2022 Honda NT1100 Türkiye’de Satışa Sunuluyor

0
2405
NT1100 Viraj Fotoğrafı

Aslında 2022 Honda NT1100 14 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye’de satışı yapılmaya başladı. Merakla beklenen bu motorun detaylarına gelin birlikte bakalım.

Yeni Bir Çağ Başlatacak Motosiklet

Yeni bir bakış açısı geliyor.Honda’nın 14 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye’de satışa sunduğu yeni NT1100 modeli, Touring motor segmentine yeni bir bakış açısı katacak gibi duruyor. Bu yeni akış açısıyla birlikte gelecek olan alçak sele boyu, keskin gidon ve yüksek süspansiyon geometrisi ile benzersiz bir spor görünüm sunuyor. Aynı zamanda 2022 Honda NT1100, 5 kademeli ayarlanabilir ön cam grenajı da bulunduruyor. Üstelik alt-üst deflektörleriyle rüzgâr ve hava koşullarına karşı tam koruma sağlıyor. Bunun yanında hız sabitleme, yan çantalar ve ısıtmalı elciklerin standart olarak sunuluyor. Bu modelde 3 farklı sürüş modu bulunuyor. Kişiselleştirilebilir 2 kullanıcı seçeneği bulunuyor. Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) ve Ön Tekerlek Kalkış Kontrolü gibi elektronik sistemler de kullanıcılarına üst seviye bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Yeni NT1100’ün dikkat çeken bir diğer parçası ise dört pistonlu ön frenleri oluyor. Önde 120/70-17 ve arkada 180/55-17 ebadındaki lastikleri ile birlikte geliyor. Bu lastikler üstün bir yol tutuşu sağlıyor. Bunun yanında teknolojik açıdan Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu ile gelişmiş bağlanabilirlik seçenekleri sunuyor. Bu teknolojik özellikleri 6,5 inç TFT dokunmatik ekranıyla sağlıyor. Yeni NT1100’ün manuel şanzımanlı versiyonu 298 bin TL. Otomatik DCT şanzımanlı versiyonu ise 310 bin TL’lik fiyatıyla satışa çıkıyor.

2022 Honda NT1100 Tasarımı

TasarımıBu motosiklet sportif ve kıvrak bir tasarıma sahip. Bunun yanında yalın bir görünüme sahip olsa da karakteristik ve dinamik çizgileri ile dikkat çekmeyi başarıyor. NT1100’ün şık tasarımı, sürüş deneyimini ve sürüş kalitesini de iyileştirmeye yönelik detaylar barındırıyor. Bahsetmiş olduğumuz standart olarak sunulan üst ve alt reflektörler, kol ve alt gövde bölgesinde rüzgâr ve hava koşullarına karşı koruma sağlıyor. Aynı şekilde üzerinde durduğumuz 5 kademeli yükseklik ayarı sunulan ön cam grenajı düşük ayardayken hava binicinin omuz bölgesinden geçiyor ve yüksek ayardayken ise hava binicinin kaskının üzerinden geçerek sürüş kalitesini destekliyor. Grenajlar tarafından sağlanan koruma ile sürücü motosiklet ile tamamen bütünleşiyor. Ayrıca geniş ve kalın sele dolgusu iki kişilik lüks ve konforlu bir oturma alanı sağlıyor. Bunun yanında sele yüksekliği 820 mm olarak ayarlanıyor. NT1100’deki yolcuya ait büyük tutamaç da arka taraf boyunca uzanıyor.

NT1100 modelinde bir motosiklette beklenmeyecek özellikler bulunuyor. Bunlar hız sabitleme, ısıtmalı elcikler ve sökülebilir yan çantalar da standart olarak geliyor. NT1100’ün temel özelliklerinden birini oluşturan yan çantalar ince tasarımıyla şehir içi sürüşlerinde rahatlık sağlıyor. Ayrıca NT1100’ün egzoz susturucuları, yan çanta hacimlerini yüksek tutmak için aşağı kısımda bulunuyor.

Ekran detaylarıNT1100’ün parlak ve okunaklı 6,5 inçlik TFT dokunmatik ekranı, 3 ekran görüntüsü seçeneğini kapsıyor. Bu üç adet ekran görüntüsü altın, gümüş ve bronz olarak adlandırılıyor. Altın, tüm sayısal ve mod bilgilerini gösterirken Gümüş, hız göstergesi ve devir sayacını ortalıyor. Bronz ise devir sayacını ortalıyor. Arka plan renginin varsayılan ayarı dışında siyah veya beyaz renk seçeneği de bulunuyor. Apple CarPlay, Android Auto ve Bluetooth bağlantısı da ekran üzerinden telefon işlemlerine kolaylık sağlıyor. Tamamen LED farları, kendi kendine kapanabilen sinyalleri bulunuyor. Bunun yanında acil durum fren sinyalleri gibi elektronik çözümlere sahip.

Honda NT1100 Teknik Özellikleri

Motosikletin tasarımıŞanzımanı ne kadar iyi?

Honda’nın Africa Twin CRF1100L modeli ile başarısını kanıtlamış olduğu çelik yarım çift beşikli iskelet ve cıvata ile sabitlenen yardımcı şasisi, NT1100 modelinde güçlü bir temel oluşturuyor. Ayrıca yay ön yükü, yolcu veya bagaj taşımak üzere hidrolik olarak ve uzaktan ayarlanabiliyor.

Africa Twin modelinde yer alan ve yeni NT1100 modelinde de kullanılan 1.084 cc SOHC 8 supaplı paralel çift silindirli motor bulunuyor. Bu motor 7.250 d/d’da 75 kW güç ve 6.250 d/d’da 104 Nm tork kullanıma sunuyor. 10.1:1 sıkıştırma oranı ile 270° kademeli krank mili ve düzensiz ateşleme aralığı sağlıyor. Krank yatağı dikey olarak bölünen NT1100’ün su pompası, silindir kapağına entegre edilmiş bir termostat ile debriyaj muhafazasının içine yerleştiriliyor.

Honda, Çift Kavramalı Şanzıman’ı (DCT) ilk kez 2009 yılında VFR1200F modelinde opsiyon olarak sunmuştu. O tarihten bu yana Avrupa genelinde 200 binden fazla DCT donanımlı motosiklet sattı. 2020 yılında ise müşterilerin yüzde 53’ü manuel yerine DCT seçeneğini tercih ediyor.

Şanzıman

Şanzımanı ne kadar iyi?Honda, Çift Kavramalı Şanzımanı (DCT) ilk kez 2009 yılında VFR1200F modelinde opsiyon olarak sunduğunu söylemiştik. NT1100 modelinde de bulunan DCT, tutarlı, hızlı ve kusursuz bir vites değişimi sağlıyor. Bunun yanında vites değişiminde sarsıntı oluşmasının ve güç kayıplarının da önüne geçiyor. Bu şekilde yumuşak ve hızlı vites değişimi sağlıyor. Honda’nın çift kavramalı şanzımanı şehir içi sürüşlerinde daha az stres ve azaltılmış binici yorgunluğu avantajı sağlıyor. Bunun yanında fren ve hızlanma noktalarına daha fazla konsantre olma olanağı sağlıyor.

Son olarak Honda’nın yeni NT1100 modeli, Mat İridyum Gri Metalik, Parlak İnci Beyazı ve Grafit Siyah olmak üzere 3 farklı renk seçeneği geliyor. Bunun yanında fiyatlarını söylediğimiz gibi olacak. Manuel şanzımanlı versiyonu 298 bin TL’den, DCT şanzımanlı versiyonu ise 310 bin TL’den satışa sunuluyor.

2.El Honda Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here