Kia Niro Hibrit ‘in tasarımı sizlere bir yerlerden tanıdık gelmiş olabilir. Kia, Niro ile asi ruhunu bir kez daha ortaya çıkartmış. Kia Niro’nun bakışları ailenin abisi Sportage modelinin  ile benzerlik taşıyor.

Kia Niro Hibrit

Kia Niro’nun sadeliğe kaçan bütün detayları ise göze hoş geliyor. Niro, dış görünümünde oldukça iddialı bir otomobil. Atletik yapısı, büyük ve geniş kapılar, yüksek cam aralığı, krom kaplama ön havalandırma ızgarası, LED gündüz farları, LED stop lambaları ve yüksek omuz çizgisi aracın genel karakterini ortaya koyan önemli tasarım özellikleri arasında.

Kia Niro Hibrit

Kia Niro’nun arka tasarımına baktığımız zaman Kia, burada birçok otomobilinden çizgileri harmanlayarak ortaya Niro’yu çıkartmış. Stoplar neredeyse değiştirilmeden bir önceki Sportage modelinden alınmış. Büyük stoplar Niro’nun daha iri ve heybetli bir araç gözükmesine katkıda bulunmuş.

Her ne kadar Kia Niro modelinin tasarımın genelinde Sportage modelinden izler görülse de genel olarak bakıldığında Niro sahip olduğu çizgiler ile hedeflenen prestijli duruşa sahip olmayı başarmış.

Kia Niro Hibrit ‘in İç Mekanı

Kia Niro iç mekanda da oldukça iddialı bir araç olmuş. Burada kalitesi yüksek malzemeler dikkat çekiyor. Deri koltuklar, dijital ekranlar ve bolca tuş bizleri karşılıyor. Geniş iç mekanı, ferah baş ve geniş diz mesafesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Kia Niro’da Camların yüksek tasarlanması aracın iç mekanını daha ferah bir hale getirmiş. Koltuk döşemeleri de konfor ve rahat sürüşler için tasarlanmış. Bu yönüyle Kia Niro, kendisinden beklenin fazlasını sunmaya hazır durumda. Kia Niro ile konforlu ve keyifli yolculuklar sizi bekliyor.

Teknoloji ve donanım alanında da Kia Niro şaşırtıcı teknik detaylarla ve özelliklere baştan aşağı donatılmış durumda. Isıtmalı ön ve arka koltuklar, ısıtmalı deri direksiyon simidi, soğutmalı ön koltuklar, sunroof, arkada havalandırma panelleri gibi özellikler de konforu artıracak öğeler arasında yer alıyor.

Kia Niro Hibrit

Detayına baktığımız da ise, gösterge panelinde 4.2 inçlik dijital ekran var ve bu alanda batarya bilgilerinden sürüş detaylarına kadar birçok bilgi sunuyor. Kia Niro da standart olarak sunulan 5 inçlik TFT ekranla geliyor fakat 7 inç dokunmatik mutlimedya ekranı üst pakette sunuluyor. Android Auto ve AppleCarPlay destekli bu ekranda tomtom alt yapısına sahip navigasyon da yerini almış durumda. Ses sisteminde görevi ise JBL üstlenmiş.

Motor

Kia Niro’da kuzeni Hyundai Ioniq ile aynı motor ve şanzıman görev yapıyor. Bu modelde 1.6 litrelik benzinli bir motor ile manyetik tip elektrik motoru görev yapıyor. Benzinli motor 105 HP güç ve 147 Nm tork üretiyor.

Elektrikli motoru ise 43.5 HP güç ve 170 Nm tork değerine sahip. Her iki motor birlikte çalıştığında ortaya 141 HP güç çıkıyor. Yalnızca 6 ileri DCT otomatik şanzıman seçeneği ile sahip olunabilen araç 0 – 100 km/s hızlanmasını 11.5 saniyede tamamlarken maksimum 162 km/s hıza ulaşabiliyor. Kia Niro ortalama yakıt olarak 3.8 litrelik bir değer gösteriyor. Kia Niro boşa giden enerji değerlendirmek için rejeneratif sistemi düşünmüş. Buna göre Niro fren yaptığı anda açığa çıkan enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek fazladan menzil ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Araçta sunulan elektrik motoru sayesinde ilk hareket anında bile torkun hazır olması özellikle yüklü durumlarda size büyük kolaylık sağlıyor.

Motorun şanzımanla uyumunun da yüksek olması sayesinde iç mekandaki konfor da yüksek tutulmuş. Çift kavramalı şanzımanın vites geçişleri oldukça hızlı ve sarsıntısız.

Güvenlik

Kia Niro’da BAS (Fren destek sistemi), ESP, EBD destekli ABS fren sistemi, ESS (Acil fren sinyali) ve TPMS (Lastik Basınç İzleme Sistemi) gibi bir çok güvenlik sistemleri standart olarak sunuluyor.

Kia Niro Euro NCAP çarpışma testinde de oldukça iyi bir puan aldı. 2016 yılında Euro NCAP çarpışma testine alınan Kia Niro standart versiyonla 4 yıldız almaya hak kazandı. Güvenlik paketli model ise 5 yıldız alarak güvenlik alanında eksiksiz olduğunu ortaya koydu.

Konfor & Yol Tutuş

Kia Niro asfalt üzerinde son derece keyifli bir yolculuk yapmanızı sağlıyor. Niro, Cerato veya Soul kadar tatminkar bir sürüş sunuyor kullanıcısına. Birçok hibritte olan sürüş modu seçimi yok ancak bunun yerine vites kolunu kaydırarak standart mod olan ECO ile SPORT arasına geçiş yapmanızı sağlıyor.

Darbe emiş konusunda oldukça başarılı olan yürüyen aksamı ile dikkat çeken Niro’da her ne kadar yerden yüksek yapı tercih edilmiş olsa da kullanım esnasında özellikle rüzgarlardan etkilenme konusunda bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Ayrıca yerden yüksek yapı görüş açılarında da sürücüye büyük fayda sağlıyor. Direksiyon sistemi çok direkt olmasa da ekonomi odaklı bir model olmasından ötürü beklentileri karşılıyor.

Aracın asıl önemli konusu ekonomi yaparak ilerlemek olduğu için ara hızlanmalar ve ilk kalkış anlarında biraz ağırkanlı bir tablonun olması son derece doğal. İki motoru sayesinde gürültü konusunda çok iddialı olan Niro, sıkışık trafikte sadece elektrik motoruyla ilerleyebildiği için yolcularına sunduğu keyfi de artırıyor.

Kia Niro Hibrit 2017 Teknik Özellikler

Kia Niro Hibrit Teknik Özellikleri 

Motor : 1.6

Motor Hacmi :1580 cc

Silindir Adedi : 4

Maksimum Güç : 141 HP 5700 d/d

Maksimum Tork : 265 Nm 2400 d/d

Kia Niro Hibrit Performans  

0-100 km/s Hızlanma : 11.5 sn

Maksimum Hız : 162 km/s

Frenler

Ön : Hava kanallı disk

Arka : Disk

Yakıt Türü : Benzin/Hibrit

Kia Niro Hibrit Yakıt Tüketimi  

Şehir İçi : – lt/100 km

Şehir Dışı :    –   lt/100 km

Karma :    3.8    lt/100 km

Test :    5.5    lt/ 100 km

CO2 Emisyonu : 88 gr/km

Kia Niro Hibrit Boyutlar

Uzunluk : 4355 mm

Genişlik : 1805 mm

Yükseklik : 1545 mm

Dingil Mesafesi : 2700 mm

Bagaj Hacmi : 427 lt

Yakıt Depo Kapasitesi : 45 lt

Boş Ağırlık : 1425 kg

Lastik Boyutu : 225/45 R18

İkinci el Kia Niro Hibrit ilanları

Kia ‘nın Spotify Müzik Listesi Yayınlandı!

2 YORUMLAR

  1. Araç oldukça güzel kısa mesafe kullanıma uygun,özellikle İstanbul trafigi için yapılmış gibi. LPG ve ya dizel almaya gerek yok LPG li polimer kadar yakıyor şuan için aldığına çok memnunum içi çok geniş. Polo 6r den sonra yayla

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here