Honda Civic 2022 Yeni Kasa İle İlgili Tüm Detaylar!

0
5918
2022 honda civis yeni kasa

Geçtiğimiz yıl boyunca merakla beklenen otomobillerden biri olan yeni Honda Civic Sedan sonunda tamamen ortaya çıktı. 2022 Honda Civic Sedan, 11. nesil olarak tanıtıldı. Bu yeni model, hem tasarım hem de teknoloji tarafında pek çok yeniliği de beraberinde getirdi. Peki 2022 Honda Civic Türkiye’ye ne zaman geliyor ? Ne gibi özellikleri var ? Sizde Honda Civic 2022 yeni kasa  ile ilgili detaylar için okumaya devam edin.

Honda Civic 2022 Yeni Kasa Dış Tasarım

Honda Civic 2022 yeni kasa için tasarımına baktığımızda Japon markanın hem iç hem de dış tasarımda sadeleşmeye çalıştığını görmek zor değil. Bu yeni modelde markanın genelleşmiş ‘maksimum insan, minimum makine’ felsefesinin yanı sıra klasik Civic modellerinden esintiler taşıyan tasarım konseptlerine de yer vermiş.

2022 honda civis yeni kasa

Honda Civic Sedan da aks mesafesinin 35 mm, toplam uzunluğu ise 33 mm kadar artırılmış. Bunların yanında artırılan arka iz genişliği de araca ekstradan denge sağlamış. Bir başka değişiklik ise A sütunlarının başlangıç noktasının da yaklaşık 50 mm kadar geriye taşınmış olması. Böylece ön tarafın uzunluğuna vurgu yapılmış olduğu görülüyor. Son olarak düşük omuz çizgisi ve kapıya taşınan yan aynalar da görüş açısının iyileştirilmesine oldukça katkı sağlamış.

Honda, yeni Civic Sedan’ı daha dayanıklı hale getirmiş. Bunun için yüksek mukavemetli çelik ve aluminyum kullanan şirket, bu sayede burulma direncini yüzde 8, eğilme direncini de yüzde 13 oranında iyileştirmiş. Bu sayede sürüş, yol tutuş ve güvenlik konularında eskiye göre daha iyi olan yeni Civic Sedan’ın ağırlığı da 45 kilogram civarında artmış. Yeni Honda Civic Sedan’da, travmatik beyin ve boyun hasarının azaltılmasına yönelik tasarlanan yeni ön hava yastıkları ve arka yan hava yastıkları dahil olmak üzere toplamda 10 adet hava yastığı bulunuyor.

İç Mekan Honda Civic 2022 Yeni Kasa

Honda Civic 2022 yeni kasa iç mekanını daha önce sadece çizim olarak görmüştük. Şimdi ise yenilenen kabin de tüm detaylarıyla karşımızda duruyor. Yeni kabinin tasarımında 10.2 inç dijital gösterge paneli ve 7 inç multimedya ekranı standart olarak sunuluyor. Eğer bu yeterli gelmezse, multimedya ekranının üst paketlerde 9 inç olarak yükseltebildiğinizi belirtelim. Aynı zamanda kablosuz Android Auto ve Apple Car Play desteği de araçta bulunanlar arasında. Ve yine üst paketlerde kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi de bulunuyor.

iç mekan

Honda Civic 2022 yeni kasa iç tasarımı için daha sade bir görünüme kavuşmuş ve daha kaliteli malzemeler kullanılmış diyebiliriz. Ek olarak konsolda boydan boya uzanan, hava menfezlerini de kapsayan tasarım otomobile retro bir görünüm katmış. Konsolun merkezinde ise klima kontrollerinin yapıldığı döner düğmelere yer verilerek konfor sağlanmış. Orta konsoluna baktığımızda ise büyük bardaklıklar, USB girişleri ve elektronik park freni gibi düğmelerin mevcut olduğunu görüyoruz. Bunların yanı sıra 12 hoparlörlü Bose ses sistemi de 2022 Honda Civic yeni kasa özellikleri arasında.

Güvenlik Ve Sürüş Sistemleri

Yeni Civic Sedan’nın sürüş asistanlarına bakacak olursak Honda Sensing isimli güvenlik teknolojilerinin kullanıldığı görüyoruz. Bu tasarım eskiye göre daha geniş bir görüş açısı sağlayan yeni kamera sayesinde iyileştirilmiş. Aynı zamanda daha iyi bir yazılım ve güçlü bir işlemci desteği de alan sistem, bisikletli, yaya ve diğer araçların dışında şeritleri ve yol işaretlerini de daha hızlı ve kesin bir şekilde algılıyor.

2022 honda civis yeni kasa

Bu değişiklikler sayesinde adaptif hız sabitleyici ve şerit takip sisteminin daha iyi çalıştığı gözlenmiş. Aynı zamanda araçta artık trafik sıkışıklığı asistanı da mevcut. Bir diğer yandan 2022 Honda Civic yeni kasa da ilk kez  8 adet sonar sensör de karşımıza çıkıyor. Bu sensörler otomobile düşük hız koşullarında – örneğin park etme esnasında – otomatik fren desteği sağlayan bir yardımcı da kazandırmış oluyor.

Honda Civic 2022 yeni kasa özellikleri

Yeni Civic Sedan ile ilgili yazdığımız tüm bu detayları maddeler halinde özetleyelim:

  • Yeni sade tasarım
  • Tamamen dijital LCD gösterge ekranı
  • Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7 inç dokunmatik multimedya ekranı
  • 12 hoparlörlü Bose ses sistemi
  • Daha güçlü ve yakıt tasarruflu 1.5 litrelik turbo motor
  • Güncellenmiş süspansiyon ve direksiyon ayarı

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here