Citroen C-Elysee Test Sürüşü

1
30309

Citroen C-Elysee test sürüşü arayanlar için Murat Tosun keyifli bir içerik hazırladı. Citroen C-Elysee testi ile aracın tasarımı, motor özellikleri, fiyatı ve daha fazlası hakkında bilgi verdi.

Citroen C-Elysee Test Sürüşü

Citroen C-Elysee

Murat Tosun Citroen’in küçük sınıf sedan modeli C-Elysee’yi test etti. Ona göre C-Elysee, daha üst sınıf bir görüntü sunuyor. Citroen C-Elysee’nin görüntüsü ve yaşam alanında sundukları onu bir üst sınıf olan C segmentine bile taşıyabilecek detaylara sahip.

Citroen C-Elysee tasarım özellikleri

Citroen C-Elysee tasarım konusunda Fransızların geldiği noktanın en önemli göstergelerinden biri. Sahip olduğu karakterli ve kaliteli görünen tasarım yapısı onun dikkat çekici bir model olmasını sağlıyor. Küçük sınıf sedan araçlar arasında tasarım açısından albenisi yüksek modellerden biri.

Modern bir yüz tasarımı olan araç LED gündüz farları gibi detayları ile kaliteli de görünmeyi başarıyor. Bunun yanında görünüme eklenen krom detaylarda onun kaliteli görünmesinde önemli bir rol oynuyor. Profil görünümünde de akıcı hatlara sahip olan Citroen C-Elysee görünüşü bu açıdan bakıldığı zamanda geçer notu zorlanmadan alıyor. Elbette bu değerlendirmeleri küçük sınıfta yer alan sedan uygun fiyatlı bir araç için yaptığımızı unutmayın. Arka tasarım detaylarına baktığımız zaman marka logosu ve stop lambalarının yana doğru uzayan tasarımı sayesinde bu bölümden de iyi görünüyor.

Citroen C-Elysee tasarımı ile göze hoş gelen bir otomobil. Bütününe bakıldığında kalite vurgusunun ön planda olması daha üst sınıfta bir araç kullanıyormuşsunuz imajını zorlanmadan yaşatıyor.

Citroen C-Elysee iç mekan özellikleri

 

Kapısını açıp yaşam alanına geçtiğimiz zaman dışında kalite vurgusunu bolca yapılırken yaşam alanında maliyetler kaygısıyla bundan uzak durulduğunu görüyoruz. Kokpit detaylarında sert plastik malzemeler kullanılmış. Bu durum maliyet kaygılarını açık bir şekilde gözler önüne seriyor.

İki farklı renk kullanılan tasarımla yaşam alanı ferahlığının daha iyi görünmesi sağlanmış. Bu gerçekten de çok iyi bir tercih. Arabanın içi karanlık kalmaktan kurtulmuş. Cam açma kumandalarının vites konsolunun olduğu bölümde kullanılmasına acil bir çözüm bulunmalı. Hem görüntü olarak kötü hem de kullanışlı değil.

Yaşam alanı genişliği konusunda önde ve arkada yolculuk yapacak olanlara sunduğu geniş yaşam alanıysa onun en önemli artısı. Baş, omuz ve diz mesafeleri konusunda rahat ettiğimiz araçlardan biri oldu. Kullanışlı ve birçok özelliği bünyesinde barındıran bir ekran kullanıyor olması da artılarından. Dokunma hassasiyeti biraz daha iyi olsa daha fazla hoşumuza giderdi. Eşya gözlerinin sayısı açısından beklediğimizden daha azıyla yetinmek zorunda kaldık. Yalıtım konusunda da biraz daha geliştirmeye ihtiyacı var. Yüksek hızlara çıkıldığı zaman gürültü beklentimizden daha fazla arttı.

Citroen kampanyaları için buraya tıklayın!

Citroen C-Elysee motor özellikleri

İşte bu bölümde “tam bu otomobilden bekleneni veriyor ve eksik gördüğümüz detaylardan vazgeçebiliriz” dedirtiyor.

Citroen C-Elysee’in kalbinde 1.6 litre BlueHDi motor yatıyor. Bu motor seçeneği 3750 d/d’de 99 HP güç ve 1750 d/d’de 254 Nm tork üretiyor. 5 ileri manuel şanzıman ile kombine edilmiş dizel motor araca 10.8 saniyelik bir 0-100 km/s hızlanma değeri sunarken maksimum 183 km/s’lik hıza ulaşılmasını sağlıyor. Fabrika verilerine göre karma yakıt tüketim değeri 100 km’lik parkurda 3.8 litre olarak açıklanan Citroen C-Elysee normal sürüş şartları altında 5 litrelik tüketim değerine ulaşıyor. İşte demek istediğimiz nokta aslında tam olarak bu.

2. el Citroen C-Elysee Fiyat Listesi Burada! 

Hızlanma değerlerine baktığımız zaman genel olarak atak sayabileceğimiz modeller arasında yer alan Citroen C-Elysee yakıt tüketimi konusunda tam bir cimri. Son dönemlerde en çok aradığımız az tüketen araçlar arasına adını başarıyla yazdırıyor. 5 ileri oranlı yerine 6 ileri oranlı bir şanzıman kullanıyor olsa bu değerler çok rahat bir şekilde daha da aşağıya inebilir.

İlk çalıştırıldığında sarsıntılı ve gürültülü olan HDi ünite, ısınmaya başladıkça bu olumsuzluktan kurtuluyor.

Konfor ve yol tutuş özellikleri

Uzun yolculuklar sırasında koltukların rahatlığı genel olarak iyi ama daha iyi olması gerekiyor. Çünkü bu tip bir araçla kullanıcılar genel olarak uzun yolculuklar yapıyor. Süspansiyon darbeleri beklediğimizden biraz daha fazla yaşam alanına yansıyor. Bunun da iyileştirilmesi gerekiyor.

Konfor konusuna bunlar darbe vururken genişlik ve herkesin rahat ettiği bir yaşam alanı olması bu negatif durumu biraz olsun azaltıyor. Bunun yanına eklenen ferahlıkta olumlu bir etki yaşatıyor. Son derece büyük bir bagaja sahip olması da yaşam alanına gereksiz bir şekilde ekstra eşya almanızın önüne geçiyor.

Yönlendirme kabiliyeti açısından sınıf ortalamalarını yakalayan bir karakteri var ama daha iyi bir direksiyon simidini hak ediyor. Elbette ele daha iyi oturan ve biraz daha iyi görünün bir direksiyon simidini. Yalıtım konusunda çok hızlı olmadığınız sürece önemli bir sıkıntı yok. Ancak hızlı otoyol kullanımları sırasında biraz fazla gürültü alıyor. Yol tutuş karakteri ve güvenlik testleri konusunda onun limitlerine göre davrandığımız zaman bize bir sıkıntı yaşatmadı.

Sıfır km Citroen C-Elysee Fiyat Listesi Burada!

Güvenlik özellikleri

Citroen C-Elysee 2014 yılında yapılan çarpışma testinden 3 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından % 71, çocuk yolcuda % 75, yaya güvenliğinden % 54 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 33’lük sonuç elde etti.

Citroen C-Elysee Yorumları

Murat Tosun’un Citroen C-Elysee yorumları şöyle: Citroen C-Elysee olduğundan daha üst sınıfta görünmeyi başaran bir araç. Yaşam alanında maliyet kaygıları nedeniyle kullanılan malzemeler oldukça sert olsa bile genişlik bunun göz ardı edilmesini sağlıyor. En önemli kozunu düşük yakıt tüketimi ile oynuyor ve bunda da gerçekten övgüyü hak ediyor.

Citroen C-Elysee Fiyat özellikleri

Citroen C-Elysee benzinli manuel tercih etmeniz durumunda 75 bin TL etikete sahip. Dizel manuel istediğiniz zaman en uygun fiyat 86 bin TL olarak açıklanırken, yüksek donanıma çıkmak istediğinizde fiyat 96 bin TL oluyor. Daha çok ilgi görebilmesi için bu fiyatların biraz daha aşağıda olması gerekiyor.

Citroen C-Elysee Teknik Özellikleri

Motor: 1.6 lt /Motor Hacmi: 1560 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 99 HP/Maksimum Tork: 254 Nm

Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 10.8 sn / Maksimum Hız: 183 km/s

Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Kampana

Citroen C-Elysee Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 4.6 lt/100 km/ Şehir Dışı: 3.3 lt/100 km /Karma: 3.8 lt/100 km / Test: 5.0 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 98 gr/km

Boyutlar

Uzunluk: 4416 mm /Genişlik: 1748 mm /Yükseklik: 1477 mm /Dingil Mesafesi: 2652 mm

Citroen C-Elysee Bagaj kapasitesi

506 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt /Boş Ağırlık: 1090 kg Lastik Boyutu: 195/55 R16

 

 

 

1 YORUM

  1. An itibari ile kullandigim aractir, kesinlikle fiyatinin uzerinde bir hizmet sunuyor,
    Bana araci elestir deyin ve size 10 noktasini aninda sayayim, ama 90 bin tl ye bu aracin sunduklarini sunan yerli arac bile yok, aracin ic8 cok ferah ,bagaji 4 kisilik aoleye yetiyor, donanimi k3einlikle tatminkar, kasasi albenisi yuksek,
    Gelelim yakit tuketimine, ayaginizin altinda yumurta varmis gibi degilde,gayet gaza basarak kullandiginizda, ortalama 5 litre ile rahatca gezersiniz,
    Ama otobanda 99 k m sabitlenmis hiz ve sehir icinde kibarca kullanirsaniz, ortalama 4,1 litre ile rahatca 1000 km yi asiyorsunuz, kesinlikle ve kesinlikle u paraya alinip binilecek bir aractir, parasini sonuna kadar hakeden bir arac…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here