M3 CS , BMW spor sedan üretimini sona erdirecek sınırlı üretim modelidir. Daha fazla güç ve daha keskin bir şasinin yanı sıra değişik bir stil, tekerlekler ve süspansiyon ayarları sundu. Bu da arabayı meraklı sürücüleri için şimdiye kadarki en iyi M3 haline getiriyor. BMW M3 dört yıl boyunca mevcut kılığında bizimle oldu.

Yaz aylarında sona ermiş olan dört kapılı M3’ün üretimi bu dünya için uzun sürmedi. M4, 3 Serisi’nin yıl bitmeden değiştirilmesi ile BMW’nin mevcut arabayı WLTP emisyon kuralları için ayarlaması çok zordu. Bu, bu M3 CS’nin, mevcut M4 CS’ye çok benzer bir yolu takip eden, gerçekte bir final modeli olduğu anlamına gelir.

 

Öncelikle işlerin tatsız tarafını aradan çıkaracağız ve bu bir fiyat etiketi; başka bir deyişle, zaten çok başarılı olan M3 Competition Pack’ten daha fazla pahalı. M3 CS için pek çok değişiklik var. Sadece güç ve tork artışları değildir. 454bhp ve 600Nm, Comp Pack arabaya göre 10bhp ve 50Nm fazladır.

M3 CS Performans Farkı

BMW’nin 0-100 km / s hız için 3,9 saniyeden kısa sürede yapması ile (standart M çift kavramalı şanzıman ile) performansı yüksek oranda ortaya koyuyor. M Driver’s Package olarak adlandırılan şeyi içerir. Bu nedenle en yüksek hızı, baş döndürücü ve büyük ölçüde  (173 mil / saattir) fazladır.

M3 CS’yi daha az uçtaki kardeşlerinden ayıracak çok şey var ve bilenler karbon fiber kaputu ekstra soğutma menfeziyle fark edecekler. Görünür de karbon fiber, yeni bir ön ayırıcıyı ve ayrıca ticari marka M egzozlarını çevreleyen arka spoyleri ve difüzörü süslüyor.

Bu üstyapı değişiklikleri altında, süspansiyon, ısmarlama alaşım jantlar üzerine oturan Michelin Cup 2 lastiklerle çalışmak üzere yeniden ayarlandı. Uyarlanabilir M süspansiyon standarttır. Ancak elektronik amortisörler yeni kauçuktan en iyi şekilde yararlanmak için ayarlanmıştır.

Hareket halindeyken CS daha canlı hissediyor. Direksiyon daha hassas ve araba daha fazla kararlılıkla dönüyor. Kuru zeminde tutuş mükemmeldir ve arka aksı altüst etmek için gaz kelebeği ile agresif olmanız gerekir. Arka taraf, yol yüzeyleri bozulduğunda Comfort modunda bile dalgalı bir şekilde sınırlanabilen bir sürüşe sahiptir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here