Volkswagen, Arteon Modeline Veda Ediyor!

0
1781
volkswagen İD AERO

Volkswagen Arteon macerası bitiyor. 2024 yılında ABD pazarına veda edecek!

Öyle ki, elektrikli otomobillerin yavaş yavaş otomotiv pazarına hakim olmaya başladığını biliyoruz. Buda demek oluyor ki, geleneksel motorlar için yolun sonu görünmekte. İçten yanmalı motorlu araçlarını piyasadan çeken markalar arasında Volkswagen’de eklendi.

Volkswagen, geçen yıl ABD için Passat üretimini durdurmuştu. Yayınlanan yeni bilgiler dahilinde ise Arteon modeli de 2024 yılı içerisinde otomotiv tarihinden kalkacak. Yeni ID. Aero modelinin, Arteon modelinin yerine geçmesi beklenmekte. Gelin sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon Yerini ID. Aero Modeli Alacak!

İlk olarak AB’de Passat modeli artık yalnızca Station wagon olarak satışa sunulacaktır. Aynı zamanda Volkswagen, Arteon modelini de bu ailede tutup sadece Station wagon olarak satışa dahil edebileceği bilgisini sizlerle paylaşalım. ID. Aero modeli içinde EV’nin Nisan ayı içerisinde Pekin Otomobil Fuarı’nda bir konsept olarak yer alması gerekmekteydi. Ancak tanıtım tamamen iptal edilmiştir.

Aero modelinin, 0.23’lük bir sürüklenme katsayısıyla 620 kilometrelik bir menzile sahip olduğunu bilmekteyiz. Volkswagen ID. Aero’nun 5 metre uzunluğunda olduğunu da düşünmekteyiz. Böylece konsept modelde olduğu gibi 22 inçlik jantlarla satın alınabileceği yönünde bir bilgi de mevcut. Ancak üretim modeli başka bir isimle gelecektir.

2024 yılı içerisinde Volkswagen Arteon ürün gamından çıkarılacaktır. Yine de bu durumun şimdilik Kuzey Amerika pazarı için geçerli olacak.  ID. Aero’nun henüz teknik detayları belli olmasa da MEB platformu üzerinde yer aldığı 77 kWsa batarya paketi ile geleceği bilinmekte. Volkswagen ürün gamında ICE sedanları temsil eden yalnızca Jetta kalacak gibi gözükmekte. Ancak şirketin bu modeli de pazardan çekebilir. Çünkü gittikçe azalan satış oranı durumu az çok belli ediyor. Veriler incelendiğinde 2019 yılında 100 bin adedin üzerinde olan satışların 2021 yılı içerisinde 55 bin adet seviyesinde olduğunu bilmekteyiz. Tüm bu sebepler düşünüldüğünde Volkswagen’in Jetta model araçları da piyasadan kısa bir zaman içerisinde kaldırabilme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.

Sizler piyasadan çekilen modeller hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında fikirlerinizi de belirtebilirsiniz.

Volkswagen-Arteon İkinci El İlanlar

Volkswagen İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here