2017 model araçlar incelendiğinde Seat’ın SUV modeli 2017 Seat Ateca gerçekten de dikkat çekiyor. Tasarım konusunda bu araç, oldukça yenilikçi ve keyifli bir çizgiye sahip. 

seat

Son model Seat Ateca’nın dış tasarımı bize biraz büyümüş Seat Leon’u anımsatsa da arkaya doğru gidildiğinde farklılığını hissettiriyor.

ateca seat

Ön tampondaki hava ızgarası ve köşelerdeki sis farı çerçeveleri geniş tasarlanıp aracın güçlü görünmesini sağlamış. Altındaki gri renkli ve çamurluk kenarlarındaki siyah plastik kaplamalarla off-road aracı algısını arttırmış. Kapı altlarında da siyah plastik kullanılması her hangi bir temaslarda otomobilin boyası zarar görmesini önlerken otomobilin olduğundan daha yüksek görünmesini sağlamış. Stoplarda da LED aydınlatma ile marka silueti devam ettirilmiş. Tampon altında küçük bir bölüm yine siyah plastik kaplamaya sahip halde. Altında alüminyum algısı yaratan gri plastik kaplama ise verdiği kontrastla gözü okşar halde.

2017 seat

Ateca’nın tasarımında arka bölüme baktığımızda stoplar, önden arkaya doğru uzanan omuz çizgisiyle birleşerek bütünlük oluşturmuş. Arka stoplarda da LED teknolojisinden yararlanılmış. Off-road kimliğe vurgu yapan siyah detaylar bu bölümde de kendisine yer bulurken profilden geniş çamurluklar sportifliği pekiştirmiş.

SUV araç sınıfının en yeni üyelerinden olan Seat Ateca, güçlü görünmeyi başaran tasarımı sayesinde ilgi görüyor. Özellikle de Seat marka araçların tutkunları tarafından kısa sürede kabul gördü.

İç Mekan

Seat Ateca’nın iç mekanına geçtiğinizde Leon ile olan akrabalığı hemen fark ediyorsunuz. Son dönemde neredeyse tüm markaların bu tarz bir yaklaşım içinde olması nedeniyle Seat’ın da ortak parçalar kullanması son derece doğal bir durum.

Ateca’nın içi oldukça geniş ve konforlu. Sunulan aksesuarların engin olması konfor seviyesini bir hayli yukarı çıkartmış. Hem ön hem de arka koltuklarda tatmin edici bir genişlik sunan Ateca diz ve baş mesafesi olarak kullanıcısına ve misafirlerine sıkıntı yaşatmıyor. Malzeme kalitesi ve işçilik bakımından sorunsuz bir otomobil.

2017 model Ateca iç mekan & konsol

2017 Seat Ateca Style ve Xcellence isimli iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor. Ateca baz donanım olan Style paketinde bile oldukça zengin bir menüye sahip. 17 inç alaşım jantlar, LED gündüz farları ve stopları, çift bölgeli otomatik klima, 8.0 inçlik dokunmatik multimedya sistemi, elektrikli park freni, ikincil çarpışma freni ve yorgunluk tespit sistemi bunlardan bazıları. Xcellence paketine baktığımız da ise, Style paketine ek olarak 18 inç jantlar, full LED farlar, LED iç aydınlatma, anahtarsız çalıştırma, sürüş modları, geri görüş kamerası ve yokuş iniş desteği geliyor. 8 inçlik multimedya sisteminde Mirrolink, AppleCarPlay ve Android Auto sistemleri mevcut. Ayrıca Ateca’da akıllı telefonunuzu kablosuz şarj etmek de mümkün.

Motor

2017 Seat Ateca ‘da 3 adet motor seçeneği sunuyor. Bunlar 1.4 TSI, 1.6 TDI ve 2.0 TDI. Test aracımızda ise Volkswagen Grubu’nun en verimli ünitelerinden biri olan 150 HP güç üreten 1.4 litrelik motor yer alıyor. Bu motora 6 ileri oranlı DSG şanzıman ve 4×4 çekiş sistemi eşlik ediyor.

Dört silindirli olan Ateca’nın motoru, fazla güç gerekmediği durumlarda iki silindiri devre dışı bırakıyor ve yakıt tüketimini bu sayede düşürüyor. Sınıfın en performanslı modellerinden biri olan Ateca 8.9 saniyede 0 – 100 km/s hızlanmasını tamamlayabiliyor.

Gaz pedalından gelen bütün emirlere anında cevap veren motor kullanıcısına 1.4 litrelik bir otomobil kullandığını adeta unutturuyor. DSG şanzımanın seri ve sarsıntısız vites geçişleri ve motorun uyumunun yüksek oluşu bir SUV’dan çok ateşli bir HB içinde olduğunuzu sanmanıza neden oluyor. Alt devirlerden itibaren güç üretme konusunda eksiksiz olan motor 4Drive dört tekerlekten çekiş sistemine rağmen nefesini hiç kaybetmeden ilk ve ara hızlanmalarda çok iyi işler başarıyor.

Güvenlik

Seat Ateca EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız almış bir otomobil. Donanıma göre oldukça zengin sürüş asistanlarına sahip olan Ateca full LED farlarının yanında kör nokta tespit sistemi gibi birçok güvenlik donanımı ile kullanıcısına güven vermeyi başarıyor. Araçta baz modelde bile sunulan aktif ve pasif güvenlik elemanlarının neredeyse kusursuz olmasına ek olarak üst paketlerde daha da zenginleşen güvenlik donanımı listesi onun albenisini de artırıyor.

Konfor & Yol Tutuş

Seat Ateca sportif tasarımı ve performanslı motorunu dinamik bir sürüş karakteriyle tamamlıyor. Orta sertlikte ayarlanmış süspansiyon sistemi, virajlarda aracın yana çok fazla yatmasını engelliyor. Direkt direksiyon sistemi ve hızlı çalışan vites kutusu ile performanslı kullanımlarda da işini çok iyi yapan Ateca dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde de hafif arazide de sorunsuz ilerleyebiliyor.

Aracın orta konsolunda yer alan ve farklı zeminler için hazırlanmış sürüş modları sayesinde Ateca farklı kimliklere bürünüyor ve sürücüsüne güve vererek ister yumuşak zemin ister taşlık yollar olsun yolda zorlanmadan hedefine ulaşabiliyor. Benzinli motorun sessiz çalışma karakterine karşılık yürüyen aksam zaman zaman gürültülü çalışıyor ve bu da konforun azalmasına neden oluyor. Yüksek süratlere çıkıldığında ise iç mekana ulaşan rüzgar gürültüsü ise beklenenden biraz fazla. Ancak bu sorun test aracının bir hayli yorulmuş ve zorlanmış olmasının etkisi olabilir.

İkinci El Satılık Seat Ateca İlanları

Teknik Özellik

Seat Ateca Teknik Özellikleri

Motor: 1.4

Motor Hacmi:1395 cc

Silindir Adedi: 4

Maksimum Güç: 150 HP 5000 d/d

Maksimum Tork: 250 Nm 1500 d/d

Seat Ateca Performans Özellikleri

0-100 km/s Hızlanma: 8.9 sn

Maksimum Hız: 189 km/s

Frenler

Ön: Hava kanallı disk

Arka: Disk

Yakıt Türü : Benzin

Seat Ateca Yakıt Tüketimi  

Şehir İçi : 7.2 lt/100 km

Şehir Dışı : 5.8 lt/100 km

Karma :   6.3  lt/100 km

Test :    7.8   lt/ 100 km

CO2 Emisyonu : 124 gr/km

Seat Ateca Boyutlar  

Uzunluk : 4363 mm

Genişlik : 1841 mm

Yükseklik : 1625 mm

Dingil Mesafesi : 2630 mm

Bagaj Hacmi : 485 lt

Yakıt Depo Kapasitesi : 55 lt

Boş Ağırlık : 1401 kg

Lastik Boyutu : 225/50 R18

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here