2018 Nissan Qashqai 1.2 DİG-T CVT Detaylı İnceleme

0
16024
Yeni Qashqai

Murat Tosun, benzinli otomatik Nissan Qashqai testi ile aracı detaylı olarak inceledi. Benzinli otomatik Nissan Qashqai testi arayanlar ya da sıfır Nissan Qashqai almak isteyenler için çok detaylı bir veri sunuyor. Qashqai benzinli otomatik nasıl ya da benzinli otomatik Qashqai alınır mı sorusuna yanıt veriyor.

Benzinli Otomatik Nissan Qashqai Testi

Dizel bitse bile sıkıntı değil çünkü benzinli otomatik seçeneği de son derece cimri

Dizel bitecek mi bitmeyecek mi? Son dönemlerde bu gelişmenin nereye gideceğini açık bir şekilde kestirmek zor. Eğer dizel motor biterse Nissan’ın buna cevabı olan benzinli otomatik Qashqai de son derece tutumlu. Önce biraz yeni Qashqai görsellerine bakalım; sonra tasarım ve teknik özellikleri inceleyim.

2. el Nissan Qashqai fiyatları için buraya tıklayın!

2018 Nissan Qashqai Fotoğrafları

Yeni Nissan Qashqai Tasarım Özellikleri

Yeni Qashqai Ne eksik ne fazla. Nissan Qashqai’nin belki de sınıfının en çok satan aracı olmasını en temel özelliği bu. Ne abartılı bir özelliği var ne de eksik kalan bir yanı. Durum böyle olunca herkese hitap eden karakteri ile satış rekorları kırmaya devam ediyor. Yenilenmesinin ardından görünüm konusunda artı bir çık daha iddialı hale gelen Yeni Nissan Qashqai kompakt SUV sınıfından beklenen ne varsa onu sunuyor. Bu araçta ilk dikkati çeken nokta aracın tasarımındaki Nissan X-Trail izleri oluyor. İki modelinde ortak yüz kullanmak isteyen Nissan, büyük ağabey ile kardeşini benzer bir forma büründürdü. Gerçi X-Trail’in bu değişimi eleştiri aldı ama markaların ekonomik hesaplamaları düşünüldüğünde aslında bu kaçınılmaz bir durum.

Sıfır Nissan Qashqai almayı düşünüyorsanız; tasarımda ilk dikkat çeken detay, far yapısında. Tüm farlar, elden geçirilip gündüz LED’leri genişletilmiş. Ön tampon yapısı tamamen ele alınarak logo büyütülmüş. Ön tamponla bütünleşen yeni V formlu ön ızgara bumerang formlu LED gündüz farlarıyla birbirini tamamlamış. Aracın yeni kimliğinin belirgin özellikleri arasında yer alan daha dinamik ve sportif bir görüntü sunarken Qashqai’nin premium karakterini de güçlendirmiş durumda. Qashqai’deki yeni farlar, araç hızı ve direksiyon açısı ile birlikte çalışan ve viraj içini aydınlatan adaptif far sistemiyle desteklenerek gece ve gündüz sürüş güvenliğini tamamen üst seviyeye çıkarmış. Arkaya geçtiğimizde stop grubundaki LED yapısının değişimi hemen dikkat çekiyor. Ayrıca burada da tampon yapısı değiştirilmiş. Yenilenen arka tamponun, çizgileri arka kısmı daha modern bir yapıya kavuşmuş.

Yeni Nissan Qashqai İç Mekan Görselleri

Yeni Nissan Qashqai İç Mekan Özellikleri

Nissan Qashqai’nin iç mekanında ilk anda çok büyük bir değişim yapılmamış gibi algılanıyor. Fakat aslında durum pek de öyle değil. Her şeyden önce iç mekandaki plastik malzemeler yenilenmiş ve kaliteleri artırılmış. Ayrıca koltuklar da yeniden tasarlanmış. Aracın direksiyon simidi ve vites topuzu da değişimden nasibini almış. Bu değişimlerle birlikte eskiden eleştiri alan tüm konular adete yeniden ortaya çıkarılmış. Özellikle plastik dokunma hissi daha yükseğe tırmanırken, koltukların uzun yol konforu eskisine göre oldukça iyi. Orta konsolda konumlandırılan multimedya ekranının grafikleri biraz daha iyi olabilir ama kullanım zorluğu yaşatmaması bunun göz ardı edilmesini sağlayabiliyor. Onun için yapabileceğimiz en önemli eleştiri gösterge panelinde olacaktır. Daha modern ve daha teknolojik bir gösterge panelini bu yenilemeyle birlikte hak ediyordu ama bulamadık.

Nissan QashqaiYaşam alanı genişliği konusunda tam bir şovmen. Ne tarafta yolculuk yaparsanız yapın geniş ve rahat bir kullanım alanına sahip oluyorsunuz. Eşya gözlerinin sayısı yeterli ve bagaj kullanışlılığı ile birlikte bagaj genişliğini de sevdik. Hem ön hem arka tarafta baş mesafesi konusunda sıkıntı yaşatmayan test aracında cam tavana da yer verilmişti. Gerçekten cam tavan önemli bir ferahlık hissi sağlıyor. Cam tavanın istendiğinde kalın bir malzeme ile kapatılabiliyor olması da onun önemli artıları arasında yer alıyor.

Nissan Qashqai Benzinli Otomatik Motor Özellikleri

Dizel motor bitecek mi bitmeyecek mi? Bu konu hala sıcaklığını koruyor ve açık bir şekilde dile getirmemiz gerekirse ne olacağı belli değil. Yalnız son dönemlerde yapılan açıklamalar yeni nesil dizel motorların egzoz emisyon salınımlarının oldukça az olduğu ve yollarına bu verilerle rahatlıkla devam edebilecekleri yönünde.

Benzinli Qashqai ne kadar yakar?

Dizel motor kullanımı bitse bile yeni benzinli Qashqai önemli bir sıkıntı yaşamaz. Çünkü test aracında olduğu gibi benzinli otomatik versiyon cimri tüketim sonuçlarına imza atmayı biliyor. Elbette sürekli performanslı kullanım isterseniz tüketim buna bağlı oranda yükseliyor. Ancak 100 km karma yol parkurunda makul seviyelerde bir tüketim sonucu elde ediyorsunuz.

1.2 litrelik turbo benzinli ünite!

Motor kaputunun altında yatan 1.2 litrelik turbo benzinli ünite 115 HP güç ve 165 Nm tork üretiyor. Bu kombinasyonla Nissan Qashqai 0-100 km/s hızlanmasını 12.9 saniyede tamamlarken, maksimum hız olarak 173 km/s’ye ulaşabildiği açıklanıyor. Bu verilere baktığımız zaman onun biraz yavaş olduğunu düşünebilirsiniz. Ama bu sizi performans konusunda kötü hissettirmeyecek sonuçlara zorlanmadan ulaşacağınız bir araç. Yüksek performans arıyorsanız başka bir yere bakmanız gerekiyor. 7 ileri oranlı CVT şanzımanın çalışma karakteriyse biraz gürültülü. Yavaşmışsınız izlenimini daha çok şanzıman yaşatıyor. Ortalama tüketim değeri olarak 5.6 litrelik bir veri açıklanıyor. Biz bunun biraz uzağında kalsak bile 6.9 litre sonucuyla testi tamamladık.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bu kompakt SUV’u kullanırken ona güveniyoruz. Bizi yolda bırakmayacağını ve abartılı bir kullanım yapmadığımız sürece izini bırakmayacağını biliyoruz. Yola sağlam basan adımlara sahip. En ufak bir sıkıntı anında elektronik yardımcıları büyük bir başarılı ile devreye giriyor ve sıkıntı yaşanmadan sorunu çözüyor.

Yol tutuşu daha iyi!

Yeni Nissan Qashqai eski modellerine göre daha iyi bir yol tutuşuna sahip. Orta sert süspansiyonların işini fazlasıyla iyi yapıyor. Darbe emiş konusunda iddialı bir hale gelmiş durumda. Özellikle büyük jantlı modellerde bile arka koltuktaki vuruntular önemli ölçüde azalmış.

Ses yalıtımı daha iyi olmuş!

Yenilenen tasarımla birlikte Qashqai de ses yalıtım konusunda da bir takım yenilikler beraberinde gelmiş. Eski nesline göre daha az ses alan Qashqai bu konuda kendini geliştirmiş. Yüksek hızlara çıkıldığı zamanlarda da kabin içini sessiz tutmayı başarıyor.

Daha hızlı direksiyon tepkileri var!

Yerden yüksek yapısına rağmen yan rüzgarlardan çok az etkilenen Qashqai’nin direksiyon sistemi eski nesle kıyasla daha iyi ayarlanmış. Özellikle yüksek süratlerde artık direksiyondaki tepkiler çok daha hızlı. Neredeyse boşluk bile kalmamış. Şehir içinde de yorucu olmayan direksiyon sistemi sürücüye sürüş esnasında yolla ilgili bilgileri sağlama konusunda da işini iyi yapıyor.

Güvenlik Özellikleri

Nissan Qashqai Euro NCAP çarpışma testine 2014 yılında girdi ve bu testlerden 5 yıldız almayı başardı. Makyajlı versiyon ise henüz bu teste girmedi. Yetişkin yolcu güvenliği %88, çocuk yolcu güvenliği %83, yaya %69 ve güvenlik yardımcılarından %79 başarı sağlayan model sahip olduğu aktif ve pasif güvenlik elemanlarıyla da kullanıcılarına güven veriyor.

Yeni Nissan Qashqai Benzinli Otomatik Yorumları

Murat Tosun’un Yeni Nissan Qashqai yorumları şöyle: Nissan kompakt SUV işini gayet iyi biliyor. Nissan markasının ortaya çıkardığı bu sınıfta işler Qashqai için iyi gitmeye devam ediyor. Bu aracın en önemli artısı her türlü beklentiyi ne eksik ne fazla sunuyor olması. Aradığınız ne varsa onda eksiksiz bir şekilde buluyorsunuz.

Teknik Özellikleri

Dizel Qashqai Motor

  • 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1197 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 115 HP
  • Maksimum Tork: 165 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 12.9 sn
  • Maksimum Hız: 173 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Nissan Qashqai Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.5 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.2 lt/100 km
  • Karma: 5.6 lt/100 km
  • Test: 6.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 129 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4394 mm
  • Genişlik: 1806 mm
  • Yükseklik: 1590 mm
  • Dingil Mesafesi: 2646 mm

Bagaj kapasitesi

  • 401 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 55 lt
  • Boş Ağırlık: 1331 kg
  • Lastik Boyutu: 215/60 R17

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here