Elektrikli Araç Satışları Dünyada Lider Konumda

0
940
Elektrikli araç satışları

2022 yılının ilk yarısında Türkiye’de elektrikli araç satışları artış sağladı. Diğer yandan ise 2021’in aynı dönemine göre elektrikli araç satışları küreselde %81 oranında artış sağladı. Bu artış oranı ise Türkiye’de %154 olarak kaydedildi. Ayrıca 2022 yılının ikinci çeyreğine dair yayınlanan rapora göre elektrikli araçlar bu yıl en çok tercih edilen araç türü oldu. Tüm bunların detaylarını siz değerli okuyucularımız için derledik.

Araç Satışlarında Tek Artış Oranı Elektrikli Araç Satışlarında

2022 yılının ilk yarısına dair yayınlanan raporda küresel ölçekte otomobil ve hafif ticari araç pazarı, %9,3 daralarak 357 bin 904 adet civarına geriledi. Bu dönemde otomobil satışları %10,3 azalarak 278 bin 282 adet, hafif ticari araç pazarı da %5,6 düşüşle 79 bin 622 adet civarına geldi.

Diğer yandan ise satışı gerçekleşen otomobiller arasında benzinli otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre %2 azaldı. Ayrıca dizel otomobil satışlarında da aynı durum söz konusu. Dizel otomobil satışları da %31,1 azaldı. Dizel ve benzinli otomobiller satışlarını ise %63,8 azalma ile oto gazlı otomobiller takip etti. Bu rakamlara göre ise rekor, oto gazlı otomobillerin oldu. Bu alanda bunlar yaşanırken 2022’nin ilk yarısında elektrikli ve hibrit otomobiller en çok tercih edilenler oldu. Buna göre elektrikli otomobil satışlarında %154, hibrit otomobillerde ise %4,6’lık artış görüldü.

elektrikli araba

2022’nin İkinci Çeyreğinde de Durum Değişmedi

Strategy& PwC Autofacts, 2022 yılı ikinci çeyreği üzerine küresel çapta bir rapor yayınladı. Kuruluş bu raporda 2022’nin ikinci çeyreğindeki elektrikli araç satışlarını inceledi. Rapordaki verilere göre ise 2022 yılının ikinci çeyreğinde küreselde araç satışlarında en çok tercih edilen otomobiller yine elektrikli modeller oldu. Bu verilere ise en büyük katkı Çin’den geldi. Bu dönemde elektrikli otomobil satışları %84 artarken bu oranda Çin büyük pay sahibi oldu. Çin’deki elektrikli araç satışları 2021’e göre iki katına ulaşarak toplamda 2 milyonu aştı. Bu gidişata göre ise söylenecek tek kesin bir şey var; 20-30 yıl sonra, yollarda sadece elektrikli otomobiller kalacak gibi duruyor.

Satılık Tüm Elektrikli Araç Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here