Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Testi

1
14058
Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Testi

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line test sürüşü arıyorsanız bu içerik tam size göre. Son zamanlarda Volkswagen Arteon hakkında yazılmış en detaylı içerik. Murat Tosun, Volkswagen Arteon testi yaptı. 2018 Volkswagen Arteon 4Motion R-Line hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Sıfır km Volkswagen Arteon fiyatları için buraya tıklayın!

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line teknik özellikleri, fiyatı, yakıt tüketim miktarı ve boyutları hakkında detaylı bir içerik. Murat Tosun’la Volkswagen Arteon 4Motion R-Line testi.

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Genel Bakış

2018 Volkswagen Arteon 4Motion R-Line hakkında söylenecek ilk şey; Volkswagen, son model Arteon ile çıtayı, premiuma yükseltmiş. R-Line da Arteon’u epeyce güçlendirmiş. Volkswagen Arteon dizel otomatik seçeneğiyle 240 HP güç üretiyor, 0-100 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlıyor ve ona R-Line donanım paketi inanılmaz yakışıyor. Başka bir deyişle Volkswagen Arteon R-Line donanım bileşimi şahane olmuş.

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line tasarım özellikleri

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Testi Volkswagen, R-Line ismini verdiği donanım seçeneğiyle adeta otomobilleri olduğu görünümünden alıp bambaşka bir yere taşıyor. Volkswagen Arteon’da da aynen bu şekilde olmuş. Volkswagen Arteon’un tasarımı Volkswagen’in yeni tasarım anlayışının ilk örneklerinden. İleriki dönemde Arteon ile benzer VW modelleri göreceğiz ve görünen o ki bizi o eski VW modelleri yerine dinamik tasarımlar bekliyor. Artık biraz acele etseler hiç fena olmayacak.

2. el VW Arteon fiyatları için buraya tıklayın!

Yeni Arteon’un ön tasarımı

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Testi Arteon’un farlarla bütünlük içinde olan ızgarası ön kısımda en çok dikkat çeken alan oluyor. Far yapısına başka modellerinden alışık olsak da yeni LED aydınlatmaları ile yenilik yapıldığı ortada.

Yeni Arteon arkadan görünüm

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Testi Tampon tarzında da değişikliğe gidilerek derin kanallı bir tasarım hazırlanmış. Izgara bölgesinde yatay krom çıtalar kullanılmış. Böylelikle CC modelinden kalan izler tamamen silinmiş. Çünkü pek çok kişi için Arteon, Volkswagen CC modelinin yeni versiyonu gibi algılanıyor.

Tasarımsal olarak Arteon ile CC arasındaki farklar

2017 Model Volkswagen CC
2017 Model Volkswagen CC

Aslında iki model de birbirinden tamamen ayrı ve Arteon CC’den daha büyük. Aracın genelinde düşük yükseklik ve yayvan gövde hakim. Ön farlar son derece keskin görünüyor. Bu keskinlik sayesinde Arteon, R-Line donanım paketinin getirdiği sportif etkiyle göz alıcı görünüyor. Açık bir şekilde söylememiz gerekirse test parkına dahil olduğu anda gözlerimizi onun üzerinden alamadık.

Volkswagen Arteon iç mekan özellikleri

Direksiyon simidinin kol birleşim yerine monte edilen R-Line logosu size görünümü nefis olan bir otomobil kullandığınızı her an hatırlatıyor. Keyifli, son derece geniş ve son derece kaliteli bir yaşam alanı araç içinde bulunan herkesi karşılıyor.

VW Arteon İç Mekan Görselleri

Yolculuk yapanların tamamının rahat ettiği yaşam alanında ferahlık hissi de son derece yüksek. Yeni Arteon’un iç mekanı hem en çok beğenilen hem de en çok eleştirilen nokta oluyor. Elbette bu eleştirilerin odağında diğer modellerle olan benzerlik yatıyor.

volkswagen arteon içiVolkswagen Passat modeli ile Arteon’u birbirinden ayırabilmek için çok dikkatli gözlerle bakmak gerekiyor. Genel olarak malzeme ve işçilik kalitesi konusunda eksiksiz olan iç mekanda 2837 mm’lik dingil mesafesi sayesinde geniş bir yaşam alanı elde edilmiş. Arkada oturan yolcular çok rahat ediyor. Bir patron otomobili olarak kullanılabilecek Arteon bu özelliği ile patron testini de başarıyla tamamlamış oluyor. Arteon 2018 iç mekanında aydınlatma renklerinin bol seçenekle değiştirilebiliyor olması sevdiğimiz özellikler arasında yer alıyor.

Arteon dijital özellikler

volkswagen arteon ekranOrta konsolda işlevsel dokunmatik ekran yerini almış. Dokunmatik hassasiyeti ve kullanışlılık gayet başarılı. Bu ekranda navigasyon, AppelCarPlay ve Android Auto gibi özellikler mevcut. Lüks segmentin olmazsa olmazı olan klasik saat yeni Arteon’da ortada konumlandırılarak dikkatlerin o bölgeye çekilmesi sağlanmış.

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line motor özellikleri

volkswagen arteon motoruVolkswagen Arteon motor konusunda 2 farklı güce sahip 3 versiyonlu 2.0 litrelik TDI dizel motorla alınabiliyor. Aslında yurtdışında çok daha geniş Arteon motor seçenekleri olsa da şimdilik ithal edilen modeller 150 ve 240 HP gücünde. Arteon Dizel motor seçeneklerine 150 HP güç üreten 1.5 litrelik turbo benzinli motor eşlik ediyor. Ancak bu fiyatlara çıkanların benzinli versiyonu çok tercih edeceğini düşünmüyoruz.

Volkswagen Arteon’da en çok talep gören seçeneğin 2.0 lt TDI dizel motorun 240 HP güç üreten versiyonu olacağını düşünüyoruz. Bu motor seçeneği Elegance veya test aracındaki gibi R-Line donanım paketleriyle tercih edilebiliyor.

2018 Arteon’un Performansı Nasıl?

Bu motora bir de 4 çeker çekiş sistemi eşlik ediyor. İlk hareket anından itibaren Arteon kesintisiz sunulan güç sayesinde fabrika verilerine göre 6.5 saniyede 0 – 100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Maksimum hız olarak ise 245 km/s olarak açıklanıyor. Ara hızlanma konusunda oldukça başarılı hatta çok iyi olan Arteon, çok iyi bir performans sergiliyor. Motordan gelen gücü minimum kayıpla yola aktaran DSG vites kutusunun 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemiyle uyumu da yüksek. İlk çalıştırmalarda motor gürültüsü biraz fazla ve bu durum çevrenizdekilerin şaşkın bakışlarla size bakmasına neden olabilir. Motor ısındığı andan itibarense bu durum ortadan kalkıyor.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

volkswagen arteon görselleriVolkswagen markası konfor ve iddialı yol tutuş karakterini bir arada sunmayı başaran markalardan biri. Zaten ülkemizde de en çok tercih edilmesinin en önemli nedenlerini bunlar oluşturuyor.

  1. Volkswagen Arteon’un dinamik şasisinin katkısıyla Arteon yola çok iyi tutunan ve aynı zamanda istendiğinde son derece konforlu olabilen bir otomobil olmuş.

2. Aracın motorundan kesintisiz halde gelen güç direkt direksiyon sistemiyle yola hemen aktarılabiliyor.

3. İster şehir içinde isterseniz de şehirler arası yollarda sürücüden gelen isteklere hemen cevap verebilen Arteon yüklü durumlarda da sürüş karakterinde en ufak bir değişiklik göstermiyor.

Arteon’un yol tutuşu nasıl?

Test aracımızda bulunan 19 inçlik jantlar Arteon’a ayrı bir hava katmış durumda. Bu 19 inçlik jantlar sayesinde Arteon göze çok hoş görünmekle birlikte yol tutuş konusunda da çok iyi işler yapıyor. Ancak bu jantlar ister istemez arka koltuk konforunu azaltıyor. Darbe emiş konusunda süspansiyon çok iyi olsa da dar yanaklı lastikler nedeniyle daha fazlasını beklemek mümkün değil. Elbette bu durum İstanbul gibi yollarında bol çukur bulunan bölgeler için geçerli. Bu nedenle bu modelde en ideal seçenek 17 veya 18 inçlik jantlar olacaktır. Ama bu görünüm için arka taraftaki konfordan biraz ödün vermek kimse için sürpriz olmayacaktır. Biz büyük jantları tercih ederdik.

Volkswagen Arteon Güvenlik Donanımı

Güvenlik, VW Arteon’un neredeyse eksiksiz olduğu bir başlık.VW Arteon EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız almış. Euro NCAP VW Arteon yetişkin korumasında %96’lik bir başarı elde etti. Çocuk koruması konusunda %85 ve yaya güvenliğinden %85 alan Arteon sahip olduğu güvenlik yardımcılarından da %82 almaya hak kazandı.

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Yorumları

Murat Tosun’un Volkswagen Arteon yorumları şu şekilde: Volkswagen Phaeton ile giriş yaptığı üst sınıfta o dönem istediğini alamamıştı. Arteon ile ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyan marka bu kez istediğini sorunsuz elde edecek gibi görünüyor. Arteon lüks ve güçlü sınıfta yer alan tüm rakipleri ile başa çıkabilir. Premium sınıfta diğer markaların algısı çok güçlü ve bu durum onun eline zorlaştırabilecek en önemli neden.

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Teknik Özellikleri

Motor: 2.0 lt /Motor Hacmi: 1968 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 240 HP/Maksimum Tork: 500 Nm

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 6.5 sn / Maksimum Hız: 245 km/s

Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 7.1 lt/100 km/ Şehir Dışı: 5.1 lt/100 km /Karma: 5.9 lt/100 km / Test: 8.2 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 152 gr/km

Boyutlar:

Uzunluk: 4862 mm /Genişlik: 1871 mm /Yükseklik: 1450 mm /Dingil Mesafesi: 2837 mm

Bagaj kapasitesi:

563 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 66 lt /Boş Ağırlık: 1828 kg Lastik Boyutu: 245/40 R19

1 YORUM

  1. Arabayi yakindan inceledim ve gercekten vw kendini asmis bu arabada, bmw ve mercedese rakip olmus bu fiyat bandinda, sadece marka algisindan kaynakli.musteri kaybediyor,
    Vw orta sinif kaliteli bir marka, ust sinifa araba satmak icin kalite yetmez,imaj şart, bunun icin diger markalar gibi elite bir üst marka yaratmalı
    Nissan – infinity
    Toyota – lexus
    Citroen – DS
    Gibi….
    Vw üst bir marka olusturup bununda algisini yuksek tutup, servisinden tutunda satis showroom una kadar, musteri kitlesine özel hizmet vermeli ki, premium segmentte istedigi rakamlara ulaşsin, yoksa malesef şansı yok,
    Vw bunu phatonla denedi,
    Renault vel satis le denedi, safrane ile denedi
    Fiat croma ile denedi
    Alfa romeo 166 ile denedi
    ….
    Ama.malesef bu mukemmele yakin araclar satmadi ve yok oldu gitti,
    Bu sebepten hedef kitleniz imaji herseyin önünde tutuyor ise, sizde imaja calisacaksiniz, baska sansiniz yok, insallah arteon bu sona ugramaz diyecegim ama, o km yeni kasa BMW 520 i ile ayni fiyata siz arteon satmaya kalkarsaniz, 2. Elde %40 deger kaybi kacinilmaz olacaktir, bu da bir sure sonra 0 km satislarini durduracaktir,
    Biraz uzun oldu ama uzuliyorum boyle kaliteli araclarin sonunu gordukce…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here