2023 Honda Civic Type R Karşınızda!

0
3493
En güçlü Type R

Honda’nın tamamen yenilenen Honda Civic Type R modeli, 25 yıllık köklü bir hot hatch geçmişine dayanmaktadır. Birçok kişinin en beğendiği hot hatchlerden biridir. Detaylarına hep birlikte gelin göz atalım.

En Güçlü Honda Civic Type R

Yenilenmiş görüntüsüyle Type RJaponya’daki Uluslararası Yarış Pisti olan Suzuka’da gösterdiği performans ile önden çekişli otomobillerde yeni Type R bir tur rekoruna imza attı. Yenilenen Civic Type R, performansındaki iyileştirmeler ile tamamen yeni bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. Ayrıca yeni nesil Honda Civic Type R, 2023 yılının başında Avrupa yollarına çıkma yolunda hazırlıklarına devam ediyor.

Yüksek performanslı hatchback modeli olan Type R’ın 25’inci yılını ve aynı zamanda efsanevi Civic’in 50’nci yılını kutlayan Honda, 2023 yılının başından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak olan Yeni Honda Civic Type R modelini tanıttı. Honda’nın yarış dünyasından ilham alan uzun soluklu ve yüksek performanslı olan otomobiller geleneğine dayanan yeni Type R, bugüne kadarki en heyecan verici ve halk arasında en eğlenceli sürüş deneyimini sunmaktadır. Bunun yanında Japonya’daki Suzuka Pisti’nde önden çekişli otomobiller tur rekorunu kırarak şimdiden yeni standartları belirleyen Civic Type R, Honda mühendisleri tarafından aerodinamik performansı çok daha ileriye taşınarak aracın motor parçaları ve gövde dahil olmak üzere her yönden geliştirildi.

2023 Type R Tasarımı

Honda Civic Type R TasarımYeni Honda Civic Type R’ın tasarımı “Ultimate Sports 2.0”adı altında geliştirilen ve kısa bir süre önce tanıtılan Honda Civic e:HEV’in şık ve sportif silueti kaybetmeden üzerine inşa yerleşti. Type R daha sportif bir görünüm ve gelişmiş sürüş performansı gerektiriyor. Bundan dolayı daha alçak ve daha geniş bir duruşa sahip olması gerekiyordu. Yeni Type R’ın squat formu; özel tasarım Michelin Pilot Sport 4S lastikleri, 19 inçlik mat siyah hafif alaşım jantlarıyle birlikte geliyor.

Ön ve arka tampon gibi ayrıntıları dışında da arka kapıları ve çamurluk kemerleri de gövdeye entegre edilen tasarımlarıyla bütünlük sağlamaktadır. Tüm tasarım öğeleri özel olarak geliştirilen yeni Type R, ayrıca güçlü bir aerodinamik sağlamaktadır. Ön tamponun geniş alt ızgarası, motora giden hava akışını en üst düzeye çıkarıyor. Bunun yanında hava akışını güçlendirmek üzere yeni ve gösterişli motor kaputu geliyor. Böylelikle aracın rüzgar karşısında zorlanması minimuma indiriliyor. Ön tekerleklerin arkasındaki geniş havalandırma girişleri ile doğrudan gövde altına gelen rüzgar daha büyük arka difüzör ile aerodinamiği en üst düzeye çıkarıyor. Gösterişli arka kanat tasarımı, yere basma kuvvetine katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra hava direncini bastırmak için arkaya doğru açılı olarak konumlandırılıyor. Yeni dökme-alüminyum ayaklarla desteklenen arka kanat, daha alçak ve geniş duruyor. Bu görünüm de Yeni Honda Civic Type R’ın sportif tasarımını tamamlıyor.

Sıfır KM Honda Civic Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here