Ford F-350 Super Duty 6.7 

2
20546
Ford F-350 Super Duty 6.7

Ford F-350 Super Duty 6.7 hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Belki de ikinci el Ford F-350 Super Duty 6.7 almak ya da Ford F-350 Super Duty 6.7 kiralamak istiyorsunuz…Acaba Ford F-350 Super Duty 6.7 ne kadar yakar? Peki, Ford F-350 Super Duty 6.7 içi nasıl? Süreyya İzgi, Ford F-350 Super Duty 6.7 ile bir kaç saatlik bir gezinti yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Mutlaka okuyun…

Ford F-350 Super Duty 6.7

Bugün tarifsiz bir lüksün içinde bulduk kendimizi. Kimilerine rüküş, frapan gelebilir ama her seviyenin farklı beklentileri olduğunun kanıtı işte bu Super Duty modelinin konforu.

Önce biraz Ford F-350 Super Duty 6.7 görsellerine bakalım…

Ford F-350 Super Duty 6.7 Fotoğraf Galerisi

Bilirsiniz, Amerika’daki Fordlar ile Avrupa’daki Fordlar birbirlerinden hayli farklıdır. İlkinde Yeni Dünya’nın “büyük” kültürüne uygun araçlar üretilir, Avrupa’da eşine benzerine rastlayamayacağınız kadar irilerdir. Gerçi petrol fiyatları yükseldikçe onlar da kimi bölgelerde aklın yolunu bulup küçük otomobillerin cazibesine kapılmıyor değil artık. Ama Avrupa standartlarına uymalarına daha çoook var gibi görünüyor. Bugün onlardan biriyle beraberiz: Ford F350 Super Duty 6.7.

Eğer bir trilyonunuz varsa!

Ford F-350 Super Duty 6.7Eğer bir trilyonunuz varsa anında VIP olabilirsiniz! Kimse ne olduğunu anlamaz bindiğiniz aracın, ama heybetinden görkeminden mühim kişi zannedilebilirsiniz. Bilirsiniz Amerika Birleşik Devletleri SUV, kamyonet ve pikap ülkesidir en çok. İri iri otomobillerinde bile rahat edemeyen kitle bu saydığım modellere çok rağbet gösterir. F350 de Ford’un efsaneleşmiş kamyonetlerinden biridir Amerika’nın.

1958’den itibaren Ford’un F-Series adıyla ürettiği ve günümüze dek hiç vazgeçmediği kamyonet, ihtiyaçlara göre sürekli farklı kimliklere bürünür. Özellikle 1980’li yıllarda çift kabinli CrewCab, tam kapalı kasayla SuperCab gibi isimlerle ihtiyaçlara göre düzenlenen versiyonları popüler oldu.

975.000 TL!

Ford F-350 Super Duty 6.7Bunlardan ambulans da yapıldı, kamyon da yapıldı, VIP olarak düzenlenenleri de görüldü. Ford F-350 Super Duty ise olayı kamyonetten iyice lüks SUV havalarına taşıdı. Yeniköy Motors’da 975.000 TL’ye satılmakta olan 2011 model Ford F-350 Super Duty tam da bu seriden. Amerika’da Louisville/Kentucky’de üretilmekte olan “görev adamı” Super Duty, 1998’den beri bantlardan çıkıyor.

VIP Ford F-350 Super Duty 6.7

Gelelim elimizdeki VIP Ford F-350 Super Duty 6.7’ye. Standart Lousiville üretiminin hayli abartılmış hali bu lüks van. Burnu en gösterişli SUV modellerinden daha görkemli. Kromajlı tampon ve ızgarasının yanı sıra Amerikan TIR’larını anımsatan siperlikli koyu renk ön camı, klaksonları ve tabii kaputun üzerindeki ekstra hava girişiyle, dikiz aynasında görenleri ürpertecek bir görüntüsü var. Yanlarda şişirilmiş çamurluklar, krom etek ve basamaklar sanki kaleye giriş yapacakmışsınız hissi uyandırıyor. Aracın arkadan görünüşüyse Papa’nın halkı selamladığı özel makam aracı Papa-Mobile gibi, yüksek ve gösterişli.

Yürüyen Saray!

Ford F-350 Super Duty’nin şifreyle girilebilen “odaları”, pardon iç mekanı salon salomanje, iki koltuklu bir yürüyen saray. Koltuklar tabii ki ısıtmalı ve soğutmalı. Bir de sürücüye sırtı dönük üçüncü bir kişinin oturma şansı var. İlk gördüğümde bana özel trenlerin lüks vagonlarını hatırlattı iç mekan.

Maun kaplama kabinde klasik dekorasyon, dokunmatik modern teknolojilerle iç içe geçmiş. Bu maun bölümleri küçük plastik yapıştırma parçalardan sanmayın, bunlar gerçek, Ford F-350 Super Duty’nin zemini bile çift renkli maun, aman kayıp düşmeyinJ

Baklava dikişli deri koltuklar Bentley stilinden daha gösterişli. Kimilerine rüküş ve frapan gelebilir ama başka frekanslarda böyle hayatlar da var. Tercihtir, kimse beğenmek zorunda değil. Çalışma masalarının da bulunduğu kabindeki Amerikan bar yeterince şişe ve kadeh kapasitesine sahip. İçeride LED TV, bilumum multimedya ve müzik setinin varlığından söz etmeme gerek var mı? Uydu bağlantısı, buzdolabı ve çelik kasa tabii ki kusur kalmıyor, hepsi yerli yerinde.

6.7 litrelik V8 dizel!

Ford F-350 Super Duty 6.7Makine dairesine gelince, 6.7 litrelik V8 dizel, 375 beygiri salondan ayrı, önde bağımsız oturan sürücünün emrine tahsis ediyor. Motorun ürettiği 997 Nm tork ne demek biliyor musunuz? Dünyanın dönme yönünün tersine kalkış yapsanız, koca gezegenle inatlaşacak, dönüşü yavaşlatacak güç gösterisi gibi bir şey! Olamaz böyle bir güç patlaması. Bu kadar imkanı sunduktan sonra “ne tüketiyor?” diye sormayın artık. Ama şurası kesin ki, bu kadar ağırlığı ancak yüksek hacimli dizel motor çekebilirmiş. Yoksa 10 litrelik V12 benzinli motorun 10 km’de 50 litrelik yakıt tüketimine mecbur kalırdı!

Araçta dokunmatik ekran, navigasyon, hız sabitleme sistemi, dijital klima vs gibi “ıvır zıvırlar”, arka bölümdeki “lüküs hayat”ın yanında akla bile gelmiyor, sönük kalıyor, unutulup gidiyor. Bu aracın ön tarafı yok gibi düşünün. Sarayınız var ve gidiyor. Önde olup bitenle işiniz olmaz, ilginiz yok, siz başka bir frekansın insanısınız! Sürücü de, arkasında bir saray taşımanın yüksek standartlarından faydalanıyor işte. Rahat da mı etmesin? Onun da sürüş konforu düşünülmüş, mekanik direksiyon derinlik ayarının yanı sıra elektrikli koltuk ve pedal takımı ayarı da mevcut.

Başta dediğim gibi, Ford F-350 Super Duty 6.7’nin hediyesi 975.000 TL. Fazladan bu kadar paranız varsa, İstanbul Kart’ınızı basıp 3.5 liraya itiş kakış gidebileceğiniz güzergahı, saray konforunda içkinizi yudumlarken de kat edebilir, etraftan da “okkalı övgülü sözler” işitmeyebilirsiniz…

 

 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here