum Hız: 272 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 9.8 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 6.5 lt/100 km
  • Karma: 7.7 lt/100 km
  • Test: 9.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 176 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4557 mm
  • Genişlik: 1877 mm
  • Yükseklik: 1427 mm
  • Dingil Mesafesi: 2699 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 420 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 46.9 lt
  • Boş Ağırlık: 1451 kg
  • Lastik Boyutu: 245/30 ZR20

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here