Yeni Opel Astra Sports Tourer Tanıtıldı!

0
2775
Yeni Astra Sports Tourer

Alman otomotiv devlerinden Opel, çok sevilen Astra modelini cesur ve yalın tasarım felsefesi ile yeniden yorumladı. Model station wagon olarak dünyaya tanıtıldı. Model, Yeni Opel Astra Sports Tourer adı ile sunuluyor. Ve iki farklı güç seviyesine sahip hibrit seçeneği ile tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni Astra Sports Tourer, 60 yıl önce Opel Kadett Caravan ile başlamış. Ve ilk Alman station wagon modelinin genlerini günümüz teknolojileri ile birleştirmiş. Üstelik Opel Vizör marka yüzü ve Pure Panel dijital kokpit gibi yeni nesil Opel tasarım unsurlarını da bünyesinde barındırıyor. Astra Sports Tourer’ın tüketiciye sundukları da oldukça cazip. Intelli-Lux LED Pixel Far teknolojisini kompakt station wagon segmentinde kullanıma sunuyor. Aynı zamanda sınıfının en iyisi ergonomik AGR koltuklarla optimum konfor ve destek sağlıyor.

opel

Yepyeni motor seçenekleri Yeni Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer, elektrikli güç aktarma seçeneklerinin dışında yüksek verimlilik seviyesine sahip benzinli ve dizel motor seçenekleri ile de satışa sunulacak. Motor seçeneklerinin güç aralığı ise:

  • Benzinli ve dizellerde 110 HP (81 kW) ile 130 HP (96 kW) arasında değişirken,
  • Elektrikli şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ise 225 HP (165 kW) seviyesine kadar ulaşacak.

Benzinli ve dizel motorlarda altı vitesli şanzıman standart olarak sunulacak. Aynı zamanda daha güçlü motorlarda da isteğe bağlı olarak sekiz vitesli otomatik şanzıman (şarj edilebilir hibrit versiyonlarda elektrikli) sunulacak.

Boyutları ve yükleme alanıyla fark yaratıyor

Bu yeni model oldukça farklı boyutlar ile Opel’in station wagon pazarındaki öncülüğünü daha da güçlendiriyor. Aynı zamanda da markanın verimli alan kullanımı becerilerini gözler önüne seriyor. Gelin birlikte bakalım. Yeni Astra Sports Tourer:

  • 4.642 x 1.860 x 1.480 milimetrelik (U x G x Y) boyutlarına ve
  • Yaklaşık 600 mm yükleme eşiği yüksekliğine sahip.
  • Daha kısa olan ön bölüm sayesinde toplam uzunluğu önceki nesilden 60 mm kısa olsa da, yeni model yeni Astra Hatchback’ten 57 mm daha uzun ve 2.732 mm (+70 mm) ile oldukça uzun bir dingil mesafesi kullanıma sunuyor.

Yeni Astra Sports Tourer

“Intelli-Space” hareketli zemin ile esnek bagaj kullanımı

Yeni Astra Sports Tourer, arka koltukların arkası dik konumda iken 608 litreden fazla bagaj hacmine sahip. Arka koltuklar katlandığında ise bagaj hacmi 1.63 litreyi aşıyor. Ayrıca standart sırtlık katlandığında bagaj zemini tamamen düz hale geliyor. Şarj edilebilir hibrit versiyonlar, 548 litre ve 1.574 litrenin üzerinde bagaj hacmi kullanıma sunuyor.

İçten yanmalı motor seçeneklerinde “IntelliSpace” seçeneği ile bagaj ağırlığı optimize edilebiliyor. Bu hareketli kargo zemini tek elle farklı yüksekliklere ayarlanabilmekte ve 5 derecelik bir açıyla sabitlenebilmektedir.

Yeni Astra Sports Tourer, “Intelli-Space” ile lastik patladığında da hayatı kolaylaştırabiliyor. İlk yardım ve lastik tamir takımları, bagaj veya arka koltuklardan erişilebilen zeminin altındaki akıllı bölmelerde saklanıyor. Bu, bagajı tamamen boşaltmak zorunda kalmadan kitlere erişilebileceği anlamına gelmektedir. Bagaj kapağı, arka tamponun altındaki ayak hareket ettirilerek otomatik olarak açılıp kapatılabiliyor. Bu da kurulum kolaylığı sağlayan etkenlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Kompakt sınıfta benzersiz Intelli-Lux LED® Pixel Farlar

Yeni Astra Sports Tourer için markanın ilk station wagon modeli olduğunu söylemiştik. Bu model, kompakt station wagon pazarına sunduğu teknolojilerle de net bir duruş sergiliyor. Örnek verecek olursak; uyarlanabilir, parlama yapmayan Intelli-Lux LED® Pixel farın en yeni versiyonu. Üstelik bu farlar bu teknolojilerden sadece birini temsil ediyor. Sistemin verileri, doğrudan Opel’in amiral gemileri Insignia ve Grandland’dan aktarılıyor. Ve 168 LED hücresiyle kompakt ve orta sınıfa aydınlatma teknolojisiyle öncülük ediyor.

Konforu ile marka geleneğini sürdürüyor

Alman otomotiv devlerinden Opel’in tipik gelişmiş koltuk konforu geleneği bu modelde de en üst düzeyde sunulmuş. Aynı zamanda Yeni Astra Sports Tourer’ın şirket bünyesinde geliştirilen AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası) onaylı son derece ergonomik ön koltukları da kompakt sınıfın en iyisi. Üstelik elektrikli sırt eğiminden elektro-pnömatik bel desteğine kadar çeşitli isteğe bağlı ayarlar sunuyor.

Sıfır km Opel modelleri ve fiyatları için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here